مطمئنا برای شما هم پیش اومده که بخواید تغییراتی در دکوراسیون داخلی یک ساختمان ایجاد کنید تا حسِ تازه شدن رو به فضا منتقل کنید، یا بخشهایی از ساختمان احتیاج به تعمیرات دارن، حتی ممکنه ساختمانی رو با قیمت پایینتر خریداری کردین که باید دستی به سر و روش بکشین و شایدم بخواید فضایی رو تغییر کاربری بدین، همه این کارها میتونه بخشی از بازسازی ساختمان رو در بر بگیره.
- معمولاً چه اقدامات و کارهایی در بازسازی ساختمان انجام میشه؟
- تیغهچینی در بازسازی
- لولهکشی و تاسیسات در تعمیر خانه
- درب و پنجره در نوسازی ساختمان
- تعمیر سقف و اجرای سقف کاذب در بازسازی
- کفسازی در آیتم های بازسازی ساختمان
- نقاشی ساختمان در فرآیند بازسازی
- تعویض یا ساخت کابینت
- کاغذ دیواری
معمولاً چه اقدامات و کارهایی در بازسازی ساختمان انجام میشه؟
وقتشه وارد گود بشیم. اول بهتره بدونیم بازسازی شامل چه کارهایی میشه تا اونها رو به تفصیل توضیح بدیم. بهتره بگیم یه چک لیست بازسازی خانه شامل موارد زیر میشه:
- تخریب ساختمان
- تیغه چینی
- لولهکشی و تاسیسات
- درب و پنجره
- سقف کاذب
- بازسازی کف
- نقاشی ساختمان
- کابینت آشپزخانه
- کاغذ دیواری
اولویت بندیِ کارها در پروژه بازسازی چگونه است؟
مواردی که در بالا گفتیم رایجترین کارهایی هستن که در بازسازی انجام میشن، اما مثل هر پروژه اصولی بهتره اولویتبندی ها رو در بازسازی بدونید:
- قطع کردن تمامی اتصالات آب، برق، گاز و …
- جدا کردن تاسیسات مکانیکی مثل شیرآلات و …
- تخریب دیوارهای غیرباربر
- ساخت پشتیبان برای دیوارهای باربر در صورت نیاز به تخریب
- سیمانکاری کف و دیوارها
- عایقکاری
- لولهکشی و برقکشی طبق اصول جدید
- گچکاری
- نصب در و پنجره
- تعمیر سقف و سقف کاذب در صورت نیاز
- بازسازی کف
- نقاشی
- نصب کابینت
- نصب اتصالات
- نصب پارکت و کاغذ دیواری
- نصب درها
- بازسازی نمای بیرونی
- تمیزکاری نهایی
حالا وقتشه دوباره بریم سراغ آیتم های بازسازی و به تفصیل هر کدوم رو بررسی کنیم….
1. تخریب در بازسازی خانه
تخریب ساختمان مبحث گستردهای هست که تنها به بازسازی هم محدود نمیشه و نقش مهمی در نوسازی هم ایفا میکنه. اما در زمینه بازسازی، عملیاتِ تخریب معمولا به دیوارها و بخشهایی مربوط میشه که بخواید:
- فضاسازی رو تغییر بدین،
- نقشه ساختمان رو بازتر کنید یا
- چینش اتاقها رو تغییر بدین.
فقط به این نکته توجه داشته باشید که هر تخریبی در بازسازی مجاز نیست و گاها به مجوز نیاز داره. نکته بعدی هم به تخریب دیوارهای باربر و غیرباربر مربوط میشه که قبل از تخریب دیوارهای باربر باید پشتیبان مناسب اونها رو بسازید، در نتیجه بهتره کار تخریب رو حتما به افراد متخصص و باتجربه بسپرید. سلام ساختمان میتونه این افراد حرفه ای رو بهتون معرفی کنه.
2. تیغهچینی در بازسازی
بعد از تخریب بخشهایی که نیاز به تغییر داشتن، باتوجه به نقشه جدید تیغهچینی دیوارهای جدید صورت میگیره تا کلیت فضا آماده بشه و از مرحله سفتکاری عبور کنیم و به نازککاری برسیم. بعد کف و دیوارها رو سیمان میکنن و عایقکاری اونها انجام میشه.
3. لولهکشی و تاسیسات در تعمیر خانه
خیلی وقتها نیازی نیست تمام لولهکشی و تاسیسات ساختمانی رو تغییر داد و فقط به تعمیرات جزئی احتیاج دارن، اما گاها به دلیل فرسودگی یا قدیمی بودن روش اجرای اون و یا اعمال تغییراتی در فضا، احتیاج هست سیستم تغییر کنه. پس قبل از هر کاری باید این تاسیسات توسط متخصص بررسی بشن تا اشکالات احتمالی شناسایی بشه. هزینه در زمینه تاسیسات شاید در نگاه اول گرون تموم بشه اما نتیجه اون ماندگار هست؛ استفاده از تاسیسات به روز باعث کاهش اسراف انرژی و صرفه اقتصادی بلندمدت میشه و مهمتر از اون آسایش خودتون رو فراهم میکنه.
4. درب و پنجره در نوسازی ساختمان
معمولا یکی از رایجترین کارها در بازسازی، تعویض درب و پنجرهها است. پنجرههای دوجداره که عایق صوت، گرما و سرما هستن، درهای ضد سرقت جزو بهترین انتخابها در بازسازی محسوب میشن و ارزش هزینهای که براشون میشه رو دارن. خیلی وقتها هم ساختمانهای قدیمی با پنجرههای کوچکی طراحی شده بودن که امروزه خیلی مورد پسند نیستن و معمولا در بازسازی اونها رو تغییر میدن تا نور بیشتری وارد فضا بشه که خب مسلما نیازه قاب در و پنجره هم تغییر کنه.
5. تعمیر سقف و اجرای سقف کاذب در بازسازی
خانههای قدیمی اکثر سقفهای پرکاری داشتن، پر از تزئینات و گچبری که امروزه شاید برای خیلیها جالب نباشه. در نتیجه حذف این تزئینات از معمولترین کارها در بازسازی هست. سقفهای دکوراتیو کاذب برای نورپردازیهای مختلف و پوشوندن تاسیسات الان بیشتر رواج داره. کناف، قابهای فایبرگلاس یا پلیپروپیلن از دیگر گزینهها برای تغییر سقف فضاست. اطلاعات بیشتری در این زمینه رو میتونید در انواع سقف کاذب بخونید.
6. بازسازی کف ساختمان
معمولا چیزی که خیلی در بازسازی به چشم میاد، تغییراتی هست که بر روی دیوارها اعمال میشه، اما بازسازی کف ساختمان هم به همون اندازه اهمیت داره، چون اصطلاحاً فضا رو جمع میکنه. انواع متریالی که میشه برای کفسازی انتخاب کرد، عبارتند از:
- پارکت
- سنگ
- سرامیک
- لمینت
- اپوکسی
برای مثال لمینت پارکت در عین زیبایی، بسیار مقرون به صرفه است و برای یک دکوراسیون مدرن خیلی کاربردی به نظر میرسه. خیلی راحت و سریع هم نصب میشه. پس بهتره برای انتخاب نوع کفسازی به عواملی مثل قیمت، نگهداری مصالح، نمای ظاهری اون، سلیقه، تنوع طرح و رنگ، ایمنی و راحتی، نصب آسان و سریع و … توجه کرد.
مطلب پیشنهادی:اتاق خواب خونتو اینطوری دیزاین نکن! چون همیشه خواب میمونی!
7. نقاشی ساختمان در فرآیند بازسازی
در گذشته اکثر فضاهای داخلی نقاشی میشدن اما در بازهای کاغذهای دیواری ترند شدن اما بعد از مدتی دوباره رجوع به رنگ پرطرفدار شد، اونهم به دلیل قیمت، آسانی تعویض و … بود. الان همه که خیلی ساده خودتون میتونید بخشی از رنگ دیوارها رو با یک سطل رنگ و غلطک تغییر بدین. انواع رنگی هم که در نقاشی ساختمان استفاده میشن، عبارتند از:
که بسته به نوع رنگ انتخابی و کیفیت اون هزینه متغیری دارن. برای انتخاب رنگ فضای داخلی هم بهتره سری به روانشناسی رنگ بزنید و با توجه به سبک دکوراسیون داخلی مدنظرتون، رنگ مناسب هر فضا رو انتخاب کنید.
8. تعویض یا ساخت کابینت
اگر کابینت آشپزخانه قبلی دیگه قابلیت استفاده نداره یا شما سبک اونها و تقسیمبندیشون رو نمیپسندین، بهتره سعی کنین اونها رو سالم از دیوار جدا کنید و به خیریه ببخشین، تا کس دیگهای بتونه از اونها استفاده کنه و حالا خودتون برید دنبال طرح و نوع کابینت مدنظرتون که احتمالا رابطه مستقیمی هم با سبک دکوراسیونتون داره.
- کابینت هایگلاس
- کابینت امدیاف
- کابینت ممبران
- کابینت وکیوم
- کابینت چوبی
- کابینت روکش چوب
- کابینت فلزی
کابینتهای ترند 2021 رو هم میتونید در انواع کابینت آشپزخانه ببینید.
9. کاغذ دیواری
کاغذ دیواری به عنوان یک دیوارپوش جذاب انتخاب خیلیها در بازسازی فضای داخلی هست. با استفاده از کاغذ دیواری میتونید طرح رو به فضا اضافه کنید و خیلی راحت نظرها رو جلب کنید و البته خیلی راحتتر عیوب دیوارها پوشیده میشه. به دلیل تنوع طرح و رنگ و کیفیتهای مختلف، دستتون حسابی برای انتخاب کاغذ دیواری مدنظر متناسب با فضایی که از اون قراره استفاده کنید، بازه. جدای از این ویژگیها، کاغذهای دیواری انواع مختلفی دارن:
- کاغذ دیواری نورانی
- کاغذ دیواری پوستری
- کاغذ دیواری سهبعدی
- کاغذ دیواری نانوون
- کاغذ دیواری ضد زلزله
- کاغذ دیواری داماسک
توصیهای که در پروژههای بازسازی اهمیت زیادی داره، استفاده از متریال با کیفیت هست، درسته هزینه رو بالاتر میبره اما دوراندیش باشین! پس بهتره بدونیم یک کاغذ دیواری ایدهآل چه ویژگیهایی داره:
- قابل شستشو باشه و راحت تمیز شه
- در برابر نور خورشید مقاوم باشه
- عایق صوتی باشه
- مقاومت کششی بالایی داشته باشه
- حساسیتزا نباشه
- در برابر خط و خش مقاوم باشه
جستجوی کاربران برای این مطلب:
سوالات متداول
ثبت درخواست کابینت، کمد و دکورهای چوبی
تا به حال بیش از 4000 پروژه کابینت و کمد در سلام ساختمان اجرا شده است.
- مشاوره تخصصی رایگان
- معرفی یک یا 2 کابینت ساز ارزیابی شده در شهر شما
- ضمانت قیمت
- ضمانت پیش پرداخت
- ضمانت پروژه
- مشاوره با پشتیبانان سلام ساختمان که بعد از ثبت نام شما در سایت صورت میگیرد.
- مشاورهی مستقیم با کابینتسازی که برای اجرای کار به شما معرفی شدهاست.
سلام وقت بخیر ممنون از سایت خوبتون
آیا بازسازی نیاز به مجوز داره؟
خیر. اگر زیربنای ساختمان تغییر نکند و وارد مشاعات ساختمان بدون اجازه سایر همسایهها نشوید نیازی به مجوز نیست.
اما پیشنهاد میکنیم درصورتیکه بازسازی سنگین دارید که تیغه ها نیاز به جابجایی دارند، حتما با محاسب و مجری ساختمان خود و اگر در دسترس نیستند با یک مهندس عمرانِ با سابقه مشورت کنید.