کاربرد سنگ مرمر در معماری و ساختمان‌سازی ( +10 کاربرد)

آخرین تاریخ بروزرسانی:   30 بهمن 1403 | تاریخ انتشار:  28 بهمن 1403 |
0.0 (0 نظر )

سنگ مرمر به دلیل زیبایی و جلوه لوکس خود، کاربرد گسترده‌ای در دکوراسیون داخلی دارد. از جمله موارد استفاده آن می‌توان به کفپوش‌های مرمر سفید و صفحات کابینت مرمر برای آشپزخانه و صنایع دستی مانند مجسمه‌سازی اشاره کرد. این سنگ طبیعی با وجود قیمت بالا، یکی از گران‌بهاترین و لاکچری‌ترین متریال‌های ساختمانی محسوب می‌شود. در این مطلب از سلام ساختمان به بررسی کاربردهای سنگ مرمر می‌پردازیم.

کاربرد سنگ مرمر در معماری و ساختمان‌سازی

سنگ مرمر به دلیل زیبایی و کیفیت بالا، یکی از محبوب‌ترین مصالح ساختمانی است. اما از سنگ مرمر چه استفاده هایی میشود؟ کاربردهای این سنگ به شرح زیر است:

استفاده از سنگ مرمر سفید با رگه های طوسی در سرویس بهداشتی

1.    کاربردهای سنگ مرمر در فضاهای داخلی

سنگ مرمر به دلیل ظاهر لوکس، طرح های بی‌نظیر و درخشندگی بالا در فضاهای داخلی کاربرد زیادی دارد که مهم‌ترین آن‌ها به شرح زیر است:

  • کف‌پوش‌ها و دیوارپوش‌ها

زیبایی سنگ مرمر به گونه‌ای است که با هیچ کفپوش دیگری قابل مقایسه نیست. رگه‌های طبیعی و رنگ‌های خاص آن جذابیت طبیعت را به دکوراسیون می بخشند. به دلیل درخشش، شفافیت و انعکاس نور نیز، موجب بزرگ‌تر دیده شدن فضا می‌شود. در کنار تمام این مزایا سطح صاف و براق آن باعث شده نظافت آسانی هم داشته باشد.

استفاده از سنگ مرمر برای کفپوش و دیوارپوش نشیمن

اگر تمایل به استفاده از سنگ مرمر برای کفپوش‌های خانه خود را دارید، کارشناسان سنگ‌کار سلام ساختمان با ارائه مشاوره رایگان و معرفی بهترین سنگ‌ها از بهترین معادن، به شما کمک می‌کنند.

کاربرد سنگ مرمر در معماری و ساختمان‌سازی ( +10 کاربرد)

  • صفحات  کانتر و کابینت آشپزخانه

یکی از ویژگی‌های برجسته‌ سنگ مرمر، مقاومت بالای آن در برابر حرارت است؛ بدون اینکه دچار تغییر رنگ شود. این خاصیت باعث می‌شود که مرمر، گزینه‌ای عالی برای استفاده صفحه کابینت آشپزخانه و کانتر باشد. رنگ‌های روشن آن نیز در کنار شفافیت این متریال حس تمیزی را القا می‌کند.

استفاده از سنگ مرمر به عنوان صفحه کابینت

  • سرویس‌های بهداشتی لوکس

از زمان‌های قدیم سنگ مرمر نمایانگر تجمل بوده است. این متریال در مقایسه با سایر سنگ‌ها گران‌تر است و فضای حمام و سرویس بهداشتی را بسیار لوکس و تمیز نشان می‌دهد. علاوه‌بر این، یک ماده غیر متخلخل است که باعث رشد باکتری یا تشکیل کپک نشده و از لحاظ بهداشتی نیز انتخاب بسیار خوبی است.

استفاده از سنگ مرمر قهوه ای برای کفپوش و دیوار پوش سرویس بهداشتی

2.    کاربردهای سنگ مرمر در فضاهای خارجی

استفاده از سنگ مرمر در معماری، محدود به دکوراسیون داخلی نیست؛ در فضاهای خارجی نیز کاربردهای زیادی دارد و علاوه‌بر زیبایی، به مقاومت و دوام ساختمان می‌افزاید. مهم‌ترین کاربردهای آن در فضاهای خارجی عبارت هستند از:

کاربرد سنگ مرمر در پله های وروردی

  • نمای ساختمان‌ها

اجرای کل نمای ساختمان با سنگ مرمر مقرون به صرفه نیست؛ علاوه بر این در برابر نور خورشید دچار تغییر رنگ می‌شود. اما در صورتی که نمی‌توانید از زیبایی آن صرف نظر کنید، بخش کوچکی از نما را که رو به نور خورشید نیست از سنگ مرمر و مابقی را با سنگ های دیگری مثل تراورتن یا گرانیت بسازید.

کاربرد سنگ مرمر در نمای ساختمان و ساخت مجسمه های تزیینی برای ورودی آپارتمان ها

  • ستون‌ها و پله‌ها

سنگ مرمر به خاطر ظرافت و حساسیت‌هایی که دارد گزینه ایده‌آلی برای استفاده در فضاهای خارجی نبوده و زیبایی و درخشش خود را در طولانی مدت از دست می‌دهد. با این وجود ستون‌های مرمری یادآور معماری باستان و نمایان‌گر شکوه و جلال هستند. استفاده از آن در راه پله نیز موجب خلق ورودی‌ باشکوه می‌‌شود که نظر هر بیننده‌ای را جلب می‌کند.

ساخت پله از سنگ مرمر با نرده های استیل

  • استفاده در بناهای یادبود

سنگ مرمر یکی از پرکاربردترین مصالح در ساخت بناهای یادبود در سراسر جهان است. این انتخاب تنها به دلیل ظاهر لوکس آن نیست، بلکه دوام و استحکام بالای مرمر باعث می‌شود این بناها در طول زمان بدون تغییر باقی بمانند. پایداری این سنگ، یادبودها را به نشانه‌ای ماندگار از احترام و بزرگداشت افراد تبدیل می‌کند.

استفاده از سنگ مرمر سفید در بنای یادبود تاج محل

3. کاربردهای سنگ مرمر در هنر و صنایع دستی

غیر از معماری، سنگ مرمر چه کاربردی دارد؟ سنگ مرمر، از دیرباز در تاریخ هنر جایگاه ویژه‌ای داشته است. هنرمندان و صنعت‌گران با بهره‌گیری از زیبایی، استحکام و قابلیت صیقل‌پذیری مرمر، آثار ماندگاری را خلق کرده‌اند که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

استفاده از سنگ مرمر در ساخت وسایل منزل

  • مجسمه‌سازی

سنگ مرمر به دلیل بافت یکنواخت، نرمی نسبی، شفافیت و ساب‌پذیری فوق العاده، ماده‌ای ایده‌آل برای مجسمه‌سازی است. هنرمندان می‌توانند جزئیات ظریف و حالات چهره را با دقت بالا روی آن حک کنند.

استفاده از سنگ مرمر سفید در مجسمه سازی

  • حکاکی و نقش برجسته

سنگ مرمر، به دلیل سختی و مقاومت بالا، امکان تراشکاری و پرداخت‌های دقیق را با جزئیات فراوان فراهم می‌کند. حکاکی روی این سنگ با روش‌های مختلفی انجام می‌شود و نتیجه آن، آثاری بسیار بادوامی است که در برابر گذر زمان کم‌ترین تغییر را تجربه می‌کنند.

حکاکی گل و ماهی بر روی سنگ مرمر سفید

  • تراش ظروف تزئینی

سنگ مرمر از دیرباز به عنوان یکی از محبوب‌ترین سنگ‌ها برای ساخت ظروف تزئینی مورد استفاده قرار گرفته است. این هنر ظریف شامل تراش و صیقل دادن سنگ برای ساخت گلدان‌ها، کاسه‌ها و سایر ظروف تزئینی می‌شود که علاوه‌بر لوکس بودن، اصالت را نیز به نمایش می‌گذارد.

ظروف تزئینی ساخته شده از سنگ مرمر سبز رنگ

  • معرق‌کاری یا هنر موزاییک

معرق سنگ، هنری است که با کنار هم قرار دادن سنگ‌هایی در اندازه‌ها و رنگ‌های مختلف، طرح‌های هنری زیبا و ماندگار ایجاد می‌کند. این تکنیک بیشتر در کف لابی‌ها، سالن‌های پذیرایی و فضاهای لوکس به کار می‌رود. استفاده از سنگ مرمر در این هنر، جلوه‌ای خاص و زیبا به آثار خلق‌شده، می‌بخشد.

معرق کاری با سنگ مرمر در فضای ورودی آپارتمان

  • ساخت جواهرات و زیورآلات

سنگ مرمر علاوه‌بر رنگ‌های متنوع، با قرار گرفتن در معرض نور نیز درخشش چشمگیری دارد. علاوه‌بر این به اندازه‌ای شفاف است که نور را از خود عبور داده و همین موضوع یکی از اصلی‌ترین دلایل استفاده از آن در ساخت زیورآلات است.

استفاده از سنگ مرمر در ساخت زیورآلات

مزایا و معایب استفاده از سنگ مرمر

پیش از خرید سنگ مرمر برای هر کاری باید از مزایا و معایب آن آگاه باشید که در ادامه به توضیح آن‌ها می‌پردازیم.

1.    مزایا استفاده از سنگ مرمر

استفاده معماران و طراحان داخلی به سنگ مرمر نشان از مزایای متعدد آن دارد که به شرح زیر هستند:

  • ظاهر زیبا و مجلل: سنگ مرمر با درخشندگی طبیعی و رنگ‌های متنوع، ظاهر مجللی به فضا می‌بخشد. به همین دلیل طرفداران بسیار زیادی دارد.
  • نظافت آسان: سطح صاف و صیقلی، علاوه‌بر اینکه گرد و غبار را به خود جذب نمی‌کند؛ به راحتی و فقط با یک دستمال نیز کاملا تمیز می‌شود.
  • خواص حرارتی: سنگ مرمر عایق حرارتی مناسبی است و قابلیت جذب گرما در آن پایین است. علاوه بر این در تماس با حرارت هیچ گونه تغییر رنگی ندارد و همین خاصیت باعث شده یک گزینه عالی برای استفاده در کانتر آشپزخانه، شومینه و سایر قسمت‌های در معرض گرما باشد.
  • حس خنکی: سنگ مرمر به دلیل خاصیت انتقال حرارت پایین، همیشه سطح خنکی دارد. این ویژگی باعث می‌شود که در مناطق گرمسیر طرفداران زیادی داشته ‌باشد؛ چرا‌که راحتی بیشتری برای ساکنان فراهم می‌کند.

استفاده از سنگ مرمر برای صفحه کابینت و بک اسپلش

2.    معایب استفاده از سنگ مرمر

با وجود مزایای فراوان، مرمر معایب قابل توجهی نیز دارد که عبارت هستند از:

  • قیمت بالا: قیمت سنگ مرمر بسیار بالا است و از گران‌ترین سنگ‌های ساختمانی محسوب می‌باشد؛ چرا که فرآیند تولید پیچیده‌ای دارد. عرضه محدود این سنگ در کارخانجات داخلی نیز به این موضوع دامن زده‌است. ب
  • نیاز به نگهداری مداوم: برای حفظ زیبایی و دوام سنگ مرمر، مراقبت و نگهداری مستمر از آن الزامی است. به عنوان مثال آب‌بندی کردن مرمر به ایجاد یک لایه محافظ روی سطح آن کمک کرده و مانع از نفوذ مواد شیمیایی و مایعات به داخل آن می‌شود. البته به مرور زمان اثر خود را از دست داده و باید تمدید شود.
  • حساسیت به تغییرات دما: قرار گرفتن سنگ مرمر در معرض تغییر دمای ناگهانی باعث کاهش استحکام و حتی ترک خوردن آن می‌شود؛ به همین دلیل متریال ایده‌آلی برای استفاده در فضاهای خارجی نیست.
  • وزن زیاد: وزن بالای سنگ مرمر، علاوه‌بر نیاز به زیرسازی قوی‌تر، فرآیند نصب را نیز سخت‌تر می‌کند. همچنین حمل ‌و نقل آن دشوارتر و هزینه‌بر است.

استفاده از سنگ مرمر سفید با رگه های طلایی برای صفحه روی جزیره

کلام آخر درباره کاربرد سنگ مرمر

سنگ مرمر با ترکیب زیبایی و کارایی، جایگاه ویژه‌ای در صنعت ساختمان و هنر دارد. اما محدودیت‌هایی مانند قیمت بالا، نیاز به نگهداری مستمر و حساسیت در برابر ضربه را نیز با خود به همراه دارد. به این ترتیب اگر برای انتخاب آن به کمک نیاز دارید می‌توانید از مشاوره سلام ساختمان که به صورت رایگان و کاملا تخصصی ارائه می‌شود استفاده کنید.

سوالات متداول

چطور ثبت درخواست کنیم؟
روی لینک زیر کلیک کرده و برای دریافت مشاوره رایگان ثبت نام کنید:
ثبت درخواست کابینت، کمد و دکورهای چوبی
سلام ساختمان چیست؟
سامانه لاوان ماندگار ساختمان، با نام اختصاری سلام ساختمان، یک شرکت عضو پارک علم و فناری است، که در حوزه دکوراسیون داخلی چوبی مثل اجرای کابینت و کمد فعال است.
تا به حال بیش از 4000 پروژه کابینت و کمد در سلام ساختمان اجرا شده است.
سلام ساختمان چه مزیتی دارد؟
برخی از ویژگی‌های سلام ساختمان که به شما کمک می‌کند تا با خیال راحت پروژه‌ی خود را اجرا کنید، عبارت است از:
  • مشاوره تخصصی رایگان
  • معرفی یک یا 2 کابینت ساز ارزیابی شده در شهر شما
  • ضمانت قیمت
  • ضمانت پیش پرداخت
  • ضمانت پروژه


از زمان ثبت نام تا زمان تماسِ مشاور، چقدر طول می کشد؟
اگر در شهرهای محدوده‌ی سلام ساختمان باشید (تهران، خراسان رضوی، البرز، اصفهان، کرمان، خوزستان، فارس، گیلان، آذربایجان شرقی، قم، مازندران)، کمتر از 12 ساعت کاری طول میکشد تا مشاور سلام ساختمان با شما تماس بگیرد.

مشاوره ی سلام ساختمان رایگان است؟
بله، مشاوره در سلام ساختمان رایگان است. در سلام ساختمان دو نوع مشاوره داریم:
  • مشاوره با پشتیبانان سلام ساختمان که بعد از ثبت نام شما در سایت صورت می‌گیرد.
  • مشاوره‌ی مستقیم با کابینت‌سازی که برای اجرای کار به شما معرفی شده‌است.
هر دوی این‌ها رایگان است.
بازدید حضوری در سلام ساختمان رایگان است؟
                      بله بازدید حضوری از پروژه ها بصورت رایگان انجام می‌شود.
آیا سلام ساختمان طراحی هم انجام می‌دهد؟
بله. ما می‌توانیم کابینت‌سازهایی به شما معرفی کنیم که به صورت حرفه ای طراحی انجام می‌دهند. فقط کافیست به پشتیبان خود اطلاع دهید که نیاز به طراحی دارید.
آیا طراحی در سلام ساختمان رایگان است؟
اگر پروژه خود را با کابینت سازی که برای شما طراحی کرده است اجرا کنید، طراحی به عنوان تخفیف پروژه خواهد بود و برای شما رایگان است. اما اگر بعد از انجام طراحی به این نتیجه رسیدید که مایل نیستید با همان کابینت ساز پروژه‌ی خود را اجرا کنید، هزینه طراحی از شما دریافت می‌شود.
نوشته شده توسط: سپیده   قلی پور
سپیده قلی پور هستم، کارشناس محتوای سلام ساختمان، ادبیات خوندم و عاشق نوشتنم. مقالاتی که برای شما می‌نویسم، حاصل خوندن و سرچ کردن و مصاحبه با کابینت سازهای سلام ساختمان هست. امیدوارم بعد از خوندن مقالاتم به جواب سوالاتتون برسید.

ما درخدمتیم! از اینجا درخواست بدین تا با شما تماس بگیریم

نظرات کاربران

نظرات کاربران
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها