تا حالا فکر کردین بازسازی یک آپارتمان ده طبقه با یک آپارتمان سه طبقه چه تفاوتی داره؟ تا حالا به مشکلاتی که ممکن است در بازسازی ساختمانهای با ارتفاع زیاد به وجود بیاد یا مشکلاتی که با افزایش ارتفاع ساختمان کم میشن، فکر کردین؟ آیا میدونین چه نکاتی در بازسازی ساختمانهای معمولی و مرتفع، مشترک هستن و چه چیزهایی متفاوت میباشند؟
در این مقاله میخوایم یک مقایسه جامع و اساسی از نکات اجرایی بازسازی در سه نوع آپارتمان مختلف داشته باشیم. آمادهاین؟
آپارتمانها در بازسازی بر اساس تعداد طبقه چند نوع هستن؟
خب در ابتدا باید با دسته بندی آپارتمانها در بازسازی، بر اساس تعداد طبقات اونها آشنا بشیم. آپارتمانها از نظر تعداد طبقات به 3 دسته تقسیم میشن:
- ساختمانهای معمولی که 1-4 طبقه هستن.
- آپارتمانهای نیمه مرتفع که 5-8 طبقه هستن.
- و آپارتمانهای بالای 9 طبقه که به اونها اصطلاحا برج گفته میشه.
این آپارتمانها به خاطر تفاوتی که در تعداد طبقات خودشون دارن، باعث ایجاد فضای کاری متفاوتی هم میشن که در ادامه باهم دیگه میخونیم.
تفاوت حمل بار به طبقات، در بازسازی آپارتمانهای معمولی و مرتفع چیست؟
اولین تفاوتی که ساختمانهای معمولی و مرتفع از نظر اجرایی باهم دیگه دارن، نوع حمل نخاله به پایین و حمل مصالح به بالای ساختمان است. در ادامه به طور جزئی تر به بررسی موضوع حمل بار به طبقات، در آپارتمانهای معمولی و مرتفع میپردازیم:
1. حمل بار در طبقات آپارتمانهای مرتفع
در این آپارتمانها علاوه بر آسانسور معمولی، یک آسانسور مخصوص حمل بار وجود داره که از الزامات آپارتمانهای بالای 8 طبقه است. جابجایی مصالح و نخاله در این آپارتمانها، با استفاده از همین آسانسورهای حمل بار انجام میشه. در واقع این جابجایی در برجها خیلی راحتتر از بقیه ساختمانها است.
نکته مهم:
فقط به عنوان یک نکته خیلی مهم یادتون باشه که به هیچ عنوان برای جابجایی حتی وسایل کوچکی مثل دستگاه هیلتی هم نباید از آسانسور مخصوص افراد استفاده بشه. رعایت نکردن این نکته، در صورتی که باعث آسیبی بشه، پیگرد حقوقی داره و حتما باید جدی گرفته بشه.
2. حمل بار در طبقات آپارتمانهای نیمه مرتفع
سختترین نوع جابجایی مربوط به این ساختمانها است. چون نه آسانسور حمل بار دارن و نه میشه از آسانسورهای دیگه استفاده کرد. در این آپارتمانها معمولا از یکی از دو روش زیر برای حمل بار در طبقات استفاده میکنن:
- اگه شرایط ممکن وجود داشته باشه، از پشت بام یا همان طبقه مورد نظر، با حفظ ایمنی و احتیاط، بالابرهای مخصوص حمل بار رو نصب میکنن. چالشی که این بالابرها دارن این هست که ممکن است موقع بالا و پایین کردن بارها، با پنجرهها برخورد کنن و باعث آسیب و خسارت بشن. برای جلوگیری از این مشکل و حفظ ایمنی حتما باید طبقات زیرین با تور مرغی حفاظت بشن و یا از داربست استفاده کنیم.
- اگه امکان نصب باربر وجود نداشته باشه، برای حمل نخاله به پایین و جابجایی مصالح به بالا، باید از پلهها استفاده کنیم. در چنین مواقعی باید به دو مساله توجه کنیم:
- پلهها: برای محافظت از پلهها و جلوگیری از ضربه، باید سنگ پلهها رو بپوشونیم.
- دیوارها: برای حفاظت از دیوارها و جلوگیری از ضربه، میشه اونها رو با فومهای یونولیتی در برابر ضربه مقاوم کنیم.
3. حمل بار در طبقات ساختمانهای معمولی
اگه بازسازی در طبقه همکف باشه که با چالشی مواجه نیستیم و به راحتی میتونیم جابجاییها رو انجام بدیم. اما اگه در طبقات بالاتر باشه، میشه مثل آپارتمانهای نیمه مرتفع از پلهها برای رفت و آمد و حمل بار استفاده کرد. در ساختمانهای معمولی دیگه نه آسانسور وجود داره و نه نصب باربر توصیه میشه.
چالش همسایهها در بازسازی ساختمانهای معمولی و آپارتمانهای مرتفع!
یکی از چالشهای خیلی دستوپاگیر در بازسازی انواع آپارتمانها، همسایهها هستن. البته این مشکل در خانههای ویلایی و ساختمانهای معمولی هم وجود داره ولی در آپارتمان بیشتر به چشم میخوره. به طور کلی در آپارتمانها هر چه تعداد همسایهها بیشتر باشه، این مشکل سختتر میشه.
بنابراین برای شروع بازسازی بهتر است که از قبل، با همه همسایهها صحبت بشه و رضایت اونها جلب بشه تا بعدا به مشکل نخورین.
2 راهحل رفع سروصدا در بازسازی آپارتمانهای معمولی و مرتفع چیست؟
مشکل دیگهای که در همه بازسازیها وجود داره، سروصدای حاصل از تخریب ساختمان است. این چالش در ساختمانهای بزرگ و بلندتر، به خاطر اینکه صدا بیشتر پخش میشه، خیلی زیادتر هست. ما دوتا پیشنهاد برای شما داریم که بتونیم تا حدودی این مشکل رو برطرف کنیم:
1. استفاده از عایق آکوستیک برای عدم خروج صدا
بهتر است در و دیوارها با استفاده از عایق آکوستیک (عایق تخممرغی) که در استودیوهای موسیقی استفاده میشه، عایق بشن. این کار سروصدا رو خیلی کاهش میده.
2. تنظیم تایم کاری برای عدم ایجاد مزاحمت صوتی
راهکار بعدی این هست که کارهایی که پر سروصدا هستن رو اول صبح یا سرظهر انجام ندین. بهتر است ساعت کاری خودتون رو از 9 یا 10 صبح در نظر بگیرین و ساعت 1-3 رو تعطیل کنین. در این ساعتهای سر ظهر میتونین اون بخشی از کار رو انجام بدین که آروم و بدون سروصدا است. اینطوری همسایهها هم رضایت بیشتری پیدا میکنن و کمتر اذیت میشن.
مشکل باد در بازسازی ساختمانهای مرتفع را جدی بگیرید!
از چالشهایی که معمولا کسی در بازسازی ساختمانها بیان نمیکنه، مساله باد در ارتفاعات بالا است. این مشکل خداروشکر برای ساختمانهای معمولی مطرح نمیشه. اما در ساختمانهای مرتفع و به ویژه در طبقههای بالا، چون احتمال اومدن بادهای ناگهانی و گرد و خاک وجود داره، باید حتما حواس ما به این موضوع باشه. این مساله موقع نقاشی ساختمان اهمیت خیلی بیشتری پیدا میکنه، پس حتما مراقب پنجرهها و بادها در ارتفاعات باشین.
جمع بندی مطالب!
در مطلب بالا به مقایسه بازسازی آپارتمانهای معمولی و مرتفع پرداختیم و متوجه شدیم که بازسازی آپارتمانهای مرتفع نیاز به یک سری تجهیزات و امکانات ویژهای داره. همچنین علاوه بر امکانات خاصی مثل آسانسورهای حمل بار، بازسازی آپارتمانهای مرتفع باید توسط افراد حرفهای و کاربلد انجام بشه. برای پیدا کردن متخصص بازسازی حرفهای و مطمئن میتونین روی کمک سلام ساختمان هم حساب کنین.
سلام ساختمان یک سایت تخصصی برای اجرای بازسازی است که متخصص بازسازی حرفهای شهر شما رو بهتون معرفی میکنه و به شما مشاوره رایگان بازسازی میده. فقط کافیه روی لینک زیر کلیک کنین تا از خدمات بازسازی در سلام ساختمان استفاده کنین:
مشاوره رایگان بازسازی سلام ساختمان
سوالات متداول
ثبت درخواست کابینت، کمد و دکورهای چوبی
تا به حال بیش از 4000 پروژه کابینت و کمد در سلام ساختمان اجرا شده است.
- مشاوره تخصصی رایگان
- معرفی یک یا 2 کابینت ساز ارزیابی شده در شهر شما
- ضمانت قیمت
- ضمانت پیش پرداخت
- ضمانت پروژه
- مشاوره با پشتیبانان سلام ساختمان که بعد از ثبت نام شما در سایت صورت میگیرد.
- مشاورهی مستقیم با کابینتسازی که برای اجرای کار به شما معرفی شدهاست.
نظرات کاربران
نظرات کاربران