پدرها همیشه سعی میکنند برای بچههایشان سنگ تمام بگذارند و هرچه خوبی است را برای بچههایشان میخواهند. جالب است بدانید رنگ پلاستیک هم همان پدر بافکر و خیرخواهی بود که فقط به درخشش و ماندگاری پسرش رنگ اکریلیک فکر میکرد. بنابراین هرچه مزایا و خوبی داشت همه را یکجا به پسرش رنگ اکریلیک بخشید! از اجرای راحت و بیدردسر گرفته تا قیمت مناسب و سازگاری با محیط زیست.
اما پسر یعنی همان رنگ اکریلیک، سر پرسودایی داشت و به داشتههای پدر قانع نبود. اکریلیک، شب و روز به پدرش خرده میگرفت که تو با دنیایی از خوبی و مزایا، تاب و توان مقاومت در برابر نور و رطوبت را نداری. بالاخره رنگ اکریلیک توانست چند پله بالاتر از رنگ پلاستیک برود و توانایی مقاومت در برابر نور و رطوبت را هم به دست بیاورد. حالا اگر دوست دارید داستان رنگ پلاستیک و اکریلیک را دنبال کنید تا انتهای این نوشته را بخوانید.
رنگ پلاستیک بهتر است یا رنگ اکریلیک؟
درست است که رنگ پلاستیک قابل شستشو با آب نیست اما زمانی یکی از رنگهای پرطرفدار ساختمانی بوده است! رنگ پلاستیک زمانی با ارزانترین قیمت روی دیوار خانهها نشسته و حالا انتظار ندارد به همین راحتی کنار گذاشته شود! با اینکه رنگ اکریلیک تمام مزایای رنگ پلاستیک را به ارث برده و علاوه بر آن در برابر نور و رطوبت هم مقاوم است، اما قرار نیست همهی قسمتهای ساختمان در برابر نور و رطوبت مقاومت داشته باشند و هنوز قسمتهایی مثل سقفها، راهروها، فضای داخلی کمدهای دیواری و … هستند که دلشان میخواهد تنشان به تن رنگ پلاستیک بخورد. به همین خاطر این روزها رنگ پلاستیک، وارد خانهها میشود و روی جاهایی که کمترین تماس را با نور و رطوبت دارند مینشیند.
رنگ اکریلیک حالا دیگر چند پله بالاتر از رنگ پلاستیک ایستاده است. روی تمام سطوح مینشیند، میتواند بهصورت بافتدار روی نمای ساختمانها اجرا شود و در برابر نور و رطوبت مقاوم باشد. این روزها رنگ اکریلیک خواهان زیادی دارد و از رنگ پلاستیک پرطرفدارتر است. اما برای اینکه بدانیم کدام رنگ مناسبتر است، بهتر است مزایا و معایب هرکدام را جداگانه و با جزییات بیشتر بررسی کنیم و قضاوت را به عهدهی خود شما بگذاریم! موافقید؟!
مزایا و معایب رنگ پلاستیک چیست؟
قبل از اینکه رنگ روغن و اکریلیک و… متولد شوند، رنگ پلاستیک در میدان نقاشی ساختمان یکهتازی میکرد. رنگ پلاستیک هنوز هم طرفداران خاص خودش را دارد چون مزایای ریز و درشتش مانع از این میشوند که برای همیشه به دست فراموشی سپرده شود.
مزایای رنگ پلاستیک
- پایه آب: نیازی نیست برای حل کردن رنگ پلاستیک از حلالهای نفتی کمک بگیرید. همین که رنگ را با کمی آب رقیق کنید کافی است.
- یار قدیمی محیط زیست: رنگ پلاستیک همانطوری که گفتیم با آب رقیق میشود، بنابراین میانه خوبی با حلالهای نفتی ندارد و همین باعث میشود همسو و سازگار با محیطزیست باشد.
- اجرای راحت و بیدردسر: رنگ پلاستیک احتیاج به زمان زیادی برای خشک شدن ندارد. پس از این که رنگ را روی دیوار زدید پس از مدت کوتاهی خشک میشود و خیلی زود خودش را برای مراحل بعدی کار آماده میکند.
- سازگار با جیب شما: رنگ پلاستیک از تمام رنگهایی که در بازار وجود دارند، ارزانتر است. اگر میخواهید با کمترین هزینه به دیوارهای منزل یا مغازهتان سر و سامانی بدهید، میتوانید از رنگ پلاستیک کمک بگیرید.
- بدون بو: اگر از بوی رنگ متنفر هستید یا برای رنگ کردن خانه یا محل کارتان عجله دارید و نمیتوانید هنگام رنگآمیزی آنجا را چند روزی ترک کنید، رنگ پلاستیک میتواند گزینه خوبی برایتان باشد چون بویی ندارد و شما را از سردرد و تحمل بوی رنگ در امان نگه میدارد.
- پوششدهی بالا: با مقدار کمی از رنگ پلاستیک میتوانید بخش زیادی از یک دیوار را رنگ بزنید. پوششدهی بالای این رنگ باعث میشود بتوانید در هزینهها صرفهجویی کنید.
- صاف کردن سطوح: رنگهای پلاستیک مات هستند، بنابراین سطح دیوارها را بهخوبی صاف میکنند و پستی و بلندی سطح دیوارها را تا حد زیادی میپوشانند.
حالا که از خوبیهای رنگ پلاستیک گفتیم، بهتر است کمی هم معایبش را بگوییم تا شما بتوانید برای انتخاب رنگ بهتر تصمیم بگیرید:
معایب رنگ پلاستیک
- قابل شستشو نیست: رنگ پلاستیک با تمام مزایایی که دارد در برابر رطوبت مقاوم نیست بنابراین نمیتوانید به شستشوی دیوارهایی که رنگ پلاستیک دارند فکر کنید.
- ماندگاری کم: دیوارهایی که با رنگ پلاستیک پوشیده شدهاند ممکن است پس از مدتی پوستهپوسته و خراب شوند و احتیاج به رنگآمیزی دوباره داشته باشند.
- زود کثیف میشوند: رنگ پلاستیک گرد و خاک و کثیفی را زود به خودش جذب میکند. اگر دیواری که با رنگ پلاستیک پوشیده شده است در معرض گرد و خاک زیادی باشد، خیلی زود کثیف میشود و باید دوباره رنگ شود.
- ناسازگاری با چوب و فلز: برای رنگآمیزی سطوح چوبی و فلزی نمیتوانید از رنگ پلاستیک استفاده کنید. رنگ پلاستیک فقط به درد رنگآمیزی سطوح گچی مثل دیوارها میخورد و بس.
- مقاومت کم در برابر نور آفتاب: نور خورشید میتواند رنگ پلاستیک را خراب کند. فکر استفاده از این رنگ برای دیوارهایی که در معرض نور خورشید هستند را از سرتان بیرون کنید.
مزایا و معایب رنگ اکریلیک چیست؟
رنگ اکریلیک فرزند خلف رنگ پلاستیک است. خوبیهای رنگ پلاستیک را دارد ولی ضعفها و معایب پدرش را تا جایی که توانسته ، برطرف کرده است.
مزایای رنگ اکریلیک
بعضی از مزایای رنگ اکریلیک عبارت اند از:
- مقاومت در برابر رطوبت: رنگهای اکریلیک تا 90 درصد قابل شستشو هستند. اگر دیوارها و سطوح به هر دلیلی کثیف شدند میتوانید آنها را بشویید. همچنین اگر در مناطق مرطوب زندگی میکنید، بدون نگرانی دیوارهایتان را با رنگ اکریلیک رنگآمیزی کنید و نگران خراب شدنشان نباشید.
- پایه آب: این رنگها با آب رقیق میشوند و کاملا بدون بو و سازگار با محیطزیست هستند.
- قابل استفاده روی تمام سطوح: نمای ساختمان، چوب، فلز و… . هر سطحی که فکر کنید را با بدون نگرانی میتوانید رنگ اکریلیک بزنید.
- اجرای سریع و راحت: رنگ اکریلیک سریعتر از آنچه فکر کنید خشک میشود. اگر برای رنگآمیزی و آماده شدن محل کار و زندگیتان عجله دارید میتوانید با خیال راحت رنگ اکریلیک را انتخاب کنید.
- مقاومت در برابر نور: برخلاف رنگ پلاستیک، رنگ اکریلیک مقاومت بالایی در برابر نور دارد.
- پوششدهی بالا: با مقدار کمی رنگ میتوانید سطح زیادی را رنگ کنید.
- ترمیم راحت: اگر به هر دلیلی سطحی که با رنگ اکریلیک رنگآمیزی کردهاید، آسیب دید، بهسرعت و بدون زحمت قابل ترمیم است.
- اجرای بافتدار: این روزها رنگهای اکریلیک بهصورت بافتدار هم تولید و عرضه میشوند و میتوانند برای رنگآمیزی نمای ساختمانها و… به کار روند.
معایب رنگ اکریلیک
- پرایمر رنگ اکریلیک نسبت مستقیمی با میزان مقاومتش دارد. اگر از رنگ پلاستیک به عنوان پرایمر استفاده شود، مقاوت این رنگ در برابر شستشو پایین میآید.
- برای رنگ آمیزی سطوح با رنگ اکریلیک بهتر است از غلتک استفاده شود. رنگآمیزی با قلممو، کیفیت کار را پایین میآورد.
- اگر میخواهید نتیجه کارتان براق باشد، رنگ اکریلیک گزینه خوبی برایتان نخواهد بود.
قیمت رنگ پلاستیک در مقایسه با قیمت رنگ اکریلیک
همانطور که در بالا هم اشاره کردیم، مناسب بودن قیمت رنگ پلاستیک مهمترین برتری آن نسبت به سایر رنگ هاست. در جدول زیر قیمت رنگ اکریلیک و رنگ پلاستیک در … را مشاهده میکنید:
نوع رنگ | حداقل قیمت به ازای متر مربع (تومان) | حداکثر قیمت به ازای متر مربع (تومان) | توضیحات |
پلاستیک | 0 | 0 | قیمت رنگ پلاستیک درجه 1 به زیرسازی بستگی داره. |
اکریلیک | 0 | 0 | بستگی به نوع زیرسازی و پرایمری که در زیر کار استفاده میشه داره. |
اگر میخواهید در مورد هزینههای رنگآمیزی منزل خود بیشتر بدانید، اینجا ثبت شماره کنید تا بهترین نقاشهای شهرتان با شما تماس بگیرند.
چطور بفهمم برای پروژهی من کدام رنگ بهتر است؟
اول باید ببینید از یک رنگ چه انتظاری دارید و بعد دست به انتخاب بزنید. اگر قابل شستشو بودن رنگ برایتان اهمیت دارد، میخواهید یک رنگ مقاوم در برابر رطوبت و نور داشته باشید، سطوح چوبی و فلزی زیادی برای رنگآمیزی دارید و… حتماً رنگ اکریلیک را انتخاب کنید. اما اگر میخواهید سقف، راهرو، داخل کمدها و در کل جاهای دور از دسترس را رنگ بزنید و کمهزینه بودن رنگ هم برایتان مهم است، به رنگ پلاستیک فکر کنید. البته توصیه ما به شما این است که قبل از هر چیز با افرادی که تجربه کافی در زمینه رنگآمیزی دارند، مشورت کنید. مطمئن باشید همیشه نکتهها و ریزهکاریهایی هستند که فقط یک فرد متخصص و آشنا به کار میتواند در موردشان نظر بدهد و اطلاعات خوبی در اختیارتان بگذارد. با ثبت نام در لینک زیر، نقاشهای حرفهای و باتجربهی شهرتان به شما معرفی میشوند.
کلام آخر
مطمئناً شما هم دوست دارید باکیفیتترین و درعین حال ارزانترین رنگآمیزی ساختمان را داشته باشید. پدر و پسر داستان ما در کنار هم میتوانند بهترین رنگآمیزی را به شما هدیه بدهند. رنگ اکریلیک با قابلیت شستشویی که دارد میتواند پوشش خوبی برای دیوارهای اتاق خواب، هال، آشپزخانه و حتی نمای ساختمان باشد و رنگ پلاستیک هم برای رنگ آمیزی سقف، کمدها، پارکینگ و… استفاده شود.
در اینصورت هم هزینه کار بهصرفهتر خواهد بود هم آن کیفیتی را که انتظار دارید، خواهید داشت. البته قبل از هر چیز بهتر است با یک فرد یا گروه حرفهای مشورت کنید تا هم خیالتان بابت کیفیت رنگ راحت باشد و هم قیمت تمامشده را در اختیارتان بگذارند و خیالتان را بابت هزینهها راحت کنند.
سوالات متداول
ثبت درخواست کابینت، کمد و دکورهای چوبی
تا به حال بیش از 4000 پروژه کابینت و کمد در سلام ساختمان اجرا شده است.
- مشاوره تخصصی رایگان
- معرفی یک یا 2 کابینت ساز ارزیابی شده در شهر شما
- ضمانت قیمت
- ضمانت پیش پرداخت
- ضمانت پروژه
- مشاوره با پشتیبانان سلام ساختمان که بعد از ثبت نام شما در سایت صورت میگیرد.
- مشاورهی مستقیم با کابینتسازی که برای اجرای کار به شما معرفی شدهاست.
بسیار عالی و مفید
خیلی خوب و مختصر و مفید بود ممنونم
ممنون بابت سایت خوب و اطلاعات خوبتون