انواع ورقهای ام دی اف که ما میشناسیم، معمولاً دو بخش اصلی دارن:
- مغزی: که از ام دی اف ساخته شده.
- روکش: که جنس های مختلفی مثل ملامینه، چوب طبیعی و .. داره.
پس اکثر ام دی اف های تولید شده به صورت روکش شده مصرف میشن. این روکشها یا طبیعی هستن که بهشون میگن روکش چوبی یا از نوع مصنوعی هستن. ما در اینجا به نوع دوم کاری نداریم و صرفا در مورد نوع اول یعنی ام دی اف روکش چوب طبیعی بحث میکنیم.
ام دی اف روکش چوب چطور ساخته میشه؟
معمولاً بعد از پخت چوب در بخار یا آب داغ، قطعهای از چوب رو که اکثرا از گونههای پهنبرگ هستن با روشهای مختلف به لایهها یا ورقهای نازک چوب تزئینی تبدیل میکنن و روی مغزی ام دی اف میچسونن که بهش میگن ام دی اف روکش چوب.
از این روکش فقط در مواردی که خطر رطوبت و حرارت وجود نداره استفاده میشه. از مزایای روکش طبیعی ام دی اف میشه به زیبایی و طبیعی بودن اون و از معایبش به مقاوم نبودن در برابر رطوبت، حرارت و مواد شیمیایی اشاره کرد. ام دی اف با روکش چوب در ساخت دربهای آشپزخانه، مبلمان و سایر لوازمی که در جای خشک و بیخطر قرار دارن کاربرد داره.
انواع کابینتهای روکش چوب
کابینتهای روکش چوب بر اساس نوع روکش به دستههای زیر تقسیم میشن:
- کابینت آشپزخانه با روکش راش
- کابینت آشپزخانه با روکش بلوط
- کابینت آشپزخانه با روکش ملچ
- کابینت آشپزخانه با روکش گردو
- کابینت آشپزخانه با روکش سرو
- کابینت آشپزخانه با روکش افرا
طراحی کابینتهای روکش چوب
کابینت های روکش چوب در دسته کابینتهای کلاسیک قرار میگیرن به همین دلیل بهتره در طراحی اونها از مدلهای قرینه استفاده بشه چون باعث جلوه بهتر طرح نهایی میشه. از طرف دیگه در طراحی سبک کلاسیک، منظم و یکسان بودن سایزها و سطوح کابینتها خیلی مهمه. بسیاری از افراد طرح و نقشهای ساده رو برای طراحی کابینت چوب میپسندن اما میشه از تاج، زیر چراغ و پاخور ابزاردار هم در ساخت این کابینتها استفاده کرد.
کابینت تمام چوب و روکش چوب چه تفاوتی با هم دارن؟
- مهمترین تفاوت بین این دو کابینت مربوط به مقدار چوب مصرفی در اونهاست. در کابینت تمام چوب مغزی هم چوب طبیعی است، اما در کابینت روکش چوب، مغزی از ام دی اف و روکش از چوب طبیعی است.
- از لحاظ طراحی با هم متفاوت هستن و طراحی اونها به نوع ابزاری که برای درب کابینتها استفاده میشه، بستگی داره. در ساخت کابینتهای چوبی تنوع بیشتری وجود داره و هر مدل با هر طرحی رو میشه به راحتی توسط دستگاههای برش پیشرفته اجرا کرد.
عوامل موثر در قیمت ام دی اف روکش چوب چیست؟
- نوع روکش چوب مورد استفاده: روکش ها بسته به نوع نژاد و کشوری که در اون تولید میشن قیمتی متفاوتی دارن.
- ابزار حکاکی روی درب: هر چه منبت کاریهای روی درب بیشتر و عمیقتر باشه قیمت تمام شده کابینت هم بیشتر میشه
- رنگ دربها در کابینت
- جنس مغز ورق کابینت
ویژگیهای ام دی اف روکش طبیعی چوب چیست؟
به دلیل این که کابینت تمام چوب خیلی گرون تموم میشه، استفاده از کابینتهای ام دی اف با روکش چوب طبیعی میتونه گزینه مقرون بهصرفهای باشه چون مشتریان با هزینه کمتر از این نوع کابینتها استفاده میکنن. روکشهایی که روی این کابینتها استفاده میشه از چوب طبیعی ساخته شده و نمایی شبیه به کابینت تمام چوب در آشپزخانه به وجود میاره. به طور کلی ویژگیهای ام دی اف روکش چوب طبیعی عبارتند از:
- روکش طبیعی از ورقهها و لایههای نازک چوب طبیعی تولید میشه
- روکشهای طبیعی دارای طرحی زیبا با بافتهای طبیعی چوب هستن که زیبایی فوقالعادهای رو در فضای آشپزخانه ایجاد میکنن
- این روکشها از طریق پرسهای نجاری و به همراه چسب در دمای ۵۸ درجه سانتیگراد روی سطوح ام دی اف چسبانده میشن
- روکشهای طبیعی برای طراحی دکوراسیون داخلی منزل، روکش کاری درب کابینتهای ساده یا ابزار خورده و پوشش ورقهای چوبی فشرده مثل ام دی اف، تخته لایه، نئوپان و تخته فیبر مورد استفاده قرار میگیرن
- این روکشها به خودی خود در برابر رطوبت و ضربه مقاوم نیستن اما اگر روی اونها از رنگهای پلیاستر یا پلییورتان استفاده بشه، میشه مقاومتشون رو به میزان قابل توجهی افزایش داد
این کابینتها باید به گونهای ساخته و رنگ آمیزی بشن که حس خلوص چوب طبیعی رو به مشتری القا کنن یعنی گرههای زیبا و طبیعی در چوب به صورت پیوسته یا هلالی در درب کابینت آشپزخانه مشخص باشه
سوالات متداول
ثبت درخواست کابینت، کمد و دکورهای چوبی
تا به حال بیش از 4000 پروژه کابینت و کمد در سلام ساختمان اجرا شده است.
- مشاوره تخصصی رایگان
- معرفی یک یا 2 کابینت ساز ارزیابی شده در شهر شما
- ضمانت قیمت
- ضمانت پیش پرداخت
- ضمانت پروژه
- مشاوره با پشتیبانان سلام ساختمان که بعد از ثبت نام شما در سایت صورت میگیرد.
- مشاورهی مستقیم با کابینتسازی که برای اجرای کار به شما معرفی شدهاست.
نظرات کاربران
نظرات کاربران