0 تا 100 سبک کلاسیک در دکوراسیون و طراحی ساختمان
اینجا میخوایم بصورت جامع و کاربردی تمام جوانب دکوراسیون کلاسیک رو بررسی کنیم. اما برای مقدمه بگم که کلاسیسیسم یا کلاسیکگرایی به عنوان یکی از انواع سبکهای دکوراسیون داخلی که ما برای راحتی بیشتر بهش میگم سبک کلاسیک، در واقع یک جنبش هنری و فرهنگی بوده مربوط به نیمه دوم قرن هفدهم میلادی که اصولش براساس فرهنگ، هنر و ادبیات یونان و روم باستان شکل گرفته است. در ادامه فهرست مطالب این مقاله رو مشاهده میکنین:
- ویژگی های شاخص سبک کلاسیک چیست؟
- فلسفه پیدایش سبک کلاسیک چیست؟
- سبک معماری کلاسیک چگونه شکل گرفت؟
- دکوراسیون داخلی به سبک کلاسیک
- اصول سبک کلاسیک در فضاهای مختلف
- ویژگیهای دکوراسیون کلاسیک چیست؟
- سبک کلاسیک چه مزایای داره؟
- سبک کلاسیک چه معایبی داره؟
ویژگی های شاخص سبک کلاسیک چیست؟
ویژگیهای شاخص این سبک عبارتند از:
- تاکید به فرم، سادگی، تناسب
- وضوح ساختاری
- کمالگرایی
- احساسات مهارشده و
- توسل به عقل
فلسفه پیدایش سبک کلاسیک چیست؟
واژه کلاسیک در واقع از کلاسیکوس (Classicus) که یک واژه لاتین هست، گرفته شده و به معنی درجه یک هست؛ یعنی اثری که در زمینه خودش ممتاز و نمونه باشه که همگان اون رو بپسندن. این هم یعنی شما باید اصول و قواعد آثار گذشتگان (یونان و روم) رو به طور کامل رعایت کنید تا بشه به اثر شما گفت زیبا!
سبک معماری کلاسیک چگونه شکل گرفت؟
کلاسیک در دوره رنسانس ایتالیا به معماری وارد شد و بیشتر در کارهای آلبرتی و برونلسکی دیده میشد. این آثار مثل منبع الهامشون که در معماریهای روم و یونان باستان دیده میشه، به تقارن، تناسب، هندسه و نظم تاکید دارن. در همون زمان این سبک خیلی سریع به کشورهای دیگه مثل فرانسه، آلمان، انگلیس، روسیه و … راه پیدا کرد.
دکوراسیون داخلی به سبک کلاسیک
اگر به دنبال این هستین که دکوراسیون داخلی منزل خودتون رو به نحوی دکور کنید که تا سالها نیاز به تغییر اون نداشته باشین، میتونید سبک کلاسیک رو انتخاب کنید. سبک کلاسیک رو میشه شیوهای بیزمان دونست (البته درسته که مربوط به دوره خاصی بوده اما به این معنا که در همه اعصار میشه از اون استفاده کرد و باز هم کهنه نشه) و خیلیها هم به اسم سبک سنتی اون رو میشناسند. تمام ویژگیهایی که درباره سبک کلاسیک در سایر زمینهها گفتیم، در دکوراسیون هم کاربرد دارن؛ ظاهر ساختارمند و متعادل با مبلمان، بافت و پارچه و لوازم تزئینی نفیس و گرانبها.
اصول سبک کلاسیک در فضاهای مختلف
اگه میخواین بدونین در فضاهای مختلف چطور میشه سبک کلاسیک رو پیادهسازی کرد، میتونین از مقالات زیر استفاده کنین:
- طراحی آشپزخانه کلاسیک
- دکوراسیون نشیمن و پذیراییِ کلاسیک
- اتاق خواب کلاسیک
- سرویس بهداشتی کلاسیک
- چیدمان و مبلمان کلاسیک
- دفترکار کلاسیک
ویژگیهای دکوراسیون کلاسیک چیست؟
ویژگی های اصلی سبک کلاسیک عبارت اند از:
1. نظم، تقارن و تعادل
نظم و تعادل متقارن از عوامل کلیدی دکوراسیون داخلی به سبک کلاسیک هستن. وقتی مقاله رو جلوتر ببریم میبینید که این سبک اصلا با شلوغی کنار نمیاد و هر چیزی باید جای مشخص خودش رو داشته باشه تا نظم فضا حفظ بشه. وحدت هم از موضوعاتی هست که کمتر به اون اشاره میشه اما باید بدونید که در همه سبکها بهتره اون رو در تمام فضاهای خانه استفاده کنید اما در سبک کلاسیک به این موضوع تاکید بیشتری میشه. از شاخصههای سبک کلاسیک که میتونه معرف خوبی براش باشه، تقارنه؛ وسایل و تزئینات اغلب جفت به کار میرن، پس یادتون باشه که اگر یک آینه دارید، اون رو در جای صحیحی قرار بدین که به تقارن فضا کمک کنه. رعایت این موارد خود به خود فضای متعادلی رو هم به وجود میاره.
2. نقطه کانونی رو پیدا کنید!
یک آینه بزرگ، یک مجسمه چوبی، یک اثر هنری چوبی یا حتی یک میز خیلی قشنگ میتونه نقطه کانونی دکور شما باشه. یادتون باشه که هر چیزی رو به عنوان نقطه کانونی انتخاب میکنید، سایر وسایل رو هم باید با اون تطبیق بدین. برای پیدا کردن این نقطه کانونی هم بهتره فضای خالی یک اتاق رو در نظر بگیرید؛ یک پنجره بزرگ، درهای فرانسوی، یا حتی خط وسط اتاق! همه اینها میتونند نقطه کانونی باشند. مثلا اگر یک شومینه که دو طرف اون صندلی قرار میگیره نقطه کانونی شما باشه، یک آینه یا یک اثر هنری بالای شومینه میتونه ظاهر کلاسیک اتاق شما رو تکمیل کنه.
3. رنگها و مصالح طبیعی
بیشتر رنگهایی که در سبک کلاسیک به کار میرن، چون حالت سنتی دارن، از طبیعت الهام گرفته میشن؛ تناژهایی از زرد و طلایی، آبی، سبز و قهوهای، حتی در بعضی نمونهها رنگهای ملایمتری مثل خاکستری و صورتی هم دیده میشن. در استفاده کردن از رنگ سفید هم باید این نکته رو درنظر داشته باشید که اگر میخواید سبکتون کاملا کلاسیک باشه، از سفید چرک یا استخونی و اگر میخواید کمی تم معاصر داشته باشه، از سفید روشن استفاده کنید که اغلب در تزئینات و جزئیات برای القای حس تازگی و به روز بودن از این نوع سفید (سفید روشن با تهرنگ سبز) استفاده میشه.
4. پارچهها و بافتهای برازنده و ظریف
در ابتدای مقاله یکی از ویژگیهای سبک کلاسیک رو ظرافت بیان کردیم، در انتخاب پارچه برای این سبک هم باید این ویژگی رو منظور کرد و این نکته رو هم به خاطر داشته باشید که پارچهها نباید خیلی جلب توجه کنند و بار تمام دکوراسیون رو به دوش بکشند. مخمل، کرباس و کتان معمولا کاربرد زیادی در سبک کلاسیک دارند و میتونید از چوب، سنگ و مرمر به عنوان مصالح تکمیلکننده در کنار این پارچهها استفاده کنید.
5. مبلمان، وسایل تزئینی و آثار هنری در سبک کلاسیک
در سبک کلاسیک مبلمان زیادی استفاده نمیشه اما همون تعداد مورد نیاز هم باید ساده و پایدار باشند؛ خطوط صاف، تعادل، وضوح و هماهنگی قطعات شاخصترین ویژگیهای مبلمان سبک کلاسیک محسوب میشن و البته عنصر چوب که نقش پررنگی در سبک کلاسیک ایفا میکنه. روکشها معمولا نرم و از پارچههای گلدار هستن. نقش و نگارهای باستانی، خاتمکاریهای برنزی، پایههای مرمرین، گلدستههایی از گل رز و … جزو تزئینات به شمار میرن.
سبک کلاسیک چه مزایای داره؟
سبک کلاسیک 2 مزیت اصلی داره:
1. سبک کلاسیک، سبکی برای همه زمانها
سبک کلاسیک چون از اصول خاصی پیروی میکنه، اصولی که با طبیعت دنیا و ذات انسان هم غریبه نیستن و مصالح و رنگهاش از طبیعت وام گرفته شدن، تقریبا میشه گفت که هیچ وقت از مد نمیفته و شما میتونید سالهای طولانی از داشتن چنین سبکی لذت ببرید.
2. سبک کلاسیک، سبکی برای خانواده
فضاهای متقارن و منظم، حضور یک شومینه، تمهای رنگی نسبتا گرم از ویژگیهای سبک کلاسیکه که به فضا روح بخشیده و میتونه یک خانواده رو به راحتی دور هم جمع کنه و این انرژی رو به اونها هم منتقل کنه.
سبک کلاسیک چه معایبی داره؟
حالا بریم سراغ معایب سبک کلاسیک در دکوراسیون داخلی…
1. هزینه بالا
سبک کلاسیک خیلی با مبلمان و تزئینات ارزان قیمت سازگار نیست؛ درواقع چون بیشتر از چوب استفاده شده و درکنارش سنگ و مرمر و … خب به طبع هزینهها هم بالا میره و به سمت سبکی لوکس پیش میره. از لحاظ تزئینات هم که معمولا در سبک کلاسیک کار دست و جزئیات زیاد دیده میشن، پس این هم تائیدی بر گران قیمت بودن این سبک هست.
2. حفظ و نگهداری دشوار
بازهم به دلیل مصالحی که بیشتر در سبک کلاسیک به کار میرن، مثل چوب حفظ و نگهداری از اونها مشکل خواهد بود، چون ممکنه با مشکلات متعددی روبرو بشید. تزئینات یکی از پرکاربردترین عناصر در این سبکن، به خصوص از نوع گچبری و آسیب دیدن اینها و تعمیر اون سختیهای خودش رو داره. همچنین نقاشیها، که اغلب نقاشیهای دیواری یا سقفی هستن، ممکنه بعد از تعمیر کاملا مشابه نمونه اولیه نباشن و از اونجایی که سبک کلاسیک بسیار متقارن و منظم هست، کوچکترین نامنظمی کاملا به چشم بیاد.
3. نبود عناصر مدرن
از اون جایی که به سبک کلاسیک، سنتی هم گفته میشه، مشخصه که عناصر مدرن در اون جایی ندارن. اگر شما فرد به روزی هستین، ممکنه خیلی از زندگی کردن طولانی مدت در یک خانه با سبک کلاسیک استقبال نکنید. راستی، سلام ساختمان در یک مقاله جداگانه چند نمونه پروژه سبک دکوراسیون کلاسیک رو بررسی کرده که اگر دوست دارین با جزئیات این سبک بیشتر آشنا بشین، مطالعه این مقاله رو از دست ندین.
سوالات متداول
ثبت درخواست کابینت، کمد و دکورهای چوبی
تا به حال بیش از 4000 پروژه کابینت و کمد در سلام ساختمان اجرا شده است.
- مشاوره تخصصی رایگان
- معرفی یک یا 2 کابینت ساز ارزیابی شده در شهر شما
- ضمانت قیمت
- ضمانت پیش پرداخت
- ضمانت پروژه
- مشاوره با پشتیبانان سلام ساختمان که بعد از ثبت نام شما در سایت صورت میگیرد.
- مشاورهی مستقیم با کابینتسازی که برای اجرای کار به شما معرفی شدهاست.
نظرات کاربران
نظرات کاربران