آشپرخانه شاید بخش کوچکی از خانه باشه اما دنیای مجزایی داره که کابینتها اصلیترین جزء این فضا هستن. دنیای کابینت آشپزخانه روز به روز در حال تغییر و تکامل هست تا با تکنولوژی و نیاز روز تطبیق پیدا کنه. یکی از مسائل مهم در زمینه کابینت، جنس، طرح و رنگ آنهاست. امروزه در دنیای متنوع کابینتها، نوع جدید دارن راه خودشون رو باز میکنن تا تصور مارو از چوبی بودن کابینت خارج کنن. بازیگرانِ اصلیِ این دنیای جدید کابینت ها، کابینت های بتنی و کابینت های پلیمری هستن. در ادامه میخوایم شما رو همراه خودمون ببریم به دنیای کابینت های پلیمری.
کابینت پلیمری چیست؟
کابینتهای پلیمری همونطور که از اسمشون میشه حدس زد، از جنس پلاستیک هستن و از استحکام بالایی برخوردارن، در برابر روغن و آب بسیار مقاوم هستن اما در برابر آتش و نور خورشید آسیبپذیرن، اما مهمتر از همه قیمت پایینی دارن. شاید تا حالا اسم کابینت پی وی سی رو شنیده باشین، بله کابینت PVC یکی از انواع کابینت پلیمری هست.
کابینتهای آشپزخانه پلیمری یا ترموپلاستیک در طول سالهای گذشته تغییرات زیادی داشتن. با کابینتهای پلیمری میشه ظاهری مدرن یا کلاسیک داشت. همه چیز بستگی به مدل انتخابی شما داره. حتی میتونید نوع مات یا براق اونها رو هم تعیین کنید و براساس رنگ مدنظرتون آشپزخانه دلخواه رو طراحی کنید.
کابینت پلیمری چه ویژگی دارن؟
ویژگی های اصلیِ کابینتهای پلیمری عبارت اند از:
- از قطعات مجزا تشکیل میشه که نصب و حمل و نقل رو آسونتر میکنه.
- ترموپلاستیک قالبگیری میشه و اتصالات اون پیچ و مهرهای هست که عمر کابینت رو طولانیتر میکنه و کیفیت بالاتری ارائه میده.
- کابینتهای پلیمری عایق خیلی خوبی در برابر رطوبت هستن، به همین دلیل برای حمام و استخرها هم انتخاب خیلی خوبی هستن.
- ضد موریانه و حشرات موذی هستن.
- در ساخت اونها استاندارد E˚ رعایت میشه که عاری از گاز سرطانزا فرمالدئید هست.
- کابینتهای پلیمری رو میشه در سطوح قیمتی متفاوت پیدا کرد، به همین دلیل با بودجه همه سازگار میشه.
- ترموپلاستیک رو میشه در طیف گستردهای از رنگها انتخاب کرد؛ از رنگهای براق تا فوق مات. در زمان انتخاب رنگ باید به این نکته توجه داشت که رد انگشت بر روی رنگهای مات و تیره واضح دیده میشه. به راحتی با رنگهای پلیاورتان رنگ میشن.
انواع کابینت ترموپلاستیک (پلیمری) چیست؟
میشه گفت 2 نوع کابینت زیر، از مهمترین انواع کابینت پلیمری هستن:
- کابینت پی وی سی (PVC)
- کابینت ای بی اس (ABS)
در ادامه در مورد این دو نوع کابینت پلیمری بیشتر توضیح میدیم.
1. کابینت پی وی سی (PVC)
یکی از انواع کابینتهای پلیمری، ورقهای پیویسی هستن که نوعی پلیمر پلاستیک فشرده است که در ضخامتهای متفاوتی تولید میشه و ورقهای ضخیم اون (1.5 تا 2 سانتیمتر) به عنوان کابینت استفاده میشه. ورقهای پی وی سی چون از جنس پلاستیک هستن، کاملا ضد آب هستن و برای فضاهایی مثل کابینت زیر سینک یا حمام بسیار کاربردی هستن. خیلی وقتها کل کابینتهای یک آشپزخانه رو پیویسی کار نمیکنن و بیشتر در قسمتهای در معرض رطوبت استفاده میشن.
ویژگیهای کابینت پی وی سی (PVC) چیست؟
مزیت های کابینت پی وی سی عبارت است از:
- خصوصیات ویژه ورقهای پیویسی مثل مقاومت دربرابر رطوبت، حرارت، وزن سبک، ضد خش و ضربه، دوام بالا، نصب آسان.
- به دلیل خصوصیات بالا به عنوان صفحه کابینت هم استفاده میشن.
- از لحاظ قیمتی به دلیل ویژگیهایی که داره، گرون هستن، به همین دلیل در فضاهای خاص استفاده میشن.
- ورقهای پیویسی نسبت به سایر انواع کابینت محدودیت رنگ دارن، البته که در سالهای اخیر کمی متنوع شدن.
- کابینتهای پیویسی رو میشه هم براق سفارش داد و هم مات، اما انواع براق اون چون جلوه بیشتری دارن، پرطرفدارتر هستن و آسانتر هم تمیز میشن.
- از لحاظ تمیزی و ایمنی محیطی، به دلیل اینکه ورقهای پیویسی در برابر نفوذ حشراتی مثل سوسک و موریانه مقاوم هستن، خیال شما رو راحت میکنن.
معایب کابینت پی وی سی عبارت است از:
- خیلی وقتها با همه ویژگیهای مثبت کابینتهای پیویسی، قیمت بالای اونها مانع از انتخاب میشن.
- این روزها چون تنوع دکوراسیون خیلی بالاست، کابینتهای پیویسی به دلیل اینکه در رنگ و طرح محدودیت دارن، شاید مورد پسند همه نباشن.
- مهمتر از هر چیزی، تولید پلاستیک و ضرر اون برای طبیعت هست. شاید ورقهای پیویسی برای ما فایدههای زیادی داشته باشن اما برای طبیعت به هر حال مضر هستن و اگر نتونیم چارهای برای تجزیه و بازیافت اونها پیدا کنیم، شاید استفاده رایج از اونها خیلی درست نباشه.
2. کابینت ای بی اس (ABS)
حالا وقتشه بریم سراغ نوع دوم کابینت های پلیمری. ABS که در واقع مخفف Acrylonitrile butadiene styrene هست، نوعی پلیمر پلاستیکی به حساب میاد که در صنایع مختلف کاربرد داره و صنعت ساختمانسازی و دکوراسیون هم از مشتریهای این پلیمر محسوب میشن. از ABS بیشتر به عنوان روکش درهای ضد آب استفاده میشه و میشه خیلی راحت با غلطک روی اونها طرح چرم و چوب انداخت. حتی با اضافه کردن رنگ به این پلیمر در زمان تولید ورق اون، میشه رنگهای مختلف آبی، سفید، کرم، قرمز و … رو ایجاد کرد. برای افزایش تنوع در رنگ و طرح هم، PVC رو با ABS ترکیب میکنن، به صورتی که روی ABS یک ورق پیویسی زده میشه.
کابینتهای ABS معمولا مغزی چوبی دارن و رویه اونها با پلیمر ABS پوشیده میشه و قسمتهای دور تا دور کلاف که نمیشه ورق رو پرس کرد با رزین پوشیده میشه تا خاصیت ضد آبی اون حفظ بشه.
ویژگیهای کابینت ای بی اس ABS چیست؟
- به دلیل پلاستیکی بودن این پلیمر کاملا در برابر رطوبت مقاوم هست و به همین دلیل جایی برای رشد حشره و تخمگذاری اونها هم به وجود نمیاد.
- ضد خش، ضد ضربه، عایق رطوبت و حرارت و قابل شستشو
- تنوع رنگ و طرح
ویژگی مشترک کابینتهای پلیمری خاصیت ضد آب بودن اونهاست که به خصوص در آشپزخانه و سرویس بهداشتی یک مزیت بزرگ محسوب میشه. اما در این میان معایبی همچون عدم زیستتخریبپذیری هم وجود داره که باید برای اون راهحلی پیدا کرد تا در عین سوددهی به ما، ضرری هم برای طبیعت نداشته باشه.
سوالات متداول
ثبت درخواست کابینت، کمد و دکورهای چوبی
تا به حال بیش از 4000 پروژه کابینت و کمد در سلام ساختمان اجرا شده است.
- مشاوره تخصصی رایگان
- معرفی یک یا 2 کابینت ساز ارزیابی شده در شهر شما
- ضمانت قیمت
- ضمانت پیش پرداخت
- ضمانت پروژه
- مشاوره با پشتیبانان سلام ساختمان که بعد از ثبت نام شما در سایت صورت میگیرد.
- مشاورهی مستقیم با کابینتسازی که برای اجرای کار به شما معرفی شدهاست.
نظرات کاربران
نظرات کاربران