ترمیم کابینت ام دی اف علاوه بر صرفهجویی در هزینه و زمان، امکان ایجاد تنوع در طرح و رنگ را نیز فراهم میکند. تعویض روکش و ترمیم با بتونه مخصوص ام دی اف، از جمله محبوبترین روش های ترمیم کابینت ام دی اف هستند. در این مطلب از سلام ساختمان ضمن بررسی 5 روش ترمیم کابینت ام دی اف، به مزایا، معایب و هزینه هر کدام نیز میپردازیم.
مهم ترین دلایل آسیب دیدن کابینت ام دی اف
شناخت دلایل اصلی آسیبدیدگی کابینت ام دی اف میتواند برای افزایش طول عمر و حفظ زیبایی آن کمک بزرگی باشد. علل اصلی عبارت هستند از:
1) رطوبت و نفوذ آب
رطوبت یکی از مخربترین عوامل برای کابینتهای ام دی اف است. ام دی اف در تماس با آب متورم شده و از هم میپاشد. حتی بخار حاصل از پخت و پز نیز میتواند در درازمدت به آن آسیب برساند.
برای جلوگیری از این مشکل باید هنگام آشپزی از هود استفاده کنید؛ نشتی لولههای زیر سینک را نیز به سرعت برطرف کرده و هنگام شستشوی آشپزخانه، مراقبت پاشیدن آب به پایه کابینتها باشید. همچنین استفاده از کابینت پی وی سی برای زیر سینک و نصب نوار آببندی در لبههای کابینت میتواند کمک زیادی به محافظت از آن کند.
2) ضربه و فشار مکانیکی
باز و بسته کردن محکم دربها، برخورد اجسام سنگین با بدنه کابینت و قرار دادن وزن زیاد روی سطوح میتواند باعث ترک خوردگی، شکستن یا جدا شدن اتصالات شود. استفاده از یراق آلات باکیفیت مانند لولاهای آرام بند و پرهیز از قرار دادن اجسام سنگینتر از ظرفیت تحمل کابینت ام دی اف، برای پیشگیری از این آسیبها ضروری است.
3) حرارت مستقیم
قرار گرفتن کابینت ام دی اف در معرض حرارت مستقیم میتواند باعث جدا شدن روکش، تغییر رنگ و حتی تغییر شکل آن شود. برای جلوگیری از این آسیب، از قرار دادن قابلمه داغ روی سطح کابینت جداً پرهیز کنید. همچنین از جانمایی وسایل گرمازا مانند توستر یا کتری برقی در تماس مستقیم با سطح کابینت خودداری کرده و در صورت نیاز از صفحات محافظ حرارتی استفاده کنید.
4) شل شدن اتصالات و یراقآلات
شل شدن اتصالات کابینت ام دی اف یکی از مشکلات رایج آن است. این مشکل میتواند باعث همتراز نبودن دربها، ایجاد صدای ناخوشایند هنگام باز و بسته شدن و در موارد شدید افتادن درب کابینت شود. برای پیشگیری، سالانه یکبار پیچهای لولاها و دیگر اتصالات را بررسی کرده و در صورت نیاز محکم کنید. استفاده از یراقآلات باکیفیت مانند لولاهای هیدرولیک و ریلهای درجه یک و نصب صحیح آنها توسط متخصص نیز میتواند تا حد زیادی از این مشکل جلوگیری کند.
5) فرسودگی طبیعی در اثر استفاده مداوم
فرسودگی تدریجی شامل ایجاد خراشهای سطحی، فرسایش لبهها و کاهش استحکام اتصالات میشود. رعایت اصول نگهداری روی کاهش سرعت فرسایش بسیار موثر است؛ که مهمترین آنها عبارت هستند از:
- تمیز کردن منظم کابینتها با دستمال نرم و مواد شوینده مناسب
- پرهیز از کشیدن اجسام روی سطح کابینت
- پرهیز از گذاشتن قابلمه یا کتری داغ روی سطح کابینت
- مراقبت از کابینت در برابر رطوبت
- توزیع متعادل ظروف در کابینتها
- انجام تعمیرات جزئی به محض مشاهده آسیب
6) مواد شیمیایی و شویندههای نامناسب
استفاده از مواد شوینده قوی و نامناسب باعث تغییر رنگ و خراب شدن کابینت ام دی اف میشود. برای نگهداری صحیح، باید از پاککنندههای ملایم و مخصوص کابینت استفاده کرد. سطح کابینت را با دستمال نمدار تمیز کرده و از پاشیدن مواد شیمیایی روی سطح کابینت جلوگیری کنید. بلافاصله پس از ریختن مواد غذایی یا شیمیایی روی کابینت نیز، آن را تمیز کنید.
در ادامه روشهای ترمیم کابینت ام دی اف و مزایا و معایب هر کدام را بررسی میکنیم.
روشهای ترمیم کابینت ام دی اف
روشهای ترمیم کابینت ام دی اف را میتوان به چند دسته اصلی تقسیم کرد:
1. تعویض روکش
تعویض روکش، بهترین اما پرهزینهترین روش ترمیم کابینت است. با انتخاب انواع روکشها، میتوانید یک ظاهر جدید به آشپزخانه بدهید که با دکوراسیون داخلی نیز کاملا هماهنگ باشد.
- مزایا: نتیجه بسیار باکیفیت، بهروزرسانی ظاهر آشپزخانه
- معایب: پرهزینه، نیاز به متخصص و تجهیزات حرفهای، زمان بر
- هزینه: بین 4,500,000 تا 6,500,000 تومان
2. استفاده از مداد و واکس تعمیراتی
واکس براقکننده و بیرنگِ تعمیراتی علاوه بر پر کردن خراشهای ریز کابینت، با ایجاد یک پوشش سطحی، مانع از خشدار شدن مجدد سطوح نیز میشود.
- مزایا: ارزان، سریع و آسان
- معایب: کمدوام، نامناسب برای آسیبهای عمیق، عدم تطابق کامل رنگ
- هزینه: بین 500,000 تا 2,000,000 تومان
3. ترمیم با بتونه مخصوص ام دی اف
در صورتی که ام دی اف دچار شکستگی شده باشد یا آسیب به داخل یونیت رسیدهباشد باید با بتونه ترمیم شود. بعد از اتمام ترمیم نیز، سمباده زدن برای یکدست شدن سطح کار الزامی است.
- مزایا: روش حرفهای و مناسب برای آسیبهای عمیق، مقاومت قابل قبول
- معایب: امکان تطابق نداشتن رنگ با سطح اصلی
- هزینه: بین 500,000 تا 2,500,000 تومان
4. رنگآمیزی مجدد
رنگآمیزی مجدد برای تغییر ظاهر کابینتها استفاده میشود. در این روش، بعد از سمباده زدن و یکدست کردن سطح کار، یک لایه آستری مخصوص ام دی اف اجرا شده و در نهایت رنگ اصلی در چند لایه اعمال میشود.
- مزایا: تغییر ظاهر کابینت، مقرونبهصرفه
- معایب: نیاز به تهویه مناسب، نیاز به زمان برای خشک شدن
- هزینه: بین 500,000 تا 1,500,000 تومان
5. تعویض قطعات آسیبدیده
تعویض قطعات آسیبدیده آخرین راهکار برای ترمیم کابینت ام دی اف است که هنگام خرابیهای شدید استفاده میشود. این کار نیاز به دقت و تخصص بالایی دارد زیرا قطعه جدید باید با سایر قسمتهای کابینت کاملاً هماهنگ باشد.
- مزایا: کیفیت و دوام بالا
- معایب: نیاز به دقت و تخصص بالا، چالشِ یافتن قطعه مشابه و نصب صحیح
- هزینه: بین 1,500,000 تا 5,000,000 تومان
لازم به ذکر است که هزینههای اعلام شده تقریبی بوده و بسته به منطقه جغرافیایی، تخصص کابینتساز و شرایط بازار میتواند متغیر باشد. اما سلام ساختمان به مشتریان خود ضمانت قیمت میدهد. به این صورت که اگر مشخص شود که کابینت ساز مبلغی بیشتر از پروژه از شما دریافت کرده، در کمتر از یک هفته مابهالتفاوت توسط سلام ساختمان پرداخت میشود.
مراحل ترمیم کابینت ام دی اف
تعویض روکش بهترین راهکار برای نوسازی کابینت ام دی اف است. در نظر داشته باشید که برای اجرای نوسازی و هرگونه خردهکاری کابینت باید از متخصصین ماهر در این زمینه کمک بگیرید. در این بخش به بررسی مراحل اصلی تعویض روکش کابینت میپردازیم.
- آمادهسازی
همه کابینتها را خالی کرده و روی زمین پوشش مناسبی قرار دهید تا از آسیب دیدن کفپوش و کثیف شدن آن جلوگیری شود.
- بررسی وضعیت کابینت
این مرحله شامل بررسی خراشها، ترکها، لب پریدگیها و سایر آسیبها است. باید مشخص شود که آسیب سطحی است یا به لایههای زیرین نفوذ کرده است. در صورت سالم بودن لایه زیرین، تعمیر جک کابین، اتصالات، یراقآلات و سایر خرابیها در این مرحله انجام میشود.
- برداشتن روکش قدیمی
برای برداشتن روکش کابینت از ابزارهایی مانند چاقوی کاردکی یا دستگاه حرارتی استفاده میشود. سپس سطح کابینت به صورت کامل پاکسازی میشود؛ هرگونه آلودگی، چسبندگی یا ناهمواری مانع نصب مطلوب روکش جدید میشود.
- انتخاب روکش جدید
برای کسب نتیجه مطلوب حتما به جنس، رنگ و طرح روکش جدید توجه کنید؛ علاوه بر کیفیت بالا باید با فضای آشپزخانه سازگاری داشتهباشد.
- برش و نصب روکش جدید
در این مرحله اندازهگیریها به صورت دقیق انجام میشوند تا مشکلی در برش روکش ایجاد نشود. سپس روکش جدید با چسب مخصوص روی سطح کابینت ثابت میشود. در این مرحله امکان رنگ کردن نیز وجود دارد.
- نهایی سازی
بعد از اینکه چسب و رنگآمیزی به صورت کامل خشک شدند، برای زیباتر شدن نتیجه کار و پنهان کردن معایب احتمالی از نوارهای مخصوص برای پوششدهی لبهها و نقاط اتصال استفاده میشود. نقاط حساس مانند زیر سینک و مناطق در معرض رطوبت نیز با مواد عایق مخصوص پوشانده میشوند.
این روش ترکیبی ترمیم کابینت ام دی اف، اگرچه زمانبر و نیازمند دقت بالایی است، اما نتیجهای حرفهای و ماندگار به دنبال دارد.
نمونههای از نوسازی کابینت ام دی اف
در ادامه نمونههایی از ترمیم و بازسازی کابینت ام دی اف آشپزخانه که توسط سلام ساختمان اجرا شده است را برای شما آوردهایم:
- تعویض کابینت سفید قهوهای
کابینت ام دی اف سفید قهوهای در اثر شستشو با وایتکس آسیب دیده بود اما به دلیل طراحی قدیمی، به جای ترمیم، تصمیم بر تعویض کابینت گرفتهشد. کابینتساز سلام ساختمان به خاطر فضای کوچک، استفاده از رنگ روشن با طراحی ساده را پیشنهاد داد که نتیجه را در تصویر زیر میبینید.
- تعویض کابینت کرم قهوهای
روکش کابینتهای کنار اجاق گاز در اثر تماس مداوم با حرارت آسیب دیده بودند؛ بخشی از کابینتها نیز در اثر رطوبت متورم شده بودند که قابل ترمیم نبود. کابینتساز سلام ساختمان با توجه به سلیقه مشتری و دقت در دکوراسیون منزل، طرح کابینت ام دی اف سفید و قهوهای با جزیره را پیشنهاد داد. میتوانید قبل و بعد آشپزخانه را در تصویر زیر مقایسه کنید.
- تعویض کابینت کرم قهوهای
کابینتهای اطراف سینک در اثر تماس با رطوبت باد کرده بودند و باید تعویض میشدند؛ مشتری تصمیم به عوض کردن دکور آشپزخانه نیز داشت. برای طراحی و اجرای یک آشپزخانه دلباز با رنگ روشن متخصصین سلام ساختمان را انتخاب کرد. نتیجه کار را میتوانید در تصویر زیر ببینید.
سوالات متداول
درادامه به بررسی سوالهای شما درمورد ترمیم کابینت ام دی اف میپردازیم:
- آیا میتوان تمام آسیبهای MDF را ترمیم کرد؟
آسیبهای سطحی معمولا قابل ترمیم هستند؛ اما آسیبهای عمیق ناشی از رطوبت و تورم شدید نیاز به تعویض قطعه دارند.
- هزینه ترمیم کابینتهای ام دی اف چقدر است؟
هزینه ترمیم کابینت ام دی اف بسته به نوع آسیب و روش ترمیم بین 500,000 تا 6,500,000 تومان متغیر است.
- چگونه میتوان از آسیبدیدگی مجدد کابینت ام دی اف جلوگیری کرد؟
مراقبت از کابینت در برابر حرارت، روشن کردن هود هنگام پختوپز، خشک کردن فوری رطوبت، پرهیز از ضربه زدن و استفاده از شویندههای ملایم از آسیبدیدگی مجدد کابینت جلوگیری میکند.
در نهایت مشورت با کابینت ساز حرفهای برای ترمیم کابینت ام دی اف را فراموش نکنید.
سوالات متداول
ثبت درخواست کابینت، کمد و دکورهای چوبی
تا به حال بیش از 4000 پروژه کابینت و کمد در سلام ساختمان اجرا شده است.
- مشاوره تخصصی رایگان
- معرفی یک یا 2 کابینت ساز ارزیابی شده در شهر شما
- ضمانت قیمت
- ضمانت پیش پرداخت
- ضمانت پروژه
- مشاوره با پشتیبانان سلام ساختمان که بعد از ثبت نام شما در سایت صورت میگیرد.
- مشاورهی مستقیم با کابینتسازی که برای اجرای کار به شما معرفی شدهاست.
نظرات کاربران
نظرات کاربران