خانه محلی هست که ما در اون آزادیم. پس با روح رنگ ها به خودتون حس شادی اهدا کنین. معنا و مفهوم رنگ رو در آشپزخانه، اتاق ها، بر روی وسایل مهم مثل کابینت، دیوارها و سقف ها، و خلاصه در تمام فضاها و اجزای دکوراسیون داخلی منزل به خوبی بشناسین و حس هایی که از این روحِ زیبا می تونین بدست بیارین رو مدیریت کنین. برای این هدف، خیلی خوبه که کمی نکات رنگارنگِ رنگ ها رو بدونید. توجه داشته باشین که درسته تخصص سلام ساختمان در کابینت و رنگ کابینت آشپزخانه و دکوراسیون است، اما این مطلب فقط اختصاص به رنگ کابینت نداره و شامل کاربردهای مختلف بوسیله ی شناخت مفهوم و معنا و حس رنگ ها میشه.
قدرت رنگ را از رنگ مو بشناس
رنگ نیروی خاص و تأثیرگذاری است. چون هر رنگ مثل یک موجود زنده هم حس داره و هم معنا و مفاهیم خودش رو. خودتون رو در یک محیط تک رنگ تجسم کنید: مثلاً در یک اتاق کاملا قرمز، یا یک سالن کاملا زرد و یا آشپزخانه ای تماماً سبز با کابینت هایی با همون رنگ. یا مثلاً رنگ موی کاملاً زرد، سبز یا سیاه! حتی تصور هر کدوم از این ها، حس خاصی رو در ما ایجاد میکنه. این یعنی رنگ ها خیلی قدرتمند هستند.
البته معنی دیگه ای هم داره: رنگ ها برای بدن های ما، محیطهای زندگیمون و همچنین وسایل مهممون مثل کابینت و دکوراسیون های داخلی فقط برای زیبایی نیستند. مثلا ما رنگ کابینت رو انتخاب نمیکنیم تا فقط بقیه بگن چه قشنگ و بروند خونه هاشون بلکه هر رنگ و هر ترکیب رنگی، حس خاصی رو در ما ایجاد میکنه.
چرا در انتخاب رنگ انقدر محتاطیم؟
مردم در استفاده از رنگ ها برای دیوارها، کمدها، رنگ کابینت، وسایل و دکورهای خانه، معمولاً محتاط عمل میکنن. واقعاً چرا؟؟ با اینکه مردم بصورت روزمره ای از رنگ های مختلف در لباس ها، کفش ها، غذاها و آرایش ها استفاده میکنند اما نوبت به وسایل ماندگار مثل کابینت آشپزخانه یا کمد ها و دکورهای اصلی که میرسه احتیاط قاطی قضیه میشه. برای چی؟؟
پاسخ: وقتی یک خانم در آرایش صورتش رنگ نامناسبی رو انتخاب کنه میتونه اون رو سریع تغییر بده. همینطور در مورد رنگی که برای مو انتخاب کرده میتونه با صرف چند ساعت اضافه اون رو عوض کنه. یا اگر رنگ شالش بهش نیاد میتونه راحت جایگزینش کنه؛ اما «اگر رنگ کابینت یا دکوراسیون پذیرایی یا اتاق خواب رو اشتباه کنم چی؟؟؟ اوه خدای من همه مسخرم میکنن! بهم طعنه میزنن!! پس به ریسکش نمیازره، همون رنگ سفید یا کرم رو انتخاب میکنم.»!!! این اتفاقیه که حین تصمبم برای رنگ در منزل میگیریم.
شاید علت اصلیش همین ماندگاری این وسایل برای مدت زیاده.
اما دلیل مهمتری هم داره که در مثال بانویِ بالا، بهش اشاره شد. در واقع دلیل اصلیِ احتیاط ما در انتخاب رنگ ها، شک و تردید ما نسبت به اثر اون رنگ ها است. حس روانیِ ترکیب رنگی که انتخاب کردیم مهمترین چالش ما برای انتخاب یک رنگ خاص برای دیوار یا رنگ کابینت خونهمون هست. یعنی چون دانش کاملی از رنگ و ترکیب رنگ ها نداریم، احتیاط میکنیم و به سمت انتخاب رنگ های ساده و یا ترکیب رنگ های خیلی متداول پیش میریم.
توصیه میکنیم مطالب زیر رو هم ببنید:
حس رنگ ها، اساس انتخاب
واقعا چه رنگی برای دکوراسیون ما مناسبه؟ چه ترکیب رنگی برای کابینت ما خوبه؟ چه رنگی برای دکوراسیون اتاق خواب یا کودک؟ چه رنگی برای پذیرایی و چه رنگی برای سقف؟ چه رو میپسندیم و هر رنگ و ترکیب رنگ چه حسی به ما میده؟ این مهمه چون رنگ ها وقتی پاشون رو به خانه ما باز میکنند حس و حال زندگی ما رو شکل میدن.
پاسخ: جواب ساده شده به این سوال رو میشه اینطور گفت که «هر ترکیب رنگی برای هر محیطی و متناسب با روحی که میخواهید در اون محیط ایجاد بشه میتونه انتخابی خوب یا بد باشه.» پس کافیه بدونین هر رنگ و ترکیب رنگی چه حسی رو ایجاد میکنه و شما برای اون محیط چه حسی رو لازم دارید.
زرد
رنگ زرد دکوراسیون داخلی نشانه روشنایی، شادی و احساس خوشبخت بودن است. زرد باعث تحرک بیشتر قوای ذهنی میشه.
کاربرد در دکوراسیون: در دکوراسیون آشپزخانه و اتاق های کار و پذیرایی و راهروها کاربرد داره. برای اتاق خواب در حجم کم توصیه میشه چون باعث نشاط و روشنی و این مانع خواب میشه.
نارنجی
جذاب، جلب توجه، محرک، گرم، اجتماعی. نارنجی حس شور و سرزندگی در انسان ایجاد میکنه.
کاربرد در دکوراسیون: راهروها، درب های ورود و خروج، پذیرایی و ناهارخوری، رنگ کابینت آشپزخانه. به میزان کم در اتاق های خواب و اتاق کار.
نکته مهم: تاکید میکنیم این موارد که به عنوان کاربرد میگیم، خیلی نسبی است. مثلاً یک نفر ممکنه برای اتاق کار و فعالیتش نیاز به تحرک و سرزندگی داشته باشه و دیگری نیاز به آرامش. پس هر فردی کاربرد خودش رو از هر رنگی نیاز داره.
قرمز
هیجان، انرژی، غرایز، عشق، هشدار. رنگ قرمز باعث جلب توجه زیاد و ایجاد هیجان در محیط میشه. ضد خواب و بیحالی.
کاربرد در دکوراسیون: راهرو، آشپزخانه، اتاق بازی، تابلوها. با چاشنی احتیاط در فضاهای کار و اتاق خواب چون باعث هیجان میشه و باید یادتون باشه که افزایش ضربان قلب همیشه خوب نیست.
صورتی
حس خوب مادری، آرامش بخش، اطمینان، محبت. رنگ صورتی انسان رو به سمت آرامش سوق میده و لطافت رو در محیط زیاد میکنه. حس امنیت و اطمینان رو در بیننده ایجاد میکنه و بدبینی رو کاهش میده.
کاربرد در دکوراسیون: استفاده در اتاق کودک، اتاق خواب، حمام و سرویس بهداشتی، محیطهای دخترانه. رنگ صورتی چندان با اشتها سر سازگاری نداره و برای همین استفادهش در رستوران ها و غذاخوری ها با محدودیت مواجهه.
بنفش
رنگ بنفش دکوراسیون داخلی به عنوان یک رنگ خاص! در طیف های مختلف، احساسات مختلفی ایجاد میکنه. مثل گرما یا سرما، عشق، لطافت (در طیف های روشن)، اطمینان (در طیف های مایل به آبی) و غیره
کاربرد در دکوراسیون: حمام و سرویس بهداشتی، اتاق ها و پذیرایی، آشپزخانه. بنفش یکی از رنگ های نادر در طبیعت بحساب میاد و این ویژگی باعث تمایز بنفش میشه. البته این رنگ همونطور که گفتیم طیف های مختلفی داره که کاربردهای متغیری رو براش بوجود میاره.
آبی
رنگ آبی دکوراسیون داخلی یک رنگ آرام و و پر از آرامش است. فراوانترین رنگ در طبیعت، سرد، پاکی. رنگی که موجب حس آرامش میشه و استرس رو از انسان دور میکنه.
کاربرد در دکوراسیون: کتابخانه ها، اتاق های خواب، اتاق های استراحت، سرویس های بهداشتی، محیطهای آرام. برای محیط هایی که نیاز به فعالیت دارند با احتیاط مورد انتخاب قرار گیرند. توجه کنید که طیف های رنگی مختلف آبی هم مثل اکثر رنگها دارای خصوصیات مختلف هستند. آنچه گفته شد بیشتر در مورد آبی ملایم بود.
سبز
حس اطمینان، درمان، آرامش، طبیعت، جوانی و رشد. رنگ سبز آرامش بخش و اطمینان بخشه و باعث میشه حس های مرتبط با بی اعتمادی و ضرر در انسان کاهش پیدا کنه. برای همین رنگ طبیعت گراها، خوراکی های سالم و اتاق های عمل قرار گرفته.
کاربرد در دکوراسیون: در هر جایی میتونین از رنگ سبز استفاده کنید البته میزان و حجمش اهمیت داره مثل اکثر رنگ ها و همینطور طیف سبزی که میخواهید انتخاب کنین. استفاده گسترده از سبز برای محیطهایی که نیاز به تحرک و شتاب دارند رو زیاد توصیه نمیکنیم.
قهوهای
رنگ چوب، گرما، از جنس زمین بودن، صمیمیت، متعادل کننده. قهوه ای بخصوص وقتی با رگه های شکل چوب بکار میره حس گرما و زندگی رو ایجاد میکنه، البته بدون هیجان و بیشتر با پسزمینه ی صمیمیت.
کاربرد در دکوراسیون: اتاق ها، کمدها، رنگ کابینت آشپزخانه، پذیرایی، محیط کار.
سفید
پاکیزگی، زیبایی، روشنی بخش، اطمینان، صلح. رنگ سفید که از ترکیب همه رنگ ها بوجود میاد نمادی از پاکیزگی و روشناییه که در به همه رنگ ها زیبا است. امروزه کاربرد وسیعی در دکوراسیون خانه و آشپزخانه بخصوص کابینت ها داره. البته سفید به رنگی برای فرار از ریسک هم تبدیل شده. هر وقت نمیدونیم چه رنگی میگیم سفید یا یک طیفی از رنگ سفید!
کاربرد در دکوراسیون: اتاق ها، کمدها، سقف، رنگ کابینت آشپزخانه، سرویس بهداشتی و خیلی جاهای دیگه. رنگ سفید به صورت گسترده ای برای سقف استفاده میشه که یک دلیل مهمش انعکاس و پخش متعادل نور در محیط هست. هیچ رنگی مثل سفید قدرت انعماس نور رو نداره.
سیاه
پرستیژ، اشرافیت، جاه و شکوه، دلگیری، غم. مشکی رنگ خاصی است که برای بسیاری از افراد به عنوان رنگ شکوه و جبروت معنا میده. البته در دکوراسیون داخلی باید مراقب این موضوع بود که مشکی حس اندوه رو هم با خودش حمل میکنه.
کاربرد در دکوراسیون: برای سطوح وسیع مثل کابینت ها و دیوارها باید محتاطانه از این رنگ استفاده کرد.
خاکستری (طوسی)
خنثی بودن، سادگی، آرامش، بینیازی، کسالت. رنگ خاکستری از اون رنگ هایی هست که باعث میشه سایر رنگ ها در محیط خودشون رو جلوه بدهند. حواستون به این نکته باشه که طیف های کمرنگ و پررنگ خاکستری احساسات مختلفی رو ایجاد میکنه.
کاربرد در دکوراسیون: اتاق خواب، رنگ کابینت، عموماً در ترکیب با رنگ های دیگه. البته بستگی زیادی به طیف اون رنگ خاکستری داره. مثلاً رنگ نقره ای یک نوع خاکستری (یا طوسی) محسوب میشه که براقیت زیادی داره و گاهی به تنهایی استفاده گسترده ای هم ازش میشه، یعنی بر روی سطوح گسترده و بزرگ به کار میره. استفاده از کابینت طوسی همراه با وسایل آشپزخانه به رنگ های جیغ مثل قرمز، زیبایی خاصی به آشپزخانه شما میده.
سوالات متداول
ثبت درخواست کابینت، کمد و دکورهای چوبی
تا به حال بیش از 4000 پروژه کابینت و کمد در سلام ساختمان اجرا شده است.
- مشاوره تخصصی رایگان
- معرفی یک یا 2 کابینت ساز ارزیابی شده در شهر شما
- ضمانت قیمت
- ضمانت پیش پرداخت
- ضمانت پروژه
- مشاوره با پشتیبانان سلام ساختمان که بعد از ثبت نام شما در سایت صورت میگیرد.
- مشاورهی مستقیم با کابینتسازی که برای اجرای کار به شما معرفی شدهاست.
ممنونم از مقاله مفید شما
تنوع متریال ها در بازار خیلی بیشتر شده است.
آیا رنگ طوسی برای کاشیهای آَشپزخانه جالب میتواند باشد
سلام
اگر منظورتون کاشی بین کابینت هست که خیر خووب نیست، چون بشدت رنگی خنثی است.
ولی برای بقیه دیوار قالباً خوب است.
ممنون ولی مدلاتون بیشتر به آشپزخونه های خارجی میاد و ما اینجا خیلی کم از تنوع رنگی استفاده میکنیم.
من خودم میخواستم اتاقمو نارنجی کنم ولی نقاش گفت رنگ خوبی نیس و اهالی خونه هم موافقت نکردن…
ببخشید قوانین نورپردازی در آشپزخونه چطوریه ایا قانون خاصی داره؟
برای نورپردازی در آشپزخانه قانون خاصی نداریم اما یه سری مسائلی است که برای نورپردازی رعایت کنید فضا زیباتر میشه مثلا اینکه از نورهای تیز و تیره مثل قرمز یا آبی استفاده نکنید و سعی کنید از رنگهای گرم و روشن کار کنید. مثلا یخی یا آفتابی فوق العاده زیباست.
رنگهای تیره مثل آبی و قرمز حس خوبی به شما نمیده و حتی ممکنه رنگ غذا رو هم یک رنگ دیگه نشون بده و اشتهای غذا خوردن و از شما بگیره. اما باز هم بستگی به سلیقه شما داره اصلا این مسائل قانون نیست فقط هارمونی رنگها رو حفظ کنید.
جالبه زمان های قبل تر همه دنبال کابینت سفید بودن اما الان اینقد تنوع رنگ داریم ما حتی تو آشپزخونمون. همه چی که واسه ما مردست حداقل تو خونه دلمون نمیگیره
سلام. ممنون بابت مطالب خوبتون. لطفا بفرمایید کدام رنگ در آشپزخانه ایرانی ها که معمولا کوچک است بیشتر استفاده میشه؟ و این که چیدمانمون باید چطور باشه؟
رنگهای روشن بهترین انتخاب هستند برای آشپزخانه های کوچک ایرانی اگه تو یه فضای کوچیک شما از رنگ تیره استفاده کنید محیط کوچکتر نشون داده میشه. رنگ روشن هر رنگی بستگی به دکوراسیون منزل و چیدمان آشپزخانه و آشنایی با قوانین رنگها داره. اما از رنگهای متضاد هم میتونید در فضا استفاده کنید حالا اگر آشپزخانه مشا طولش زیاد بود به صورت افقی در غیر این صورت به صورت عمودی یک رنگ متضاد متناسب با فضا و دکوراسیون استفاده بشه . بهترین گزینه برای انتخاب رنگ مشورت کردن با یک دکوراتور و طراح حرفه ای است. برای آشنایی شما با رنگها مقاله ای نوشتیم که مطاله کردن این مقاله خالی از حسن نیست.
رنگ در دکوراسیون و کابینت