5.0 0

ساختمان های هوشمند چه ویژگی‌هایی دارن؟

  23 آبان 1402     -      تاریخ انتشار:  25 اردیبهشت 1402
ساختمان های هوشمند چه ویژگی‌هایی دارن؟

پیشرفت تکنولوژی هر روزه بیشتر و بیشتر شد تا اونجایی که پای تلفن های همراه هوشمند به زندگی ما باز شد. همین پیشرفت باعث شد تا زندگی انسان ها کاملا تغییر پیدا کنه و انجام کار ها خیلی راحت تر بشه. البته دردسر های خودش رو هم داره. حالا این سری نوبت به ساختمان های هوشمند رسیده که در بین مردم رایج بشن و بتونن جایگاه ویژه ای رو برای خود پیدا کنن.

با ما همراه باشین تا در ادامه با ساختمان های هوشمند بیشتر آشنا بشیم.

ساختمان هوشمند چیست؟

ساختمان هوشمند، سازه ای هست که تمام امکانات اون به وسیله ی یک سیستم هوشمند یکپارچه الکترونیکی با هم در ارتباط باشن و ما بتونیم از راه دور تمام امکانات اون رو کنترل کنیم. به طور مثال در خانه ای که هوشمند باشه ما میتونیم میزان گرما و سرما و یا روشنایی اون رو بدون حضور در محل، و فقط با کنترل از راه دور تنظیم کنیم، که این کار ها در ساختمان هوشمند میتونه به وسیله یک گوشی موبایل و یا از طریق اینترنت انجام بشه.

به عبارت دیگه، ساختار به کار رفته در ساختمان هوشمند به طور کاملا اتوماتیک و خودکار، کنترل عملکردهای ساختمان از قبیل سرمایش و گرمایش، تهویه هوا، نورپردازی، امنیت و سیستم‌های دیگه رو به عهده میگیره.

در یک ساختمان هوشمند از سنسورها، عملگرهای مکانیکی و میکروچیپ ها برای جمع‌آوری داده ها و مدیریت اون ها، در جهت بهبود و انجامِ بهترِ خدماتِ مدنظر استفاده میشه. این تکنولوژی هوشمند به مالکان، مجریان و مدیران تاسیسات کمک می‌کنه تا اعتبار و عملکرد این افراد بیشتر و بهتر بشه. همچنین به طور همزمان باعث صرفه‌جویی در انرژی، بهینه‌سازی فضا و به حداقل رسیدن اثرات زیست‌محیطی ساختمان هم میشه.

ساختمان هوشمند (4)

تفاوت ساختمان های قدیمی با ساختمان های هوشمند چیست؟

ساختمان‌هایی که هوشمند نباشن قدیمی به حساب میان و با سازه‌های دهه‌های پیش هیچ فرقی ندارن. ساختمان های قدیمی یک سری از الزامات مثل تامین دما، ایمنی و سرپناه رو در سطح معمولی و عادی دارن. اما ساختمان‌های جدیدتر و یا ساختارهای قدیمی تری که به ساختمان‌های هوشمند تبدیل شدن، دائما در حال تغییر و بروز رسانی هستن. ساختمان های هوشمند مانند موجودات زنده‌ای هستن که به وسیله نرم افزارهای پیشرفته به شبکه ای هوشمند و سازگار با سایر شبکه ها وصل شدن.

برتری ساختمان هوشمند نسبت به ساختمان غیر هوشمند چیست؟

به طور کلی، ساختمان‌های هوشمند به دلیل متصل بودن به شبکه ی هوشمند و پیشرفته تر بودن در مواردی مثل: نورپردازی، آسایش حرارتی، کیفیت هوا، امنیت فیزیکی، سیستم‌های بهداشتی و سایر موارد، باعث بهره‌وری بیشتر ساکنان خود نسبت به شبکه های غیر هوشمند میشن.

این مزایا با هزینه پایین تر و اثرات مخرب زیست‌محیطی کمتری نسبت به ساختمان های قدیمی اتفاق می افته.

ساختمان هوشمند (1)

چه ساختمان هایی میتونن هوشمند باشن؟

تقریبا هر ساختمانی می‌تونه هوشمند باشه؛ اداری، بهداشتی، بیمارستان‌ها، فضاهای آموزشی، استادیوم‌ها و انواع دیگه.

رشد درآمدی ساختمان های هوشمند طی سال های 2016 تا 2020 چقدر بوده؟

براساس پژوهش‌های گروه مشاوره «ناویگانت» تخمین زده شده که بازار فناوری ساخت و ساز هوشمند در سال 2020، 8.5 میلیارد دلار درآمد جهانی داشته، درحالی‌که این رقم در سال 2016، 4.7 میلیارد دلار بوده و رشد سالانه‌ای حدود 15.9 درصد رو تجربه کرده.

ساختمان‌های هوشمند چطور ساخته میشن؟

ساخت یک ساختمان هوشمند یا هوشمندسازی یک ساختمان موجود، با اتصال سیستم‌های اصلی مثل نورپردازی، کنتور برق، پمپ آب، گرمایش، هشدار آتش‌سوزی و سردکن‌های متراکم به سنسورها و سیستم‌های کنترلی انجام میشه.

در سطوح پیشرفته حتی آسانسورها، سیستم‌های دسترسی و سایه‌اندازی ها هم می‌تونن هوشمند بشن.

ساختمان هوشمند (2)

هوشمند سازی ساختمانِ ادارات به چه صورت هست؟

برای داشتن ادارات هوشمند نیازی نیست که ساختمان جدیدی بسازین و یا حتی از اون‌جا نقل مکان کنید. شرکت های مختلفی سیستم‌های اتوماتیک ساختمانی ویژه ای رو با قابلیت اتصال به شبکه هوشمند ساختن. این سیستم ها به صاحبان املاک این توانایی رو میدن تا بتونن از همان سازه های قدیمی، ساختمان های هوشمندی رو به وجود بیارن.

ویژگی مشترک همه ی ساختمان های هوشمند چیست؟

مجموعه استاندارد های خاص و مشخصی وجود نداره که تعیین کنه ساختمان‌های هوشمند باید چطوری باشن. اما نقطه مشترک همه اون‌ها یکپارچه بودن سیستم عملکردی اون ها هست. اکثر ساختمان‌های جدیدی که مجهز به فناوری «هوشمند» هستن، به یک شبکه برق هوشمند متصل اند و به اون پاسخ میدن.

 

مزایای ساختمان‌های هوشمند چیست؟

ساخت یا تبدیل یک سازه به ساختمان هوشمند هم برای صاحب ملک و هم برای سازمان‌هایی که در این زمینه کار می‌کنند، مزایایی رو به همراه داره. این مزایا عبارت اند از:

  1. صرفه‌جویی در انرژی برای بهره‌وری بیشتر (که منجر به پایداری منابع میشه).
  2. کاهش هزینه‌ها،
  3. افزایش بهره‌وری کارکنانِ تاسیسات،
  4. بهبود عملکرد ساختمان و در نهایت
  5. منجر به افزایش تلاش‌هایی در جهت پایداری و تقویت تصمیم‌گیری در سازمان شوند.

ساختمان هوشمند (3)

صرفه جویی در انرژی ساختمان های هوشمند به چه روشی انجام میشه؟

یکی از نمونه‌های صرفه جویی در انرژی، استفاده از شروع و پایان خودکار‌ هست که به سیستم اتوماتیک ساختمان این امکان رو میده که مثلا چه زمانی سیستم تهویه هوا رو برای ناحیه‌ای خاص روشن کنه. یکی دیگه از روش های صرفه جویی و بهینه سازی انرژی، قطع و وصل شدن اتوماتیک جریان برق هست که فعالیت‌ها رو از اولویت بالا تا غیرضروری گروه‌بندی می‌کنه.

نظر «گری میرز» در رابطه با صرفه جویی برق در ساختمان های هوشمند چیست؟

گری میرز (مدیرارشد و مسئول خدمات اتوماتیک ساختمان شرکت WSP Flack + Kurtz) در این رابطه میگه: «وقتی مصرف برق بالا بره و به آستانه پرمصرف نزدیک بشه، مصارف غیرضروری در زیرگروه‌های خود، براساس اولویت‌بندی فعالیت‌هایِ ضروری، غیرفعال میشن تا تعادل در مصرف ایجاد بشه».

بازده ساختمان‌های هوشمند چقدر هست؟

اقامتگاه‌های بین‌المللی ام‌جی‌ام با داشتن چندین هتل که انواع مختلفی از سیستم‌های اتوماتیک اون‌ها رو کنترل می‌کنه، تونستن با این سیستم‌های انرژی کارآمد، صدها هزار دلار در درآمد خود صرفه‌جویی کنند.

نظر «جان لزلی» در مورد صرفه جویی در انرژی چیست؟

جان لزلی (مدیر انرژی و سیستم اتوماتیک ساختمان در اقامتگاه‌های ام‌جی‌ام)، معتقد هست که: «وقتی شما ماهیانه 1 میلیون دلار بابت مصرف انرژی هزینه می‌کنید، حتی 5 درصد صرفه‌جویی هم، هزینه خیلی زیادی رو کم می‌کنه». سیستم مدیریت ساختمان هوشمند لزلی در میراژ لس‌انجلس بااستفاده از برنامه‌های کاهش مصرف برق، از فعالیت‌های مازاد در زمان اوج مصرف جلوگیری می‌کنه.

اطلاعات «جان لزلی» در مورد ساعات اوج مصرف چیست؟

لزلی اطلاعاتی رو درباره ساعات اوج مصرف محیط نظارتِ خود، در اختیار ما گذاشته، او می گوید: «ساعات اوج مصرف از 1 تا 7 بعدازظهر هستن که اگه بتونیم مصرف انرژی رو در این زمان ها کم کنیم و از تجهیزات در این ساعات استفاده نکنیم، میشه صدها هزار دلار صرفه‌جویی کرد».

مثلا در میراژ (محل کار لزلی) از یک برنامه خنک‌کننده آب استفاده میشه که در اونجا دائما نقاط دارای حسگرهای هوشمندِ تنظیم دما، کنترل میشن. یا مثلا یک ایستگاه هواشناسی که بر داده های ثبت شده ی مربوط به باد، آب و هوا، رطوبت و اطلاعات طلوع و غروب خورشید نظارت داره.

مدیران ساختمان هم با استفاده از اطلاعاتی که از حسگر ها به دست اون ها می‌رسه و قابلیت کنترلِ هوشمند این اطلاعات، می‌تونن فرآیندهایی رو برای کاهش هزینه‌های انرژی و نگهداری تنظیم کنن.

برای مراجعه به مقاله اصلی  اینجا کلیک کنید

سوالات متداول

چطور ثبت درخواست کنیم؟
روی لینک زیر کلیک کرده و برای دریافت مشاوره رایگان ثبت نام کنید:
ثبت درخواست کابینت، کمد و دکورهای چوبی
سلام ساختمان چیست؟
سامانه لاوان ماندگار ساختمان، با نام اختصاری سلام ساختمان، یک شرکت عضو پارک علم و فناری است، که در حوزه دکوراسیون داخلی چوبی مثل اجرای کابینت و کمد فعال است.
تا به حال بیش از 4000 پروژه کابینت و کمد در سلام ساختمان اجرا شده است.
سلام ساختمان چه مزیتی دارد؟
برخی از ویژگی‌های سلام ساختمان که به شما کمک می‌کند تا با خیال راحت پروژه‌ی خود را اجرا کنید، عبارت است از:
  • مشاوره تخصصی رایگان
  • معرفی یک یا 2 کابینت ساز ارزیابی شده در شهر شما
  • ضمانت قیمت
  • ضمانت پیش پرداخت
  • ضمانت پروژه


از زمان ثبت نام تا زمان تماسِ مشاور، چقدر طول می کشد؟
اگر در شهرهای محدوده‌ی سلام ساختمان باشید (تهران، خراسان رضوی، البرز، اصفهان، کرمان، خوزستان، فارس، گیلان، آذربایجان شرقی، قم، مازندران)، کمتر از 12 ساعت کاری طول میکشد تا مشاور سلام ساختمان با شما تماس بگیرد.

مشاوره ی سلام ساختمان رایگان است؟
بله، مشاوره در سلام ساختمان رایگان است. در سلام ساختمان دو نوع مشاوره داریم:
  • مشاوره با پشتیبانان سلام ساختمان که بعد از ثبت نام شما در سایت صورت می‌گیرد.
  • مشاوره‌ی مستقیم با کابینت‌سازی که برای اجرای کار به شما معرفی شده‌است.
هر دوی این‌ها رایگان است.
بازدید حضوری در سلام ساختمان رایگان است؟
                      بله بازدید حضوری از پروژه ها بصورت رایگان انجام می‌شود.
                  آیا سلام ساختمان طراحی هم انجام می‌دهد؟
بله. ما می‌توانیم کابینت‌سازهایی به شما معرفی کنیم که به صورت حرفه ای طراحی انجام می‌دهند. فقط کافیست به پشتیبان خود اطلاع دهید که نیاز به طراحی دارید.
آیا طراحی در سلام ساختمان رایگان است؟
اگر پروژه خود را با کابینت سازی که برای شما طراحی کرده است اجرا کنید، طراحی به عنوان تخفیف پروژه خواهد بود و برای شما رایگان است. اما اگر بعد از انجام طراحی به این نتیجه رسیدید که مایل نیستید با همان کابینت ساز پروژه‌ی خود را اجرا کنید، هزینه طراحی از شما دریافت می‌شود.
نوشته شده توسط: سهیلا   معاونی
سهیلا هستم، سرپرست بخش محتوای سلام ساختمان. از سال 1398 در زمینه محتوا مشغول به فعالیت هستم.

ما درخدمتیم! از اینجا درخواست بدین تا با شما تماس بگیریم

نظرات کاربران

نظرات کاربران
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments