استفاده از جلوههای طبیعت در دکوراسیون منزل نه تنها جلوهی زیبایی به خانه میدهد بلکه حس آرامشبخشی را هم به ساکنین خانه منتقل میکند. استفاده از سنگهای کوارتز و کورین در آشپزخانه به عنوان صفحه روی کابینت، حمام و … نمونهای از بهکارگیری جلوههای طبیعت در خانه است که این روزها طرفداران بسیاری هم پیدا کرده است. اگر شما هم به استفاده از این سنگها در دکوراسیون منزلتان علاقهمند هستید، جای درستی آمدهاید. در ادامه این مطلب شما را با انواع سنگهای مصنوعی بیشتر آشنا میکنیم و از کاربردها، مزایا، معایب و قیمتهایشان برایتان میگوییم. پس تا پایان این مطلب همراه ما باشید.
سنگ کوارتز چیست؟
کوارتز که با نام دُر کوهی هم شناخته میشود، سنگی بسیار سخت و مقاوم است. همانطور که میدانید الماس با درجه سختی 1 سختترین کانی موجود در طبیعت است و کوارتز با داشتن درجه سختی 0.7 از این نظر تفاوت چندانی با الماس ندارد. به دلیل اینکه کوارتز کانی بسیار کمیابی است، فرآوردههای صنعتی حاصل از آن 100% طبیعی و خالص نیستند. بهطوریکه در فرآیند تولید سنگ مصنوعی کوارتز، 93% سیلیس طبیعی و 7% رزین و رنگدانه به کار میرود.
فرآیندی که در آن سیلیس (که به پودر میکرونیزه با دانهبندی ریز تبدیل شده) با رزین مخلوط میشود و در نهایت سنگ یکپارچه و لوکسی تولید میشود. البته در این ترکیب ممکن است از ذرات شیشه، سنگهای تزیینی، آینه، صدف و … هم برای زیباتر شدن ظاهر سنگ استفاده شود. این سنگ می تواند به عنوان صفحات کابینت در کابینت های لوکس مثل کابینت چوبی و کابینت ممبران آشپزخانه بکار برود.
سنگ مصنوعی کوارترز هم مانند نوعی طبیعیاش، به دلیل داشتن مقادیر بالای سلیس در برابر ضربه و ساییدگی بسیار مقاوم است. به دلیل اینکه سنگ کوارتز هیچ خلل و فرجی ندارد امکان رشد باکتری در آن به صفر میرسد. به همین سبب برای استفاده در محیطهای مرطوب مثل سینک آشپزخانه و سرویس بهداشتی بسیار مناسب است.
سنگ کوارتز فاقد سموم ارگانیک (مثل Styren و Btex) است و علاوهبراین بهراحتی قابل شستشو است، به همین خاطر در محیطهایی که رعایت بهداشت ضروری است مثل آشپزخانه، رستورانها، مراکز درمانی، آزمایشگاهها، هتلها و … بسیار مورد استفاده قرار میگیرند.
سنگ مصنوعی یا سنگ کورین
کورین هم نوع دیگری از انواع سنگهای مصنوعی است. کورین یک نام تجاری است اما در ایران انواع سنگهای مصنوعی سالید سورفیس (solide surface artificial stone) را با این نام میشناسند. سنگ مصنوعی کورین حاصل ترکیب مواد پلیمری PMMA و ATH و برخی مواد معدنی مثل آلومینیوم تری هیدرات و بوکسیت به همراه رنگدانه است.
این ترکیب پس از مخلوط شدن در قالبهای مخصوصی ریخته میشود و ورقهای کورین را شکل میدهند. سنگ کورین هم مانند کوارتز درز و شکافی ندارد، نسبت به سایش و اسید هم مقاوم است. از این نوع سنگ در کابینت آشپزخانه برای صفحه روی کابینت، سرویس بهداشتی و همینطور بهعنوان دیوارپوش استفاده میشود.
علاوهبر منازل نیز در مکانهای مختلفی مثل مراکز درمانی و بهداشتی، رستورانها، هتلها، مراکز تجاری و … نیز سنگ کورین بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.
جالب است بدانید که سنگ مصنوعی کورین توسط شخصی به نام دوپونت در سال 1967 اختراع شده است و تا به امروز برندهای مختلفی مثل استارون (سامسونگ)، هانکس، ال جی و … از سنگهای مصنوعی ویژهای رونمایی کردهاند.
بهطورکلی انواع سنگهای مصنوعی بهصورت زیر دستهبندی میشوند:
- سنگ مصنوعی سالید سورفیس کوارتز
- سنگ مصنوعی مشابه کوارتز
- سنگ مصنوعی سالید سورفیس کورین
- سنگ مصنوعی مشابه کورین
- سنگ مصنوعی Cultured Marble & Granite
- سنگهای مصنوعی سمنت پلاست (Cement Pelast)
- سنگ مصنوعی اونیکس ( ONYX وPebble Design )
- کفپوش سنگ مصنوعی یکپارچه صنعتی-پلیمری
سنگ کورین و کوارتز برای چه کابینت هایی مناسب است؟
سنگهای مصنوعی کورین و کوارتز برای انواع و اقسام کابینتها قابل استفاده و نصب است. شما میتوانید حتی برروی کابینت ام دی اف خود نیز سنگ کورین داشته باشید. اما به دلیل داشتن ویژگیهای منحصربهفردی مثل یکپارچگی، ضد آب بودن، مقاومت بالا، عمر مفید طولانی و داشتن ظاهری جذاب و زیبا، معمولاً برای کابینتهای کلاسیک گرانقیمت و با طراحیهای لوکس مثل کابینت های چوب و روکش چوب مورد استفاده قرار میگیرند.
سنک کورین در چه قسمت هایی از کابینت استفاده می شود؟
استفاده از سنگ کورین در آشپزخانه های مدرن و کلاسیک خصوصاً بهعنوان صفحه روی کابینت (کانترتاپ) و سینک بسیار طرفدار دارد. چراکه علاوهبر ایجاد جذابیتهای ظاهری، کار نظافت و شستشو را نیز سادهتر میکند.
در آشپزخانهها معمولاً از سنگ کورین در موارد زیر استفاده میشود:
- صفحه روی کابینت
- سنگ اوپن
- سنگ پیشانی اوپن
- بین کابینتی سنگی
- سینک ظرفشویی
مزایا و معایب سنگ کورین برای صفحات کابینت و سینک آشپرخانه
همانطور که ذکر شد، سنگ کورین در تولید صفحات کابینت و سینک آشپزخانه کاربرد زیادی دارد. اما قابل انکار نیست که این سنگ هم مانند هر متریال و مصالح دیگری مزایا و معایب خاص خود را دارد. در ادامه این مزیتها و معایب را به طور کامل بررسی خواهیم کرد:
مزایا
- بدون هیچگونه درز و شکاف در محلهای اتصال و مناسب برای تولید سینکهای یکپارچه
- ضد جرم و ضد باکتری (آنتی باکتریال)
- مقاوم در برابر تغییر دما
- قابل ترمیم و تعمیر
- دارای خاصیت جلاپذیری
- دارای شفافیت و قابلیت عبور نور
- مقاوم در برابر اسیدها (خصوصا اسیدسولفوریک)
- فرمپذیری بالا و مناسب برای طراحی
- عمر مفید طولانی
- نفوذناپذیری بالا نسبت به آب و مایعات
- پاک شدن آسان لکهها
- ارزانتر از سنگ گرانیت و کوارتز
- دارای رنگها و طرحهای متنوع
معایب
- برخی مواد شیمیایی پاککننده و یا قرار دادن ظروف داغ روی سطح سنگ کورین ممکن است رنگ آن را تغییر دهد. اما با تعمیرات جزیی به حالت اولیه برمیگردد.
- به مروز زمان از شفافیت سنگ کورین کم میشود. البته به دلیل داشتن خاصیت جلاپذیری با استفاده از پولیش میتوانید این مشکل را رفع کنید.
- مقاومت کورین در برابر خط و خش نسبتاً پایین است. به همین دلیل در صورت برخورد ضربه مستقیم چاقو ممکن است خشهایی روی سطح سنگ ایجاد شود. البته این مشکل هم با پولیش به سادگی رفع میشود.
چگونه سنگ کورین را تمیز کنیم؟
تمیز کردن صفحه کابینت، سینک و دیوارپوشهایی که از جنس سنگ کورین هستند، نه تنها به بهداشت و خوشجلوهتر شدن سنگ کمک میکند بلکه عمر مفیدشان را هم افزایش میدهد. به همین خاطر در این بخش از مطلب برای تمیز کردن این نوع سنگها راهکارهایی را در اختیارتان خواهیم گذاشت تا بتوانید مدتهای طولانی از درخشندگی و زیبایی این سنگها در منزلتان لذت ببرید.
- بهترین روش برای تمیز کردن روزانه سنگ کورین، استفاده از یک اسفنج و مقدار کمی مایع ظرفشویی است.
- برای تمیز کردن سطوح سنگی کورین هرگز از اسفنجهای زبر استفاده نکنید. باوجود اینکه کورین نسبت به خش و ساییدگی مقاوم است اما استفاده طولانی مدت از اسفنج و دستمالهای زبر باعث آسیب به سطح سنگ خواهد شد. توصیه ما استفاده از دستمالهای میکروفایبر است.
- برای اینکه روی صفحات سنگ کورین لکه آب باقی نماند بعد از هر تمیزکاری با پارچه نمدار سطح سنگ را تمیز کنید.
- برای لکههایی که بهراحتی پاک نمیشوند میتوانید از شویندههایی با پایه آمونیاک (شویندههای چندمنظوره) استفاده کنید.
- به یاد داشته باشید هرگز نباید از اسپری شیشهشو برای لکهبری سنگ کورین استفاده کنید. چون این نوع پاککنندهها باعث ایجاد لکه روی سنگ میشوند.
- اگر دغدغه محیط زیست را دارید، میتوانید به جای استفاده از شویندههای شیمیایی از شویندههایی استفاده کنید که از مواد طبیعی ساخته شدهاند و مخصوص تمیز کردن صفحات سنگی (از جنس گرانیت، کوارتز و کورین) هستند.
- اگر سنگ کورین سفید دارید میتوانید برای تمیزکردنش از مایع سفیدکننده استفاده کنید اما حتماً آن را با آب مخلوط کنید.
- هرگز از سفیدکنندههای قویتر از 50% استفاده نکنید.
- درصورتیکه سنگ کورینتان سفید نیست از مایع سفیدکننده استفاده نکنید.
- برای تمیز کردن سنگ کورین هرگز از حلالهای قوی مثل استون، تینر و یا مواد پاککنندهی فر استفاده نکنید.
- اسید اگزلیک بهترین پاککننده برای از بین بردن لکههای قهوهایرنگ چای، قهوه و نوشابه از روی سطح کورین سفید است. فقط کافی است مقداری از محلول را روی لکه بریزید، چند دقیقه بعد با آب بشویید و سطح را کاملاً خشک کنید. سنگ کورین سفید بهترین مکمل کابینت آشپزخانه سفید است.
سنگ کورین و سنگ های مصنوعی چگونه ساخته میشود؟
برای ساخت انواع سنگهای مصنوعی، سنگهای طبیعی را با مواد افزودنی مختلفی ترکیب میکنند. بهاینترتیب سنگ جدیدی شکل میگیرد که نسبت به سنگ اولیه وزن کمتری دارد. به همین دلیل نصبش سریعتر و سادهتر انجام میشود. بهطورکلی سنگهای مصنوعی سالید سورفیس مختلف از جمله کورین از ترکیب سیمان، رس، خاک سبک و آگرگاتهای حاصل از سنگهای ضایعاتی ساخته میشوند.
آگرگاتها ذرات سنگیای هستند که با مواد چسبنده موجود در مخلوط ترکیب میشوند و آن را فشردهتر میکنند. علاوهبر این مواد ممکن است پیگمنت یا رنگدانههایی مثل اکسیدهای فلزی هم به این مخلوط اضافه کنند. در واقع مواد خام اصلی سنگهای مصنوعی شامل آگرگاتها، منیرالها (مواد معدنی) پرکننده، مواد چسباننده، رنگدانهها و افزودنیها میشود. در پایان، ترکیب حاصل را در قالبهای مخصوص میریزند. قالبهایی که به این سنگهای مصنوعی ظاهری طبیعی میدهند.
بهطورکلی تولید سنگ مصنوعی را میتوان در سه مرحله خلاصه کرد:
- ساخت بلوک
- برش بلوکها در ابعاد اسلب (Slab)
- پرداخت اسلب (انجام عملیات کالیبره، پولیش، ابزارکاری)
قیمت حدودی سنگ کورین، کوارتز و سایر سنگهای مصنوعی
در بازار، سنگ کورین بر اساس دانهبندی قیمتگذاری میشود و سنگهای دانه درشت معمولاً قیمت بالاتری دارند. سنگ کوارتز که از کورین گرانقیمتتر است بر اساس کارخانه تولیدی، ضخامت صفحه، طرح و رنگ قیمتهای متفاوتی دارد. البته برند سنگ نیز بر میزان این قیمتها تاثیرگذار است.
همان طور که گفته شد، سنگ های مصنوعی بیشتر برای کابینت های گران قیمت کاربرد دارند. برای مشاهده قیمت کابینت میتوانید به مطلب مربوط به آن، مراجعه کنین. همچنین در جدول زیر لیستی از محدوده قیمت انواع سنگهای مصنوعی از برندهای مختلف را مشاهده میکنید.
نوع سنگ | برند | حداقل قیمت (هر یک متر به تومان) | حداکثر قیمت (هر یک متر به تومان) |
کورین | سامسونگ | 1٫250٫000 | 2٫800٫000 |
کورین | ال جی | 2٫700٫000 | 5٫500٫000 |
کورین | کورین سازه، کورین اورانوس، کورین آتیستون، فابریون، کورین سوپراستون(ایران) | 700٫000 | 1٫800٫000 |
کوارتز | رادیانز (کره) | 1٫900٫000 | 3٫200٫000 |
کوارتز | سایلستون (اسپانیا) | 1٫900٫000 | 4٫200٫000 |
کوارتز | توتم، فلات سنگ اصفهان، کاینداستون، سنگ آسیا (ایران) | 900٫000 | 1٫850٫000 |
کوارتز | هانستون (کره) | 1٫900٫000 | 3٫700٫000 |
شما با کمک این جدول میتوانید سنگ مورد نظرتان را بر اساس قیمت انتخاب کنید. توصیه ما این است که حتماً بهصورت حضوری از محل اجرای سنگ روی کابینت بازدید کنید و از افراد مطمئن برای نصب کمک بگیرید.
گفتنی است که سایت سلام ساختمان به عنوان بهترین سیستم آنلاین معرفی دکوراتور و کابینت ساز آماده است تا در این زمینه به شما کمک کند. شما خیلی ساده میتوانید درخواست ساخت کابینت یا کمد را ثبت کنید تا در محل موردنظرتان مراحل نصب و اجرا انجام شود. بهاینترتیب از کیفیت کار در طول اجرا مطمئن خواهید بود.