اگر جزو آن دسته از آدمهایی هستید که تعداد زیادی کفش و لباس و کیف دارید و هنوز هم معتقد هستید چرا هیچ لباس و کیف و کفشی ندارید و در عین حال به نظم فضا خیلی اهمیت میدهید و هر چیزی باید جای خودش را داشته باشد، پیشنهاد ما به شما طراحی کلوزت روم در فضای خانه است. اگر برای طراحی آن دکوراتور مطمئن نمیشناسید از سلام ساختمان کمک بگیرید تا بهترین دکوراتور شهرتان را به شما معرفی کند.
کلوزت روم چیست؟
کلوزت روم، فضایی بسته درون دیوارهای خانه یا به عبارتی یک مدل کمد دیواری بدون درب است که فضای اتاق را اشغال نمیکند و با داشتن یک در از سایر قسمتها جدا میشود. به این صورت میتوانید در وهله اول نظم برقرار کنید و همه چیز را از جلوی چشم جمع کنید و در مرحله بعدی تعداد بیشتری لباس بخرید (که البته در واقعیت این اخلاق خوبی محسوب نمیشود و ما هم مشوق ترویج مصرفگرایی نیستیم)! اما بعضی افراد مثل استایلیستها که شغلشان این است، خیلی به کلوزت روم نیاز دارند.
حالا که با مفهوم کلوزت روم آشنا شدید، ببینیم در ادامه قرار است با چه چیزهایی آشنا شویم:
- استانداردهای کلوزت روم و ابعادش را با هم مرور میکنیم،
- انواع مختلفی از کلوزت روم را بررسی میکنیم و کلی نمونه تصویری از این فضا میبینیم.
قیمت گیری رایگان
طراحی کلوزت روم به چه چیزهایی بستگی دارد؟
اول از همه ببینیم وقتی میخواهید کلوزت روم طراحی کنید، چه عواملی را باید در نظر بگیرید؛
- بودجه
- فضای موجود
- شرایط ذخیرهسازی
هر آدم عاقلی وقتی میخواهد کاری را شروع کند اول به مساله و راهحلها و نتیجه نهایی فکر میکند و بعد کار را شروع میکند، پس ما هم اول به این میپردازیم که دقیقا به چه چیزی نیاز داریم و چه چیزی میخوایم! مثلا اگر فضای ذخیرهسازی کمی احتیاج دارید، واقعا به کلوزت روم احتیاجی نیست یا اگر فضای کوچکی دارید، ساخت چنین فضایی کار عاقلانه و درستی نیست. پس اول شرایط خود را درنظر داشته باشید و هدفتان را مشخص کنید و بعد کار را شروع کنید.
ثبت درخواست
برای مثال در نمونهکار زیر که توسط تیم سلام ساختمان در تهران اجرا شده است و برای یک اتاق کوچک یک کمد کافی بوده است.
انواع کلوزت روم براساس محل قرارگیری کمدها
بسته به نیاز هر فرد، کلوزت روم میتواند طرحهای مختلفی داشته باشد اما رایجترین آنها عبارتند از:
1. کلوزت یک طرفه:
این نوع کلوزت روم رایجترین نوع طراحی هست که دسترسی راحتی به شما میدهد. در کلوزت روم یک طرفه فقط یکی از دیوارها (اکثراً دیوار روبروی ورودی) قفسهبندی میشود.
2. کلوزت دو طرفه:
در این نوع کلوزت روم، فضاهای قفسهبندی شده روبروی هم قرار میگیرند و یک مسیر در وسط به وجود میآید.
قیمت گیری رایگان
3. کلوزت با جزیره:
معمولا در کلوزت رومهای دو طرفه، جزیرهای در وسط طراحی را تکمیل میکند. در این نوع طراحی میشود هر سه دیوار را تقسیمبندی کرد، یا دو دیوار طراحی میشوند و دیوار سوم برای آینه یا … درنظر گرفته میشود.
4. کلوزت کامل:
در این نوع کلوزت روم از حداکثر فضا برای قفسهبندی استفاده میشود.
ثبت درخواست
انواع کلوزت روم براساس ابعاد و اندازه
در قسمت قبل کلوزت روم را براساس محل قرارگیری کمدها به چند دسته تقسیم کردیم، حالا اگر بخواهیم برحسب اندازه تقسیمبندی کنیم، کلوزت روم در سه نوع دستهبندی میشود:
1. کوچک و مربع
2. بلند و باریک
3. کلوزت روم بزرگ
با شناخت نیازمندیهای خودتان و محدودیتهای فضایی که در اختیار دارید، میتوانید دستهبندیهای بالا را با هم ترکیب کنید و به بهترین طرح کلوزت روم مناسب خودتان برسید.
قیمت گیری رایگان
اندازههای استاندارد بخشهای مختلف کلوزت روم
حداقل اندازه استاندارد برای یک کلوزت روم که مناسب دو نفر باشد، به طول 2 تا 3 متر و مساحت 9 متر هست که به شما اجازه میدهد حتی سه دیوار قفسهبندی شده و یک فضای نشستن در وسط داشته باشید. اگر واقعا فضای کوچکی دارید یا به کلوزت روم خیلی کوچکی احتیاج دارید، مساحتش را میتونید تا 2.3 مترمربع هم کاهش بدهید.
براساس تقسیمبندی اولیه، ببینیم هر نوع کلوزت روم به چه میزان حداقلی فضا احتیاج دارد:
- کلوزت یکطرفه: این نوع کلوزت که معمولا کوچکترین فضا محسوب میشود و تنها کمی از یک کمد بزرگتر است باید حداقل 1.20 تا 1.50 متر عمق داشته باشد که فضای ذخیرهسازی حداقل 60 سانتیمتر و فضای دسترسی 90 سانتیمتر عمق دارند.
میتوانید اجرای کلوزت روم خود را به دکوراتورهای حرفه ای سلام ساختمان بسپارید.
ثبت درخواست
اجرا شده توسط تیم سلام ساختمان در تهران
- کلوزت دوطرفه: عمق این نوع کلوزت قابل تغییر میباشد؛ از 1.20 تا 1.80 و شامل دو سری فضای ذخیرهسازی در دیوارهای روبروی هم میشود که هر کدام 60 سانتیمتر عمق دارند و فضای بین اینها هم حداقل 90 سانتیمتر است. عرض فضا هم از 1.80 تا 2.10 قابل تغییر است.
نکتهای که در این نوع کلوزت روم وجود دارد، این هست که اگر نخواهید هر دو طرف را قفسهبندی کنید یا فضای کمی برای این کار در اختیار داشته باشید، میتوانید یک طرف را قفسه یا میله به عمق 50-60 سانتیمتر و سمت دیگر را قفسه یا سبدهایی برای کفش یا لباسهای تا شده به عمق 30-46 سانتیمتر و فضای دسترسی هم 85-90 سانتیمتر در نظر بگیرید.
- کلوزت جزیره: اگر در وسط کلوزت روم جزیره احتیاج دارید، پس مطمئنا از نظر فضا مشکلی ندارید. البته این را بدانید که در فضاهایی میتوانید جزیره قرار دهید که از هر طرفش حداقل 90 سانتیمتر مسیر و فضای دسترسی وجود داشته باشد.
قیمت گیری رایگان
یکی از چالشهایی که در این نوع کلوزت روم دیده میشود، گوشهها هستند. معمولا در این موارد دو راهحل استفاده میشود:
- گوشهها را اختصاصی بسازید که کار را لوکس میکند و به خاطر پیچیدگی ساخت و طراحی هزینه مازاد دارد و کمی هم فضا را هدر میدهد.
- از طراحی Lشکل استفاده کنید و قفسهها یا جعبههایی را در این قسمتها قرار دهید که کمتر احتیاج دارید.
تقسیمبندی کلوزت روم باید چطور باشد؟
حالا که با کلیت کلوزت روم آشنا شدیم و انواع آن را دیدیم و حتی ابعاد کلی فضا را بررسی کردیم، بهتر است در مورد ریز اندازهها و ریزفضاها هم اطلاعاتی داشته باشیم تا با طراحی بهتر بتوانیم بیشترین بهره را از فضای به دست آمده داشته باشیم.
ثبت درخواست
1. ابعاد فضای آویز باید چقدر باشد؟
برای لباسهایی که نیاز به آویخته شدن دارند، حداقل پهنا 50 و حالت متعادل آن 60 سانتیمتر میباشد. در مورد ارتفاع هم دو نوع تقسیمبندی داریم: برای لباسهایی مثل تیشرت، تاپ، دامن و … نصف ارتفاع و پیراهن، کتهای بلند و پالتو و … تمام ارتفاع استفاده میشود. حداقل ارتفاع برای لباسهای کوتاه 107 سانتیمتر که میتواند یک یا دو ردیف روی هم باشد و برای لباسهای بلند 168 سانتیمتر هست که مابقی فضای باقیمانده را هم میشود با قفسههایی به ارتفاع 30-35 سانتیمتر پر کرد.
به این نکته هم توجه داشته باشید که فضای بین محل قرارگیری میله آویز و سطح بالایی باید حداقل 5 سانتیمتر باشد.
2. ابعاد قفسه و کشو چقدر باشد؟
مساله مهم در طراحی کلوزت روم، چینش قفسه و کشوهاست که بیشترین فضا را در اختیار ما قرار بدهد. اگر کشو یا قفسه را بالا یا پایین فضای آویز به کار میبرید، بهتر است که عمق یکسانی داشته باشند؛ همان 60 سانتیمتر. اگر قفسه و کشوها فضایی مستقل دارند، دستمان برای عمقهای مختلف بازتر میباشد که معمولیترین حالت آن 30 سانتیمتر هست.
حالا نوبت میرسد به ارتفاع؛ این مساله را برای ارتفاع قفسهها درنظر بگیرید که بهتر است قابل تنظیم و نزدیک به هم باشند، چون چینش تعداد زیادی وسیله روی هم استفاده و نظافتشان را سخت میکند. این نکته دیگر را هم درنظر داشته باشید که اگر ارتفاع کشوها بالاتر از خط دید انسان باشد، استفاده از آنها سخت میشود، چون عملا داخل کشو راحت دیده نمیشود.
قیمت گیری رایگان
3. ابعاد فضای لباس پوشیدن چقدر است؟
اگر قرار باشد داخل کلوزت روم امکان لباس پوشیدن هم داشته باشید، باید حداقل فضای 120 در 90 سانتیمتر فضای لباس پوشیدن در نظر گرفت. اگر بخواهید بنشینید و کفش بپوشید یا آرنجتان را باز کنید و لباس به تن کنید، به حداقل 120 سانتیمتر فضا نیاز دارید.
وقتی استاندارد همه فضاها را پیدا کردیم و کلوزت روم را براساس نیازهای خود به درستی طراحی کردیم، حالا میتوانیم با چندتا نکته به ظرفیت بیشتری از فضای ذخیرهسازی دست پیدا کنید:
- جعبههای بلند برای قفسههای بلند یا قفسههای گوشه
- تا حد امکان تقسیمبندیها را قابل تنظیم بسازید
- از قسمت داخلی درها برای کمربند، کروات، روسری و لوازم جانبی استفاده کنید
- تقسیمبندی کشوها
ثبت درخواست
در نهایت اگر تصمیم دارید برای خود کلوزت روم بسازید میتوانید از سلام ساختمان بخواهید تا بهترین نجارها و دکوراتورهای شهرتان را به شما معرفی کند.
سوالات متداول
ثبت درخواست کابینت، کمد و دکورهای چوبی
تا به حال بیش از 4000 پروژه کابینت و کمد در سلام ساختمان اجرا شده است.
- مشاوره تخصصی رایگان
- معرفی یک یا 2 کابینت ساز ارزیابی شده در شهر شما
- ضمانت قیمت
- ضمانت پیش پرداخت
- ضمانت پروژه
- مشاوره با پشتیبانان سلام ساختمان که بعد از ثبت نام شما در سایت صورت میگیرد.
- مشاورهی مستقیم با کابینتسازی که برای اجرای کار به شما معرفی شدهاست.
بسیار عالی و کاربردی
خیلی مفید بود ممنونم👌👌👌👌❤️