چسب کابینت از مهمترین مواد برای اتصالات در صنایع چوب و کابینت سازی هستن. از چسب هم برای ساخت کابینت و هم برای تعمیر اون استفاده میشه و یکی از مهمترین آیتم ها برای دوام و طول عمرِ بیشترِ کابینت هاست.
در این مطلب میخوایم با مهمترین این چسبها آشنا بشیم.
چسب ممبران یا چسب وکیوم ممبران
تختههای ام دی افِ خام (بدون روکش و بدون رنگ)، به تنهایی نه زیبایی دارن و نه مقاومت خوبی در برابر رطوبت، برای همین از انواع روکش ها یا رنگها برای زیبایی، تنوع و دوام بیشتر در برابر رطوبت استفاده میکنن.
یکی از این کابینت های روکش دار، کابینتِ ممبران هست که در ساخت اون از روکشهای PVC استفاده میکنن. خب طبیعیه که باید از چسب برای اتصال روکش به ام دی اف استفاده کرد.
یکی از چسبهای خیلی قوی برای این کار، چسب ممبران است. به این صورت که چسب رو روی سطح ام دی اف اسپری میکنن و بعد از خشک شدن روکش رو روی اون میچسبونن. عمل چسب کاری معمولا در کارخانه یا کارگاه انجام میشه که نیاز به حرارت و وکیوم داره تا کامل به هم بچسبن. چسبهای ممبران کابینتها رو در برابر حرارت و خرابی مقاوم میکنن. این چسبها همچنین در برابر رطوبت مقاوم هستن که باعث میشه یکی از عوامل خرابی کابینتها از بین بره.
چسب وکیوم در بازار در دو نوع تک جزئی و دو جزئی وجود داره:
- چسب وکیوم تک جزئی: مقاومت بالایی در برابر حرارت داره و یکی از چسبهای پرطرفدار محسوب میشه.
- چسب وکیوم دو جزئی: این چسب همونطور که از اسمش پیداست باید با یه ماده دیگه به اسم ایزوسیانول ترکیب بشه. چسبهای وکیوم دوجزئی وزن نهایی کار رو بالا میبرن و گرانتر هم هستن.
چسب گرانول
برای چسبوندن نوار لبه پی وی سی و ام دی اف، تحت فشار و حرارت زیاد با دستگاه نوار چسبان از این چسب استفاده میشه. در انواع شفاف و مات هم در بازار وجود داره.
چسب چوب
یکی از چسبهای مورد استفاده در کابینت سازی، چسب چوب است. خوبه بدونین، از چسب چوب فقط برای اتصال چوب به چوب استفاده نمیشه، بلکه برای چسباندن چوب و فلز هم کاربرد دارد. چسب چوبها معمولا شیری رنگ هستن و غلظتی مثل عسل دارند. در ادامه چند چسب چوب خیلی معروف در بازار بهتون معرفی میکنم. از این چسبها برای ساخت تختههای کابینت استفاده میشه.
1. چسب پلی اورتان
برای چسبوندن دو چوب یا دو ام دی اف روی هم یا برای یکدست و یکپارچه کردن چوب، از چسب پلی اورتان استفاده میشه. برای اینکه با خواص این چسب بیشتر آشنا بشین موارد زیر رو بخونین:
- چسب پلی اورتان در محیط مرطوب فعال میشه، برای همین استفاده از اون در محیط خشک کمی سخت است.
- در برابر اشعهها مقاوم است و به همین علت میشه در فضای باز هم از اون استفاده کرد.
- ضد آب و ضد رطوبت است که خیلی برای کابینت آشپزخانه مناسب است.
- موقع استفاده از اون خیلی باید دقت کرد چون سمی و سرطان زا است.
- رنگ اون زرد است.
2. چسب اپوکسی
چسب اپوکسی به چسب قایق در بازار معروف است. یکی از چسبهای عالی برای پوشوندن درزها و شکافها است و بافت خوبی داره. در دو نوع تک جزئی و دو جزئی در بازار وجود داره. از خواص این چسب میشه به موارد زیر اشاره کرد:
- ضد آب هست.
- استحکام بالایی داره.
- قرار گرفتن مدت طولانی در مقابل آفتاب، باعث کاهش کیفیتش میشه.
3. چسب مخصوص پرس گرم
برای پرس کردن روکش روی کابینتهای چوبی یا برای ساخت تخته های چند لایه، تحت فشار و گرمای زیاد با استفاده از دستگاه های مخصوص پرس، از این چسب استفاده میشه. به صورت مایع و به رنگ کرم در بازار موجود است. از اونجا که اغلب صفحات کابینت از پرس چند لایه به وجود میان، از این چسب در اونها استفاده میشه.
4. چسب صنعتی
چسب صنعتی در بازر به چسب آهن معروف است و یکی از قویترین چسبهای موجود هست. از چسب صنعتی هم مثل چسب پرس گرم برای چسبوندن روکش به ورقههای چوبی استفاده میشه که در کابینت سازی استفاده زیادی داره. هر چه فشار اعمالی هنگام پرس کردن بیشتر باشه، قدرت چسب آهن هم بیشتر میشه.
چسب 123 ( چسب ام دی اف)
چسبی که بعد از شمردن یک دو و سه خشک میشه یعنی زمان کمی برای چسبیدن نیاز داره. از چسب 123 برای چوب استفاده نمیشه و بیشتر چسب کابینت ام دی اف محسوب میشه. دقت و تمیزی کمی داره و خب اصالت چسب چوب رو هم نداره و تا حدودی هم شکننده است. این چسب بهتر است که در کنار یه اسپری استفاده بشه، به این صورت یک سمت چسب زده بشه و سمت دیگه اسپری خشک کننده زده بشه و بعد بلافاصله دو سطح روی هم قرار بگیرن.
چسب آکواریوم
چسب آکواریوم که به خاطر اینکه از سیلیکون ساخته شده، بهش چسب سیلیکونی هم میگن، یه درزگیر خیلی قوی است. از ویژگیهای این چسب میشه به موارد زیر اشاره کرد:
- به انواع سطوح میچسبه.
- یه عایق بسیار خوب در برابر آب است و از نفوذ اون به سطح جلوگیری میکنه.
- رنگ پذیر نیست.
- ضد قارچ و ضد کپک است.
- استحکام و مقاومت بالایی داره.
- با همه شرایط آب و هوایی سازگار است.
- در رنگهای سفید، مشکی، قرمز و قهوهای در بازار وجود داره که رنگ قهوهای اون برای کابینت سازی بیشتر کاربرد دارد.
انواع چسبهای فرمالدهید
چسبهای ترکیب فرمالدهید در پنج نوع اوره فرمالدهید، فنل فرمالدهید، ملامین فرمالدهید، ملامین اوره فرمالدهید و رزورسینول وجود داره. از تمام انواع فرمالدهید در ساخت تخته کابینت استفاده میشه.
- اوره فرمالدهید: به صورت مایع یا پودری و به رنگ سفید است. قیمت ارزانی داره اما سمی و سرطان زاست. مقاومت کمی در برابر حرارت داره اما در برابر قارچها و حشرات مقاوم است.
- فنل فرمالدهید: به صورت مایع و پودری در رنگهای قهوهای تا قرمز وجود داره. به خاطر وجود فرمالدهید خطرناک است. یکی از چسبهای پرمصرف محسوب میشه. در برابر حرارت مقاومت معمولیای داره. علاوه بر تخته چند لایه و نئوپان برای روکش هم از اون استفاده میشه.
- ملامین فرمالدهید: به صورت مایع و پودر در رنگهای سفید یا بی رنگ وجود داره. مقاومت کمی در برابر تغییرات جوی داره اما در برابر حرارت مقاومت نسبتا خوبی داره.
- ملامین اوره فرمالدهید: بیشتر به صورت پودر در رنگهای سفید، قهوهای و بی رنگ وجود داره. در برابر حرارت مقاوم است و برای پرسهای خیلی فرکانس بالا مناسب است.
- رزورسینول: چون بیشتر در رنگ قرمز در بازار وجود داره به چسب قرمز هم معروف است. یکی از چسبهای گران است چون هزینه تولیدش زیاده. بسیار سمی است و قابلیت اشتعال داره. برای روکش هم ازش استفاده میشه.
جستجوی کاربران برای این مطلب:
سوالات متداول
ثبت درخواست کابینت، کمد و دکورهای چوبی
تا به حال بیش از 4000 پروژه کابینت و کمد در سلام ساختمان اجرا شده است.
- مشاوره تخصصی رایگان
- معرفی یک یا 2 کابینت ساز ارزیابی شده در شهر شما
- ضمانت قیمت
- ضمانت پیش پرداخت
- ضمانت پروژه
- مشاوره با پشتیبانان سلام ساختمان که بعد از ثبت نام شما در سایت صورت میگیرد.
- مشاورهی مستقیم با کابینتسازی که برای اجرای کار به شما معرفی شدهاست.
سلام، برای نصب قرنیز کابینت از چه چسبی باید استفاده کنیم.