آدمیزاده دیگه! گاهی فکر میکنه میدونه چی میخواد. امّا زمانی که نوبت به انتخاب میرسه، به مشکل بودن کار پی میبره! این موضوع تو انتخاب رنگ و نوع پوشش دیوارهای خونه هم صادقه! چه رنگی بزنم؟ چه جنس رنگی باشه؟ با چه تکنیکی نقاشی ساختمان رو انجام بدم؟ کدوم به صرفهتره؟ چه روشی آسیب کمتری برای محیط زیست داره؟ و و و …
پس دونستن کلیتهایی از هر رنگ و تکنیک، بهمون کمک میکنه که در اون موقعیت کمتر گیج بشیم! تو این مطلب، قراره از پوشش بلکا و رنگهای مولتی کالر صحبت کنیم و در نهایت، این دو پوشش رو با هم مقایسه کنیم.
پوشش بلکا چیست؟
بلکا مادهای سلولزی و تهیه شده از الیاف پنبه است. عایق حرارت و صداست و با توجه به موادی که در تولیدش به کار رفته، دوستدار محیط زیست هستش. در ادامه بیشتر باهاش آشنا میشیم.
رنگ مولتیکالر چیست؟
مولتی کالر رنگی هستش که در ساختار اون از چند رنگ و چند طرح، به طور همزمان استفاده میشه. در واقع از ترکیب چند رشته و تکه رنگ، داخل یک صفحهی رنگی ساخته شده و با توجه به ترکیباتی که داره، میتونه روی سطوح متنوعی اجرا بشه؛ فقط قبلش یک لایه زیر کار لازم هست.
تفاوتهای بلکا و مولتیکالر چیست؟
حالا بعد از معرفی کلی، این دو پوشش رو از جنبههای مختلف با هم بررسی میکنیم و به خواص و ویژگیهای هر کدوم میپردازیم:
- ترکیبات
بلکا از صد در صد مواد طبیعی (شامل پنبه، سنگهای معدنی و افزودنیهای مجاز) ساخته میشه و الیافی سلولزی و دوستدار محیط زیست هستش و به صورت پودر در بازار عرضه میشه. از طرفی برای زیر کار رنگهای مولتیکالر، میشه از رنگ روغن، رنگ اکریلیک و یا رنگ پلاستیک استفاده کرد.
- نحوهی اجرا
یکی از مواردی که بلکا و مولتیکالر رو از هم مجزا میکنه، شرایط اجرا و نکاتی هستش که برای اون مطرح میشه. حین اجرای بلکا، لازم نیست همهی اثاث خونه جمع بشه و از کار و زندگی بیفتین! کافیه مبلمان و بقیه اثاث کمی از دیوار فاصله بگیرن تا مجری محترم بتونه کارش رو انجام بده. ولی حین اجرای مولتیکالر، بهتره تمام وسایل جمع بشن یا با پارچه و نایلون به خوبی پوشیده بشن. اجرای مولتیکالر به راحتی نقاشی ساده نیست و لازمه که از اسپری مخصوص استفاده بشه.
بعلاوه، بلکا آمادهسازی سطح خاصی نیاز نداره. امّا برای مولتیکالر، بهتره سطح رو قبل از رنگآمیزی اصلاح کرد. در مجموع، مولتیکالر به نسبت بلکا فرآیند زمانبری هستش. چون یکی دو بار رنگ روغنی (یا پلاستیک) در زمینه اجرا میشه و با این زیرسازی، به سراغ مولتی کالر میریم.
- ضخامت- عایق حرارت و صدا
مولتی کالر روی دیوار ضخامت بالایی نداره. امّا بلکا عایق صدا و حرارته. پس بسته به کاربردی که مد نظرمون هست، میتونه برای هر کدوم مزیت یا عیب شمرده بشه.
- بافت
بلکا میتونه طرحهای مطابق با سلیقهی ما ایجاد کنه. حتی یه شکل خاص یا لوگوی شرکت؛ امّا برای اجرای شکل یا طرحی خاص با رنگهای مولتی کالر، لازمه که از یک آرتیست کمک گرفته بشه و کار چندان راحتی نیست.
- آمادهسازی سطح
تقریبا میشه گفت بلکا به هیچ آمادهسازیای احتیاج نداره. شما حتی میتونین اون رو روی کاغذ دیواری یا رنگ قبلی دیوار کار کنین. چون الاستیسیته و چگالی خوبی داره و به خوبی روی سطح میشینه. فقط بهتره برای بهترین عملکرد، سطح مورد نظر تمیز شده باشه و فاقد آلودگی باشه. برای رنگهای مولتی کالر، شرایط فرق میکنه. تمیزکاری اوّلیه و بتونهکاری لازم داره و زیرسازی میخواد؛ وگرنه روی نتیجهی نهایی تاثیر میذاره.
- آسیبهای جسمی و زیست محیطی
بلکا هیچ آسیبی برای محیط زیست نداره و فاقد هر گونه ماده شیمیایی هستش. پس آسیبهای تنفسی و جسمی به همراه نداره. رنگهای مولتیکالر هم با وجود اینکه نیازی به رقیقکننده ندارن، امّا در ساختار رنگها از مواد شیمیایی استفاده شده. در نتیجه استفاده از ماسک و عینک مخصوص حین کار با این مواد، ضروری هستش.
- تجمع حشرات
ساختار بلکا به شکلی هستش که ممکنه پشت لایهی کار شده، محلی برای تجمع حشرات به وجود بیاد. این مسئله معمولا ًدر استفاده از رنگهای مولتیکالر اتفاق نمیافته.
- قابلیت شستشو
دستهای از بلکا قابل شستشو هستن (بهتره حین خرید محصول سوال کنین) و میشه به راحتی تمیزشون کرد. امّا رنگهای مولتیکالر قابلیت شستشوی کمتری دارن (تو این دسته هم مواردی که از در زمینه از رنگهای روغنی استفاده شده، تا حدودی قابل شستشو هستن). ولی در مجموع، هر دو دسته قابلیت شستشوی خیلی بالایی ندارن.
شباهتهای مولتی کالر و پوشش بلکا چیست؟
- هر دو مقاومت خوبی در برابر جذب گرد و غبار از خودشون نشون میدن.
- هر دو چسبندگی خوبی دارن.
- جدا کردن هر دو متریال از دیوار کمی مشکله و تخصص میخواد؛ تا خدایی نکرده دیوار آسیب نبینه.
- بخشی از سطح، در هر دو حالت، قابلیت تعمیر و ترمیم داره.
- هر دو در برابر ضربه مقاوم هستن.
- تنوع رنگی در هر دو تکنیک فوقالعاده بالا هستش.
- پستی و بلندیهای دیوار در هر دو تکنیک مشخص نمیشه و نگرانیای از این بابت وجود نداره.
سوالات متداول
ثبت درخواست کابینت، کمد و دکورهای چوبی
تا به حال بیش از 4000 پروژه کابینت و کمد در سلام ساختمان اجرا شده است.
- مشاوره تخصصی رایگان
- معرفی یک یا 2 کابینت ساز ارزیابی شده در شهر شما
- ضمانت قیمت
- ضمانت پیش پرداخت
- ضمانت پروژه
- مشاوره با پشتیبانان سلام ساختمان که بعد از ثبت نام شما در سایت صورت میگیرد.
- مشاورهی مستقیم با کابینتسازی که برای اجرای کار به شما معرفی شدهاست.
نظرات کاربران
نظرات کاربران