همونطور که میدونین قیمت ورق ام دی اف، پالتی یا وزنی حساب نمیشه، بلکه اون رو دونهای محاسبه میکنن. پس وقتی وزن ورق ام دی اف در قیمت اون تاثیری نداره، دونستن در موردش چه فایدهای برامون داره؟ وزن هر ورق ام دی اف چقدر است؟ باید بگم که وزن ورق ام دی اف روی کاربرد و مقاومت اون تاثیر داره.
چرا وزن ورق ام دی اف مهم است؟
هرچه مغزی ورق ام دی اف وزن مخصوص بیشتری داشته باشه، نشون دهنده این هست که ورق ام دی اف ما مقاومتتر، متراکمتر و باکیفیتتر است. پس در واقع وزن ورق ام دی اف یه جورایی نشون دهنده کیفیت اون ام دی اف است. از خوبی های دیگه ورقهای با وزن مخصوص بالا این هست که موقع برش خوردن تکه تکه نمیشن.
از اونجا که ابعاد ورقها خیلی تنوع نداره، چیزی که بیشترین تاثیر رو در وزن ورق داره، ضخامت اون است. ضخامت یا قطر ورق ام دی اف از 3 میلیمتر شروع میشه و تا 25 میلیمتر هم در بازار وجود داره. هر چی قطر ورق ام دی اف بیشتر باشه مقاومت اون ورق هم بیشتر است. در ادامه چند نوع ام دی اف با وزنها و کاربرد اون رو بررسی کردیم:
ام دی اف نازک:
این نوع از ام دی افها کمترین ضخامت یا قطر رو دارن. قطر این ام دی افها از 1.8 شروع میشه و تا 6 میلیمتر ادامه داره. به خاطر مقاومت پایین، این ورقها بیشتر به عنوان کف کشوها، پشت کابینت، رویه درها و … استفاده میشه. ام دی افهای نازک همونطور که مشخص است جزء سبکترین ورقها هستن.
ام دی اف ضخیم
قطر این ورق ام دی اف از 30 میلیمتر شروع میشه و تا 60 میلیمتر ادامه داره. ورق این ام دی اف به خاطر ضخامت زیادی که داره وزن خوبی رو میتونه تحمل کنه، به همین دلیل در سازههای معماری، پایه میزها، ستونها و … کاربرد داره. ام دی اف ضخیم به خاطر قطر زیادشون، جزء ورقهای با وزن بالا دسته بندی میشن.
ام دی اف با وزن مخصوص بالا
به ام دی اف با وزن مخصوص بالا HDF (High Density Fiberboard) هم میگن. وزن مخصوص این ورق بالای 800 کیلوگرم بر مترمکعب هست. این افزایش وزن به وسیله افزایش فیبر، فشار هنگام تولید و چسب به وجود اومده که باعث افزایش قابلیتهای این نوع از ام دی اف شده. از ام دی اف با وزن مخصوص بالا به خاطر مقاومت خوبی که داره در پلهها، قفسه های صنعتی، کف پوشها و … استفاده میشه.
ام دی اف با وزن مخصوص معمولی
ام دی افهایی با ضخامت 12 تا 19 میلیمتر در دسته ام دی افهای با وزن مخصوص معمولی قرار میگیرن (همون MDF خودمون – Medium Density Fiberboard). وزن مخصوص این ورقها بین 650 تا 800 کیلوگرم بر مترمکعب هست. پرکاربردترین ورق، یعنی ورق ام دی اف 16 میل هم در این دسته جا میگیره. وزن ورق ام دی اف 16 میل تقریبا 78 کیلوگرم است.
ام دی اف با وزن مخصوص پایین
به ام دی اف با وزن مخصوص پایین LDF (Low Density Fiberboard) میگن. وزن مخصوص این نوع ام دی اف بین 550-650 کیلوگرم بر مترمکعب است. این نوع ام دی اف به خاطر مقاومت پایینش، در جاهایی که نیاز به استحکام نداره مثل غرفه های نمایشگاهی استفاده میشه. نوع دیگهای از این ام دی افها با وزن مخصوص کمتر از 550 کیلوگرم بر مترمکعب هم وجود داره که به ULDF معروف هستن.
استاندارد وزن ام دی اف
در هیچ استانداردی اعم از استاندارد ملی ایران و دیگر استانداردها وزن استاندارد ورق ذکر نشده است. وزن ورق با کمک چگالی و ابعاد ورق محاسبه می شود. مثلا ورقی با سایز 16 در 1830 در 3660 میلیمتر و با چگالی 700 کیلوگرم بر متر مکعب وزنی حدود 70 تا 75 کیلوگرم دارد. استاندارد ملی ایران چگالی استاندارد ام دی اف را مشخص کرده و عدد مجاز را بین 650 تا 800 کیلوگرم بر متر مکعب تعیین کرده است.
سوالات متداول
ثبت درخواست کابینت، کمد و دکورهای چوبی
تا به حال بیش از 4000 پروژه کابینت و کمد در سلام ساختمان اجرا شده است.
- مشاوره تخصصی رایگان
- معرفی یک یا 2 کابینت ساز ارزیابی شده در شهر شما
- ضمانت قیمت
- ضمانت پیش پرداخت
- ضمانت پروژه
- مشاوره با پشتیبانان سلام ساختمان که بعد از ثبت نام شما در سایت صورت میگیرد.
- مشاورهی مستقیم با کابینتسازی که برای اجرای کار به شما معرفی شدهاست.
سلام وقت بخیر وزن مخصوص بالا احیانا منظورتون چگالی نیست؟ ://////
سلام دوست عزیز
بله، درسته
وزن مخصوص همون تراکم ذرات ام دی اف هست(نسبت جرم به حجم) . هرچی اون خرده چوب هایی که ام دی اف رو ازش می سازن متراکم تر باشن، چگالی یا همون وزن ورق ام دی اف بیشتر میشه، و چون متراکم ترن اون خورده چوبا، پس فشرده ترن و استحکام بیشتری هم دارن.
مثلا این فشردگی تو نئوپان که ذرات سازندش درشت تر هستن کمتره و در نتیجه نسبت به ام دی اف ارزون تر هست