بخش زیادی از کاربرد ام دی افها برای کابینت آشپزخانه است. اگه شما هم مثل من با آشپزخانه زیاد سروکار داشته باشین، احتمالا یکی از بزرگترین نگرانیهاتون باد کردن کابینت، مرطوب شدن و در نتیجه خراب شدن اون است. به نظرتون چیکار میشه کرد؟ نمیشه که مدام نگران باشیم یا که بیخال بشیم. خبر خوب این که تولید کنندگان این صنعت هم به این نگرانی فکر کردن و برای حل این مشکل راه حلهایی هم پیدا کردن. در این مقاله میخوایم این راههای ضد آب کردن ام دی اف رو ببینیم. به نظر من که از دستش ندین.
آیا ام دی اف ضد آب است؟
همونطور که گفتم، یکی از متریالهای پرمصرف برای ساخت کابینت، ام دی اف است. ام دی افها یه جور چوب مصنوعی هستن که از ترکیب خرده چوب و رزین، تحت فشار و حرارت ساخته میشن. یکی از معایب ام دی اف این است که ضد آب نیست. و از اونجایی که وجود آب و رطوبت در آشپزخانهها گریزناپذیر است، ضد آب کردن ام دی اف خیلی اهمیت پیدا میکنه. ام دی اف رو به روشهای مختلفی ضد آب میکنن. اما این روشها خیلی متنوع نیستن.
قیمت روز کابینت مورد علاقهتان را از بهترین کابینت سازهای شهرتان بگیرید
استعلام قیمت رایگان
در ادامه همه روشهای ضد آب کردن کابینت رو با هم میبینیم.
چگونه ام دی اف را ضد آب کنیم؟
در مجموع پنج روش کلی برای ضد اب کردن ام دی اف وجود داره که سه تای اون کاربرد بیشتری داره.
1. استفاده از روکش ضد آب
از اونجا که ورق ام دی اف به تنهایی نه ظاهر خوبی داره و نه ضد آب است، روکشش میکنن. یکی از روکشهای ضد آب ام دی اف، روکش pvc است و دیگری ملامینه. Pvc یه پلاستیک فشردهست که سطح یکدست و صافی داره و بدون اینکه شکاف بخوره میشه برش بخوره (کابینت های ممبران دارای روکش پی وی سی هستن). در سه نوع خام، روکش دار و سه لایه وجود داره. ام دی اف بعد از روکش شدن، تقریبا در برابر رطوبت مقاوم میشه ولی خب با وجود این باید باز هم احتیاط کرد چون در صورت خرابی روکش، رطوبت به ام دی اف میرسه و باد میکنه. قبلاً در یک مقاله مجزا در مورد امکان تعمیر کابینت های باد کرده صحبت کردیم.
2. استفاده از ورق ضد آب نانو
در روش روکش کردن، بعد از مدتی ممکن است روکش خراب شود و رطوبت به ام دی اف نفوذ کند. به همین دلیل روش کاملا مطمئنی نیست. یکی از بهترین روشها برای ضد آب کردن ام دی اف، استفاده از ورق ضد آب نانو است.
قیمت دقیق کابینت را از کابینت ساز حرفه ای بگیرید. فقط کافیست درخواست خود را ثبت کنید!
قیمت گیریِ رایگان
برای این منظور از نانو پلی اتیلن برای ضد آب کردن و سنتزهای اکسید تیتانیوم برای محافظت در برابر قارچ و باکتری استفاده میشه. نانو پلی اتیلن در واقع یه ماده پلیمری و به صورت مایع است. این ماده رو طوری ورقهای ام دی اف میریزن که به صورت یه لایه پلاستیکی نازک روی سطح اون قرار میگیره. با کشیده شدن این لایه روی ام دی اف، کاملا ضد آب و در برابر رطوبت مقاوم میشه. از مزایای دیگه این پوشش این است که علاوه بر ضد آب کردن ام دی اف، اونها رو در برابر خش، حرارت و سایش هم مقاوم میکنه. همونطور که قابل پیش بینی است، ضد آب کردن علاوه برا افزایش کیفیت این ام دی افها، قیمت اونها رو هم افزایش میده. به نظر من این افزایش قیمت صرفه اقتصادی داره چون عمر کابینتها رو افزایش میده.
3. روش اسپری ضد آب
حالا اگه ام دی افی خریدیم که موقع خرید از ورق ضد آب نانو استفاده نکرده بود چیکار کنیم؟ دیگه تمومه؟ باید بگم نگران نباشید. شما میتونین با تهیه کردن اسپریهای ضد آب نانو، کابینتهاتون یا باقی ام دی افهایی که در معرض رطوبت هستن رو ضد آب کنین. چطوری؟ خیلی آسونه. اول محل مورد نظر رو تمیز کنید تا گرد و خاک نداشته باشه، بعد اسپری ضد آب نانو رو روی اون بزنین. حالا صبر کنین که خشک بشه. تمام. دیگه خیالتون از این بابت میتونه راحت باشه.
قیمت دقیق کابینت را از کابینت ساز حرفه ای بگیرید. فقط کافیست درخواست خود را ثبت کنید!
قیمت گیریِ رایگان
4. روش آب بندی با ژل و کرم
این روش هم بیشتر در کارگاه و موقع ساخت استفاده میشه. کیفیت این نوع ضد آب کردن خیلی زیاد نیست ولی بعد از آب بندی با این روش، دیگه نیازی به استفاده از چسب آکواریوم و .. نیست. به این صورت که تمام برشهای ام دی اف را به ژل یا کرم آغشته میکنن و بعد از اینکه خشک شد، ام دی افها رو در محل مورد نظر قرار میدن. یکی از محلهای خیلی پرکاربرد، محل اتصال ام دی افها به سینک است. قبل از گذاشتن سینک روی کابینت، سطح برش خورده رو ژل میزنن. اینطوری دیگه تمام درزها ضد آب شدن و از این بابت خیالمون تا حدودی میتونه راحت باشه.
5. روش رنگ کردن
رنگهایی در بازار وجود داره که ضد آب هستن و با ایجاد یه لایه روی تخته باعث مقاومت اون در برابر رطوبت میشه. این کار رو باید در دو مرحله انجام بدین. اولین مرحله این است که با غلتک ام دی اف رو به پرایمر آغشته کنین. بعد بذارین چند ساعت تا خشک بشه. در مرحله دوم، رنگ ضد آب رو به همه قسمتهای ام دی اف بزنید. برای کامل خشک شدن رنگ روی ام دی اف، حداقل سه روز زمان لازم است. بعد سه روز، ام دی اف ما در برابر رطوبت مقاوم شده.
کابینت سازهای معتبر شهرتان را به شما معرفی میکنیم تا از آنها قیمت بگیرید و انتخاب کنید
درخواست رایگان
کابینت های پولیشی و ام دی اف خام رنگ شده با پلی اورتان، با این روش آب بندی میشن.
سوالات متداول
ثبت درخواست کابینت، کمد و دکورهای چوبی
تا به حال بیش از 4000 پروژه کابینت و کمد در سلام ساختمان اجرا شده است.
- مشاوره تخصصی رایگان
- معرفی یک یا 2 کابینت ساز ارزیابی شده در شهر شما
- ضمانت قیمت
- ضمانت پیش پرداخت
- ضمانت پروژه
- مشاوره با پشتیبانان سلام ساختمان که بعد از ثبت نام شما در سایت صورت میگیرد.
- مشاورهی مستقیم با کابینتسازی که برای اجرای کار به شما معرفی شدهاست.
سلام و درود
ممنون جالب و کاربردی بود