انگل فیلمی درباره ی اختلاف طبقاتی، دربارهی سیاهی و سفیدی و تقابل نور و ظلمت هست. فیلمی که یه سمت اون خانوادهی فقیر “کیم” و سمت دیگه ی اون خانوادهی ثروتمند و طبقه بورژای “پارک” قرار داره. روایت زیرزمینهای نمناک با بویی که روی بدنت باقی میذاره در مقابل ساختمانهای مدرن مینیمالیستی.
در ادامه میخوایم این فیلم و دکور اون رو زیر ذره بین ببریم تا زوایای جدیدی از اون رو کشف کنیم.
درباره ی فیلم جایزه خیز پاراسایت (Parasite)
بی شک انگل یکی از بهترین فیلمهای 2019 هست. این موفقیت رو میشه از جوایز متعدد و استقبال منتقدان از این فیلم به راحتی فهمید. کارگردان انگل، بونگ جون-هو سازنده فیلم موفق شد در جشنواره اسکار 2020، چهار جایزه دریافت کنه که در نوع خودش بینظیر هست. این فیلم در جشنوارههای کن و گلدن گلوب نیز جایزه گرفته. اثر این کارگردان کره ای درون دسته بندی ژانرهای مرسوم قرار نمیگیره و میشه اون رو تلفیقی از ژانرهای درام، کمدی، وحشت و جنایی دونست. ژانری مخصوص بونگ جون-هو.
کارگردان: بونگ جون-هو
کشور:کره جنوبی
بازیگران: سونگ کانگ-هو، چوی وو-شیک، پارک سو-دم، جانگ زیسو، لی جانگ-ایان
جوایز: برندهی نخل طلای کن، نامزد چهار جایزه و برنده بهترین فیلم از جشنواره گلدن گلوب و نامزد شش جایزه و برنده چهار جایزه در آکادمی اسکار
خلاصه فیلم: فیلم درباره ی خانواده خیلی فقیر”کیم” هست که اول پسر خانواده به صورت شانسی و بعد همه ی اعضای خانواده با حیله گری، وارد خانه ی “پارک” میشن. ولی در ادامه دچار اتفاقاتی میشن که دیگه رهایی از اونجا براشون تبدیل به کابوس میشه.
زیر زمین، خانه فقرا
انتخاب زیرزمین برای خانواده کیم یکی از انتخابهای هوشمندانه بوده. زیرزمین نشون دهنده ی فقر و طبقه اجتماعی پایین هست. مکانی که حتی از سطح زمین هم پایینتر هستی.
خانواده کیم در این مکان جعبه پیتزا درست میکنن، اینترنت دزدی از همسایه ها رو استفاده میکنن و به رهگذرهایی که رو به دیوار ادرار میکنن نگاه میکنن. اینها کارهایی هست که در خانه ی کوچک، متراکم، شلوغ، به هم ریخته و کسل کننده ی خانواده ی کیم انجام میشه که همگی نشان دهنده ی طبقه اجتماعی ضعیف اونها هست.
زیرزمینها فقط به خانه ی خانواده کیم ختم نمیشن بلکه ما در خانه ی مدرن آقای پارک هم باهاش روبرو میشیم. جایی که نزاع درون طبقه ای در اون اتفاق میفته و ژانر فیلم رو به جنایی و ترسناک تبدیل میکنه. در واقع بونگ جون-هو با طراحی زیرزمین درون خانهی “پارک” میخواد علاوه بر پیچیدگی، نفوذ همیشگی طبقه پایین جامعه رو هم نشون بده.
پنجره قابی برای ورود نور و خوشبختی
شاید یکی از المانهایی که در این فیلم خیلی مشهود هست پنجره باشه. پنجره ی زیرزمین کیم که خیلی کوچک و باریک هست و رو به دعوا و کثافت و شلوغی باز میشه و پنجرهی خیلی بزرگ خانه ی پارک که نمایشگر یه طبیعت سبز و جذاب هست. پنجره علاوه برای خاصیت پرده ی نمایش بودنش محل عبور نور و رسیدن اون به خانه هم هست. خانه ای که نور بیشتری داشته باشه زیبایی و امید بیشتری داره و خانه ای که به سختی نور به اون میرسه، خوشبختی کمتری هم به سراغش میاد. آقای بونگ و جناب لی از این طریق میخواستن این تفاوت رو به بیننده منتقل کنن که موفق هم بودن.
آیا واقعا طراح خانه ی خانواده پارک، نامگونگ هیونجا بود؟
در یکی از سکانسهای فیلم گفته میشه که طراح خانه خانواده پارک، نامگونگ هیونجا، معمار مشهور هست. در صورتی که میدونستین در واقعیت چنین نیست؟ در واقع این خانه اصلا واقعی نیست و تمام اون به وسیله ی طراح صحنه در یک استودیو ساخته شده!!
نه تنها خانه ی خانواده پارک، بلکه نیم طبقه ی خانواده کیم هم در همون استودیو ساخته شده. لوکیشنهایی که انقدر خوب طراحی شدن که حتی کره ای ها هم متوجه نشدن واقعی نیستن. آقای لی طراح صحنه ی فیلم انگل تلاش کرده خانه ی پارک بیشترین شباهت رو به یه اثر معماری فوق العاده داشته باشه و هم در خدمت داستان باشه.
همونطورکه گفتم محل زندگی خانواده ی کیم هم در استودیو ساخته شده. آقای لی میگه برای ساختن این لوکیشن از محلههای مختلف خالی از سکنه ای که میخواستن خراب بشن عکس گرفته و به سختی این فضا رو طراحی کرده. ممکنه باورش سخت باشه ولی چنین خانه هایی در کرهی جنوبی وجود داره و از زمان جنگ باقی موندن. اون زمان این خانه ها برای پناهگاه استفاده میشدن ولی از وقتی کشورکره با بحران مسکن روبرو شد این زیرزمینها رو اجاره میدن.
خانه ی پارک: یه سبک مینمیالیستی جذاب
دکور فیلم انگل از جایی که وارد خانه ی خانواده ی پارک میشه وارد سبک مینیمالیستی میشه. آقای کارگردان و طراح صحنه میخواسته با استفاده از این سبک، مدرن بودن و طبقه ی اجتماعی این خانواده رو نشون بده. خانه ای که در داستان فیلم گفته میشه مربوط به یه طراح معمار بسیار مشهور هست.
این معمار طبقه اول خانه رو در جهت تکریم طبیعت طراحی کرده. خانهای با دکور ساده و رنگهای خنثی و خطوط صاف که احساس راحتی خوبی به بیینده میده. بیشتر مصالح خونه از چوب و رنگهای طیف خاکستری استفاده شده که علاوه بر ایجاد تضاد با بیرون به سبک مینمالیستی دکوراسیون کمک زیادی کرده.
طراحی صحنه در خدمت ژانر جنایی و وحشت
از نیمه های داستان فیلم ژانر وحشت و جنایی به خودش میگیره. وجود یه زیر زمین مخفی در آشپزخانه ی فیلم لو میره و بخشی از داستان در اونجا اتفاق میفته. معماری خانه به صورتی طراحی شده تا همزمان که شما به خانه اطمینان دارین و فکر میکنین همه چیز عادی هست، وجود پیچیدگی و رازآلود بودن فضا باعث احساس ترس در شما بشه!
در واقع معماریِ خانه طوری هست که هر فرد فضایی رو برای نفوذ در اختیار داشته باشه و بتونه به راحتی در اون پنهان بشه. به گفتهی آقای بونگ طراحی خانه به گونهای بود که اگه کسی در یه موقعیتی قرار داشت دیگری بتونه اون رو رصد کنه یا اگه شخصی وارد میشد، دیگری قایم بشه.
فیلم انگل رو دیدی؟ نظرت چیه؟
اگه این فیلم رو دیدی خوشحال میشیم نظرت رو در مورد فیلم و دکوراسیون داخلی خونه های اون باهامون به اشتراک بذاری…
سوالات متداول
ثبت درخواست کابینت، کمد و دکورهای چوبی
تاکنون بیش از 6500 پروژه کابینت و کمد در سلام ساختمان اجرا شده است.
- مشاوره تخصصی رایگان
- معرفی یک یا 2 کابینت ساز ارزیابی شده در شهر شما
- ضمانت قیمت
- ضمانت پیش پرداخت
- ضمانت پروژه
- مشاوره با پشتیبانان سلام ساختمان که بعد از ثبت نام شما در سایت صورت میگیرد.
- مشاورهی مستقیم با کابینتسازی که برای اجرای کار به شما معرفی شدهاست.
نظرات کاربران
نظرات کاربران