کابینت آماده (پیش ساخته)

فیلتر بر اساس قیمت
77000026100000
فیلتر بر اساس رنگ
فیلتر براساس جنس کابینت
فیلتر براساس سبک کابینت
فیلتر براساس متراژ کابینت

در حال حاضر، کابینت آشپزخانه یک محصول نسبتاً گران‌قیمت به حساب میاد. اما خیلی از ما، ممکنه قصد اجرای کابینت داشته باشیم ولی به دنبال کاهش هزینه‌های تغییر دکوراسیون آشپزخانه هم باشیم.
در این شرایط کابینت آماده یا کابینت پیش ساخته (Pre-Assembled) اولین گزینه‌ای هست که باید به سراغ بررسیش بریم. در ابتدا شاید با شنیدن اسم کابینت غیرسفارشی و پیش ساخته، از خریدن این کابینت، خودداری کنین. این نوع از کابینت با وجود ارزان بودن، محدودیت هایی هم داره! اما پیشنهاد ما اینه که قبل از انصراف از خرید، با کابینت آماده بیشتر آشنا بشین و در مورد مزایا، معایب و طرح‌های متنوع اون اطلاعات کافی کسب کنین.
کابینت آماده یا کابینت پیش ساخته؛ منفور در ایران، محبوب در خارج!

تعریفی که اکثر ما ایرانی‌ها از کابینت آشپزخانه داریم اینه که کابینت ساز بیاد خونه مون و با اندازه‌گیری محیط آشپزخانه، یک طرح سفارشی برای کابینت آشپزخانه‌ی ما تهیه کنه و همون رو بصورت سفارشی برامون بسازه.

اما باید بگیم در خارج از ایران و به خصوص آمریکا اصلا اینطور نیست و بیشتر از 60 % از کابینت‌ها به صورت آماده (پیش ساخته) خریداری میشن.

بریم سراغ اینکه کابینت آماده چیست؟ همانطور که از  اسمش مشخص هست، کابینت آماده یا سفارشی یعنی کابینت رو از فروشگاه بخری، مثل لباس و سایر کالاها. یعنی میری فروشگاه، کابینت رو حاضر و آماده میبینی و اگه پسند کردی میخری میاری خونه و نصب میکنی. به همین راحتی!

اما داستانِ کابینت آماده به همین سادگی نیست، برای شفاف‌تر شدنِ قضیه، باید ببینیم از نظر ساخت، چند نوع کابینت داریم…
بر اساس نحوه ساخت، چند نوع کابینت آشپزخانه داریم؟
میتونیم کابینت‌ها رو بر اساس روش ساخت به 4 دسته‌ی زیر تقسیم کنیم:

1) کابینت‌های پیش ساخته یا آماده (Pre-Assembled Cabinets)

این کابینت ها از قبل مونتاژ میشن و بصورت تکمیل شده و نهایی به محل نصب منتقل شده و فقط باکس کابینت در محل به سادگی و با سرعت بسیار بالا نصب میشه. اما برای فضاهای خاص مناسب نیستن، چون اندازه و طرح شون ثابت هست. کابینت‌های آماده یا پیش ساخته در کارخانه‌ها و کارگاه‌های بزرگ به صورت سری و انبوه تولید میشن. با توجه به تولید انبوهِ کابینت‌های پیش ساخته، قیمت خیلی کمتری نسبت به کابینت‌های سفارشی دارن و در کمترین زمان نصب میشن.

2) کابینت‌های آماده‌ی نصب (Ready-to-assemble cabinets: RTA cabinets)

بسیار شبیه کابینت‌های پیش ساخته هستن، با این تفاوت که قطعات مختلف کابینت از هم جدا شده و بصورت بسته‌های مسطح حمل میشن و در نهایت در محل نصب، مونتاژ میشن. با اینکه نصب این کابینت‌ها نسبت به حالت قبلی سخت‌تر است، اما ارزان‌تر بوده و هزینه حمل خیلی کمتری دارن (شرکت ایکیا این نوع کابینت رو ارائه میده).

3) کابینت‌های نیمه سفارشی (Semi-Custom Cabinets)

این نوع کابینت دقیقاً مثل نوع اول یعنی کابینت‌های پیش ساخته هستن، با این تفاوت که تنوع خیلی بیشتری در طرح و رنگ دارند و طبیعتاً هزینه‌ی بیشتری هم دارند.

4) کابینت سفارشی (Custom Cabinets): کابینت‌های سفارشی مطابق با سلیقه شخصیِ مشتری، ابعاد و اندازه‌های آشپزخانه و طرح دکوراسیون داخلی خانه، طراحی و ساخته میشن. به همین دلیل، بیشترین هزینه را در بین سایر کابینت‌ها داشته و ساخت و نصب آنها نیز زمان خیلی زیادی نیاز داره. در ایران، این نوع کابینت بسیار رایج است.

نکته: به کابینت‌های پیش ساخته، کابینت استوک (Stock Cabinets) هم گفته میشه. ممکنه تعجب کرده باشی چون توی ایران معمولاً به کابینت‌های دست دوم میگن استوک که این یک غلطِ رایج هست. چون عبارت انگلیسی استاک معادل کابینت پیش ساخته است.

در فروشگاه سلام ساختمان انواع کابینت آماده ام دی اف، کابینت آماده ممبران و کابینت آماده هایگلاس ارائه می شود. جهت مشاهده هر کدام می توانید روی لینک آنها کلیک کنید.
چرا کابینت آماده، یک کابینت ارزان قیمت است؟
همونطور که در بالا گفتیم، کابینت پیش ساخته یا آماده، ارزان ترین نوع کابینت است. دلایل ارزانی کابینت پیش ساخته عبارت‌اند از:

چون اندازه‌ها مشخص و ثابت است، کمترین پرتی در مصرف ورق رو داریم (تقریباً بدون پرتی).
به دلیل مصرف زیادِ یک نوع ورق، تولید کننده‌ی کابینت آماده میتونه ورق‌ها رو به صورت پالتی (یعنی به شکل انبوه و در نتیجه تخفیف دار) خریداری کنه (تا 30% کاهش هزینه‌ی ورق).
چون حجم سفارشات بالاست، هزینه خدمات برش و نوار کمتر میشه (تا 30% کاهش هزینه‌ی خدمات).
به دلیلِ سری بودنِ کابینتها، سرعت مونتاژ بیشتر بوده و کار ساده‌تر است بنابراین هزینه‌ی کارگری هم کاهش می‌یابد.
طراحی ساده برای کابینت‌ها انتخاب میشه (تاج و پاخور نمیزنن معمولاً) که باعث کاهش هزینه‌ی ساخت کابینت آماده میشه.

در نظر داشته باشین که به همان نسبتی که هزینه‌ها کاهش می‌یابد، سود کابینت ساز هم کمتر میشه.
ساخت تا تحویل کابینت آماده، به چقدر زمان نیاز دارد؟
چون کابینت‌های آماده از قبل ساخته میشن، فرآیند ساخت اونها زمانی نمیبره و شما کابینت رو در نمایشگاه دیده و همونجا خرید میکنین. فرآیند نصب اونها هم بسته به مهارت نصاب، به صورت میانگین بین 2 تا 5 ساعت زمان می برد. پس میتونین نهایتاً یک روزه صاحب کابینت آماده بشین.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه نصب کابینت آماده، روی لینک آن کلیک کنید.
اندازه استاندارد کابینت پیش ساخته چقدر است؟
متراژ کابینت‌های آماده معمولاً به 2 صورت زیر است:

3 متر کابینت زمینی + 3 متر کابینت دیواری
5 متر کابینت زمینی + 5 متر کابینت دیواری

نکته 1: اگر مشتری کمتر از این مقدار نیاز داشته باشه، معمولا سازنده سود 3 متر را از مشتری دریافت میکنه، چرا که حداقل متراژ فروش 3 متر است و کمتر از این مقدار برای سازنده ی کابینت آماده سودی نخواهد داشت.

نکته 2: بر اساس متراژهای گفته شده در بالا، ممکنه برخی از فضاهای آشپزخانه خالی از کابینت باقی بماند. برای حل این مشکل، بعضی از سازندگان کابینت آماده قبول میکنن که با حدود 50% هزینه‌ی بیشتر، برای قسمت‌های خالی کابینت سفارشی بسازند.
قیمت روز کابینت آماده در بازار چقدر است؟

قیمت کابینت پیش ساخته با توجه به کیفیت‌های متفاوت ساخت، متریال و یراق به کار رفته در آنها بین حداقل 3 تا حداکثر 15 میلیون تومان برای 3 متر (یعنی متری بین 1 تا 5 میلیون تومان) متغیر است. در نظر داشته باشید که برخی از سازنده‌های کابینت آماده، هزینه صفحه کابینت رو روی قیمت متری کابینت آماده لحاظ میکنن و در نتیجه مبلغ بیشتری از شما دریافت نمیکنن. با این وجود، بهتر هست که در این مورد با کابینت‌ساز بصورت شفاف صحبت کنین تا هزینه اضافی پرداخت نکنین.
کیفیت کابینت آماده چگونه است؟
کابینت‌های آماده ارزان موجود در بازار، معمولاً کیفیت پایینی دارن. اما بعضی سازنده‌ها، کابینت پیش ساخته رو با کیفیت بالاتری هم میسازن. سلام ساختمان میتونه این سازنده‌ها رو بهتون معرفی کنه. با این حال، کابینت‌های پیش ساخته بر اساس متریال مورد استفاده در یونیت و دربها کیفیت متفاوتی دارن.
یونیت کابینت پیش ساخته چه کیفیتی داره؟
معمولاً برای یونیت (چارچوب کابینت) از 3 نوع متریال استفاده میشه:

یونیت کابینت پیش ساخته از جنس ام دی اف (MDF): تراکم بالا، کیفیت بالاتر و قیمت بالاتر
یونیت کابینت پیش ساخته از جنس ام بی اف (MBF): متراکم تر از نئوپان، کیفیت قابل قبول و قیمت مناسب
یونیت کابینت پیش ساخته از جنس نئوپان: تراکم پایین، ضعف قابل توجه در برابر رطوبت، قیمت ارزان

اغلب متریال به کار رفته در یونیت‌ها از جنس نئوپان متراکم یا ام بی اف (این نوع ورق چیزی بین ام دی اف و نئوپان است) از دو برند پانیذ و لیندا هستن. از نظر کیفیت و دوام با توجه به ارزان بودن این دو برند هر دو کیفیت پایینی دارن، اما با توجه به فشرده‌تر بودن مغزی ورق پانیذ، از کیفیت بالاتری برخوردار است. در درجه بعدی، از ام دی اف سفید آرین سینا برای یونیت‌ها استفاده میشه که کیفیت بهتری دارن.
درب‌های کابینت پیش ساخته چه کیفیتی داره؟
برای درب نماها از انواع متریال از جمله: هایگلاس، ام دی اف، ممبران یا وکیوم و روکش چوب استفاده میشه که از بین این متریال، کابینت آماده هایگلاس و وکیوم طرفداران بیشتری دارن.

نکته: برای چک کردن کیفیت کابینت ممبران یا وکیوم آماده، لبه‌های کابینت رو با دقت بررسی کنین تا اگر جایی روکش کابینت برگشته بود، متوجه بشین و خرید رو انجام ندین!

نکته: برای چک کردن کیفیت درب‌های کابینت آماده هایگلاس، دقت کنین که سطح کابینت نقطه نقطه و غیرصاف نباشه.
کابیت آماده چه ضمانت‌هایی دارد؟
یراق آلات به کار رفته در کابینت‌های پیش ساخته با سفارشی ساز تفاوت چندانی از لحاظ کیفیت ندارند. هرچند که یراق با حداقل قیمت انتخاب میشود. برخی سازنده‌های کابینت پیش ساخته، یراق‌های کابینت آماده رو به مدت 6 ماه ضمانت می‌کنن. اما در مورد سایر مسائل مثل پوسیدگی، برگشتن روکش و … هیچ گونه ضمانتی به مشتری ارائه نمیدن.
معایب کابینت پیش ساخته یا آماده چیست؟
در این قسمت می‌خواهیم شفاف‌تر با ویژگی‌های کابینت پیش ساخته آشنا بشیم. مهمترین معایب کابینت آماده عبارت‌اند از:

ثابت بودن متراژ کابینت آماده و محدودیت در اندازه و ابعاد
محدودیت در تنوع رنگی کابینت پیش ساخته
محدودیت در تنوع طرح‌ها و مدل‌های کابینت آماده

در ادامه در مورد هر کدام از معایب بیشتر توصیح می‌دهیم.
1. ثابت بودن متراژ کابینت آماده و محدودیت در اندازه و ابعاد
بزرگترین عیب کابینت‌های آماده همینه. چرا که کابینت های آماده بر اساس اندازه های مشخص (3 متری یا 5 متری) ساخته میشن. در صورتیکه ابعاد آشپزخانه‌ها طوری است که ممکنه با این ابعاد سازگاری نداشته باشه و در نتیجه نتوان از فضا بصورت بهینه استفاده کرد.

برای حل این مشکل، بعضی از سازندگان کابینت آماده قبول میکنن که با حدود 50% هزینه‌ی بیشتر، برای قسمت های خالی کابینت سفارشی بسازن.
2. محدودیت در تنوع رنگی کابینت پیش ساخته
یکی دیگه از معایب کابینت پیش ساخته اینه که شما باید از بین رنگ‌های موجود انتخاب کنین و نمی‌تونین رنگ مورد نظر خودتون رو به کابینت ساز اعلام کنین تا سازنده همون رنگ رو براتون بسازه. اما خبر خوب اینه که معمولاً رنگ‌های موجود از کابینت پیش ساخته، رنگ‌هایی هستن که بیشترین طرفدار رو دارن، مثل سفید، قهوه ای و کرم.

این 3 رنگ سلیقه‌ی بیش از 80% از مشتریان رو پوشش میده. علاوه بر این، با بررسی فروشگاه‌های بیشتری که کابینت آماده ارائه میدن، میتونین تنوع بیشتری از رنگ‌ها رو ببینین (با این حال بازم نسبت به کابینت سفارشی تنوع رنگی خیلی محدودتری دارن)
3. محدودیت در تنوع طرح‌ها و مدل‌های کابینت آماده
همون ایرادی که برای رنگ کابینت آماده وجود داره، در رابطه با طرح هم صدق میکنه. چون شما باید کابینتی که از قبل طراحی شده رو خریداری کنین. با این حال با بررسی چند کارگاه کابینت سازی، میتونین طرح‌های متنوع‌تری رو ببینین. اما به دلیل عدم تمرکز کابینت‌سازها روی کابینت‌های پیش ساخته (چون سود کمی برای آنها دارد)، معمولاً طرح‌ها کاملاً معمولی هستن.

با این حال، شرکت سلام ساختمان با بررسیِ دقیق افرادی که در این زمینه کار میکنن، بهترین های صنعت کابینت پیش ساخته رو انتخاب کرده و به شما معرفی میکنه.
کابینت پیش ساخته چه مزایایی دارد؟
تا اینجا با اصلی‌ترین ویژگی‌های کابینت آماده آشنا شدیم. در ادامه بصورت جمع بندی شده، مزیت‌های کابینت پیش ساخته ارائه می‌دهیم:

قابلیت نصب و برداشتنِ راحت دارن. یعنی هر چند باری که خونه تون رو عوض کنین، می‌تونین کابینت آشپزخانه رو با خودتون ببرین و در محل جدید نصب کنین.
نیاز به سر و کله زدن با کابینت‌ساز، طراح و .. نداره.
نیاز به طراحی از صفر نداره و میشه از طرح های آماده استفاده کرد.
قیمت پایینی داره ( حدود 20 تا 40% ارزان تر از کابینت های معمولی).
قابلیت فروش دوباره داره

به همین دلایل هست که توصیه می‌کنیم، حتما کابینت‌های پیش ساخته رو دقیق‌تر بشناسین!
کجا بهتره از کابینت آماده استفاده کنیم و کجا از کابینت سفارشی؟
اگه استفاده بهینه از فضا براتون مهمه بهتره از کابینت سفارشی استفاده کنین، چون این نوع کابینت‌ها دقیقا منطبق با ابعاد آشپزخانه شما ساخته میشه. پس برای آشپزخانه‌های خیلی کوچک یا آشپزخانه‌هایی با ابعاد نامناسب (دارای قناسی زیاد) استفاده از کابینت سفارشی توصیه میشه.

اما اگه ابعاد آشپزخانه تون دارای کجی نیست، یا ابعاد آشپزخانه با اندازه های کابینت پیش ساخته هماهنگی داره، یا قیمت بهینه براتون اولویت اصلی رو داره، بهتره از کابینت آماده استفاده کنین.

برای تصمیم‌گیری بهتر در خصوص اینکه “کابینت آماده خوبه یا نه؟” پیشنهاد می‌کنیم مقاله تفاوت‌های کابینت آماده با سفارشی رو مطالعه کنین.

ورود/ثبت نام سلام ساختمان

ورود / عضویت
کد تایید به شماره موبایل شما ارسال میشود
ارسال مجدد کد یکبار مصرف(00:120)
فیلتر بر اساس قیمت
77000026100000
فیلتر بر اساس رنگ
برخی از گزینه ها را انتخاب کنید
فیلتر براساس جنس کابینت
برخی از گزینه ها را انتخاب کنید
فیلتر براساس سبک کابینت
برخی از گزینه ها را انتخاب کنید
فیلتر براساس متراژ کابینت
برخی از گزینه ها را انتخاب کنید