شاید یکی از مواردی که در کابینتهای نئوکلاسیک گیجکننده و مبهم باشه، متریالی است که باهاش کابینت نئوکلاسیک ساخته میشه. در کنار کابینت نئوکلاسیک معمولاً اسامی مختلفی به گوش میخوره، مثل چوب، امدیاف، ممبران، پولیشی، پلیاورتان، پلیاستر و …. اما اینجا میخوایم یکبار برای همیشه بگیم که نئوکلاسیک یک سبک هست که میشه با متریال مختلفی اجراش کرد، دونستن این مسئله خیلی خیلی در انتخاب و هزینه هاتون اثرگذار خواهد بود.
پس اگه زیاد اسم کابینت نئوکلاسیک رو شنیدین، اما دقیق نمیدونین چی به چیه، جای درستی اومدین….
کابینت نئوکلاسیک چیست؟
کابینت نئوکلاسیک یک نوع سبک در طراحی کابینت است که حد وسط سبک کلاسیک و سبک مدرن قرار میگیره. یعنی نه طرح های شلوغ و پر زرق و برقِ سبک کلاسیک رو داره، و نه سادگیِ شدیدِ سبک مدرن رو.
در ویدئوی زیر میتونین یکی از نمونه کارهای نئوکلاسیکِ سلام ساختمان رو ببینین:
معمولاً کابینت نئوکلاسیک با چه متریالی ساخته میشود؟
کابینتهای نئوکلاسیک رو با استفاده از دو متریال اصلی میسازند؛
در بالا نوشتیم: مغزی چوب و ام دی اف. بذارین بیشتر در مورد این مغزی صحبت کنیم.
ورق هایی که برای ساخت کابینت استفاده میشن، دارای دو بخش هستن:
- مغزی: همونطور که از اسمش پیداست، هسته مرکزی ورق رو تشکیل میده.
- روکش: نمای بیرونی و اونچه ما از کابینت ها میبینیم ناشی از روکش هست.
خب خب داره قضیه جالب میشه، در ادامه در مورد کابینت نئوکلاسیک با مغزی چوب و کابینت نئوکلاسیک با مغزی ام دی اف بیشتر توضیح میدیم. فقط اول کار اینو بگیم که انتخاب جنس، مهمترین عامل در قیمت کابینت نئوکلاسیک هست.
کابینت نئوکلاسیک چوبی (کابینت با مغزی چوب)
حالا اگه کابینت نئوکلاسیک دارای مغزی چوب باشه، معمولا روکش اون فقط رنگ هست.
این نوع کابینت ها بسیار لوکس و گران قیمت هستن چون چوب طبیعی در ایران بسیار گران است.
پس اگر جیب نسبتا پرپولی دارید، انتخاب چوب برای کابینت نئوکلاسیک یکی از بهترین گزینههاست؛ استحکام و طول عمر بالا و صد البته زیبایی منحصربهفرد چوب. از خوبی کابینتهای چوبی هرچی بگیم، کم گفتیم؛ آرامش و حس طبیعت و تازگی، قابلیت شکلپذیری و ابزارخوری، تنوع طرح و رنگ و ….
کابینت نئوکلاسیک ام دی اف (مغزی ام دی اف)
امااااا
اگه مغزی کابینت از جنس ام دی اف باشه، تنوع روکش و درنتیجه تنوع قیمتی بالایی داره. بخوام واضح تر بگم، وقتی مغزی از جنس ام دی اف باشه، میشه کابینت نئوکلاسیک رو با هر یک از انواع ورقی که در زیر اومده ساخت:
- کابینت نئوکلاسیک ام دی اف روکش چوب
- کابینت نئوکلاسیک با رنگ های پوششی (پولیشی یا پلی اورتان)
- کابینت نئوکلاسیک ممبران
- کابینت نئوکلاسیک طرح انزو
حالا بریم بیشتر با این 3 نوع آشنا بشیم…
1. کابینت نئوکلاسیک روکش چوب (مغزی ام دی اف)
در کابینت روکش چوب، مغزی ام دی اف است که با روکشی نازکی از چوب طبیعی پوشانده شده و در نهایت رنگ میشه. در این حالت به دلیل استفاده کمتر از چوب طبیعی، قیمت بسیار مناسب تر بوده ولی همچنان حس طبیعی و زیباییِ چوب طبیعی رو میتونیم دریافت کنیم. چون چیزی که ما میبینیم در حقیقت چوب هست. جنس این روکشها در حالت طبیعی معمولا از چوب بلوط، افرا، گردو و ملچ ساخته میشن.
پس اگر دلتون میخواد چوب رو در آشپزخانه داشته باشید اما هزینه اون سرسامآوره، میتونید با هزینهای به مراتب کمتر از روکش چوب بر روی امدیاف استفاده کنید.
2. کابینت نئوکلاسیک با رنگهای پوششی (مغزی ام دی اف خام)
این نوع ساخت کابینتهای نئوکلاسیک حرف و حدیث زیادی داره! حالا میگیم چرا…
اما اول ببینیم منظور از رنگهای پوششی چیه؟
- رنگ پلیاورتان،
- رنگ پلیاستر و
- رنگ پولیشی.
پس درواقع اینها جنس یا سبک نیستن و نوعی رنگ و پوشش محسوب میشن. همه نوع کابینتها دارای مغزی از جنس امدیاف خام هستن که به وسیله دستگاه سیانسی ابزار میخورن و بعد رنگ میشن.
شاید بپرسین تفاوت این نوع رنگ ها (پلیاورتان و پلیاستر) چیست؟
باید ذکر کرد که هر دو از ایدهآل ترین پوششها برای کابینتهای نئوکلاسیک هستن و تفاوتشون در درصد ماده جامد تشکیلدهنده اونهاست که ویژگیهای اونها رو کمی تغییر میده؛ مثلا پلیاستر سطح مقاومتر و آسیبپذیری کمتری داره و پلیاورتان از انعطاف بیشتری برخورداره و چون رنگهای پلیاستر دربرابر نورخورشید به سرعت کدر و گچی میشن، اغلب پلیاورتان رو برای رنگآمیزیِ کابینت انتخاب میکنند.
کابینت نئوکلاسیک پلیاورتان (ام دی اف خام رنگ شده با پلی اورتان)
همونطور که گفتیم کابینتهایی با رنگ پلیاورتان، درواقع امدیافی هست که برش و ابزار میخوره و بعد با رنگهای پلیاورتان رنگ میشه. حتی میشه اونها رو در سه حالت مات، نیمهبراق و براق اجرا کرد. برای ساخت کابینتهای پلیاورتان، اول سطح کار رو سمباده میزنن و بعد بتونهکاری انجام میشه، دوباره سمباده، بعد آستر و پرایمر و دوباره سمباده و درنهایت رنگپاشی. البته این پایان کار نیست و رنگپاشی در شش مرحله انجام میشه؛ رنگآمیزی و خشک شدن و تکرار این کار تا شش بار. پس بدونید اگر قراره کابینت باکیفیتی تحویل بگیرید، فرد متخصص و متعهد و ابزار حرفهای و متریال باکیفیتی رو انتخاب کنید تا همهچیز به خوبی انجام بشه و در پایان نتیجه مطلوبی بگیرید.
تصویر زیر کابینت نئوکلاسیک ساخته شده از ام دی اف خام رنگ شده با پلی اورتان، نمونه کارِ یکی از متخصصین سلام ساختمان است:
برای دریافت مشاوره رایگان ساخت کابینت و کمد و یا سفارش، در لینک زیر ثبت نام کنین:
درخواست مشاوره و ساخت کابینت و کمد
از مزایای کابینت پلیاورتان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تنوع رنگ
- مقاومت دربرابر رطوبت و حرارت و مواد شیمیایی و حشرات و موریانه، در نتیجه استحکام بالا
- نگهداری ساده
کابینت نئوکلاسیک پولیشی (ام دی اف خام رنگ شده با پولیشی)
اگر کابینتی از جنس امدیاف خام داشته باشید و بعد اون رو با دستگاه برش بزنید و سپس روش رو با رنگهای پولیشی رنگ بزنید، شما کابینت پولیشی نئوکلاسیک خواهید داشت و اگر اون رو ابزار نزنید و ساده با رنگ پولیشی پوشش بدید، کابینت مدرن پولیشی دارید. پس این طرح و ابزار هست که کابینت پولیشی رو به سبکهای مختلف درمیاره، نه جنس اون.
حالا پولیش چیه؟ پولیش درواقع نوعی رنگ خمیری هست که وقتی روی سطحی کشیده میشه، حالت شیشهای ایجاد میکنه و شفافیت زیادی به کار میده و همینطور باعث افزایش ضخامتش میشه. در فضاهای کوچک هم استفاده از این نوع پوشش باعث نورانیتر شدن فضا و بزرگتر نشون دادن اون میشه.
کابینتهای پولیشی به خاطر همین لایه ایجادکننده، مقاومت خوبی به کابینت میدن و چون این روکش ضخیمتر از انواع دیگر پوششهاست، درنتیجه مقاومت هم بالاتر میره و البته گرونتر هم میشه.
شاید فکر کنید مبحث متریال کابینتهای نئوکلاسیک همینجا به پایان رسیده اما باید بگم یکی از عواملی که باعث سردرگمی در این سبک میشه، شنیدن کلماتی مثل ممبران، وکیوم و انزو هست. برای شفافیت هرچه بیشتر، بریم ببینیم هرکدوم از اینها چی هستن و بحث رو خاتمه بدیم!
3. کابینت نئوکلاسیک ممبران
کابینت ممبران یا وکیوم رو شاید زیاد شنیده باشید. ممبران درواقع نوعی روکش پیویسی هست که روی امدیاف یا حتی نئوپان پرس میشه. حالا اگر شما کابینت نئوکلاسیک ممبران داشته باشید، ابتدا باید امدیاف خام رو ابزار بزنید، بعد اون رو با چسب و رزین بپوشونید و بعد به صورت تخصصی روی اون رو روکش ممبران بکشید و در اصطلاح وکیوم کنید.
4. کابینت نئوکلاسیک طرح انزو
طرح انزو درواقع مدلی از کابینت هست که اولین بار شرکتی ایتالیایی به نام -Zentique- اون رو طراحی و تولید کرد. اما باید بگیم که کابینت طرح انزو به دو شکل وکیوم و رنگ ساخته میشه و این رنگها شامل پلیاستر، پلیاورتان و پولیشی هستن.
پس نباید انزو و پولیشی رو باهم یکی گرفت اما اگر برای پوشش کابینت طرح انزو از رنگهای پولیشی استفاده شه میشه اون رو کابینت انزو پولیشی نامید. شکل وکیوم اون هم با روکش پیویسی سوپربراق یا پلیگلس ساخته میشه.
خب امیدواریم بعد از همه این توضیحات به خوبی جنس کابینتهای نئوکلاسیک رو شناخته و تفاوت جنسهای متفاوت رو هم متوجه شده باشید و از اصطلاحات در معنا و جایگاه مناسب استفاده کنید و هر چیزی رو به عنوان سبک نپذیرید؛ سبک، متریال و پوشش هرکدوم معنای خودشون رو دارن.
سوالات متداول
ثبت درخواست کابینت، کمد و دکورهای چوبی
تا به حال بیش از 4000 پروژه کابینت و کمد در سلام ساختمان اجرا شده است.
- مشاوره تخصصی رایگان
- معرفی یک یا 2 کابینت ساز ارزیابی شده در شهر شما
- ضمانت قیمت
- ضمانت پیش پرداخت
- ضمانت پروژه
- مشاوره با پشتیبانان سلام ساختمان که بعد از ثبت نام شما در سایت صورت میگیرد.
- مشاورهی مستقیم با کابینتسازی که برای اجرای کار به شما معرفی شدهاست.
نظرات کاربران
نظرات کاربران