بوی بد کابینت را میتوانید با روشهایی مثل استفاده از جوش شیرین و … رفع کنید. منتهی اول باید ببینید که علت بوی بد کابینت شما چیست؟! برای مثال اگر علت بوی بد کابینت شما رطوبت باشد، راهکار آن با زمانی که علت بوی بد کابینت شما، متریال نامناسب است، فرق میکند. بنابراین باید ابتدا در این مطلب با دلایل بوی بد داخل کابینت آشنا شوید و سپس راهکار مناسب خود را از دل مطالب ارائه شده بیرون بکشید. ضمنا ما در این مطلب، به بوی بد کابینت زیر سینک و روشهایی برای خوشبو کردن کابینتها هم اشاره کردیم. پس تا انتها همراه ما باشید.
علت بوی بد داخل کابینت چیست؟
طبیعتاً کابینت آشپزخانه از هر نوع و جنسی که باشد، در صورت نگهداری غیر اصولی یا تمیز نکردن به موقع، میتواند بوی بد بگیرد. اما علت بوی بد کابینت، تنها در این دو عامل خلاصه نمیشود و دلایل متعددی وجود دارند که برخی از آنها عبارتاند از:
- رطوبت: اگر کابینت بر اثر عواملی مثل نشت آب ظرفشویی و … با رطوبت برخورد کند، این رطوبت ممکن است باعث تولید قارچ و باکتری شود که بوی بد ایجاد میکنند.
- پوسیدگی: اگر بخشی از کابینت بر اثر عوامل مختلفی مثل رطوبت و یا حشرات دچار پوسیدگی شده باشد، این بخشهای پوسیده باعث ایجاد بوی بد میشوند.
- مواد شیمیایی: استفاده از مواد شیمیایی مثل چسب، رنگ یا لاک در کابینت و یا نگهداری این مواد در کابینت، میتواند منجر به ایجاد بوی بد در کابینت شود.
- جریان نداشتن هوا: اگر هوا در داخل کابینت جریان نداشته باشد و درب کابینت برای طولانی مدت بسته باشد، میتواند منجر به ایجاد بویی نامطبوع در کابینت شود.
- آلودگی و مواد غذایی فاسد: قرار دادن سطل زباله و یا ظروفی که به خوبی تمیز نشدهاند در داخل کابینت، میتوانند ایجاد بوی بد کنند. همچنین نگهداری از خوراکیهایی که ممکن است فاسد شوند هم باعث این موضوع میشود.
- استفاده از متریال بیکیفیت در ساخت کابینت: اگر در هنگام ساخت کابینت از متریالهای بی کیفیتی مثل نئوپان جنس ضعیف استفاده شود، کابینت در اغلب مواقع بوی بدی میدهد.
برای رفع بوی بد کابینت، ابتدا باید دلایل ایجاد آن را شناسایی کنید و سپس متناسب با هر دلیل، در جهت رفع بوی بد اقدام کنید.
چگونه بوی بد داخل کابینت را از بین ببریم؟ با 15 راه حل کلیدی و موثر آشنا شوید
به جرئت میتوان گفت که یکی از مهمترین دغدغههای افراد، این است که باید برای از بین بردن بوی بد داخل کابینت چه کنند؟ به همین دلیل ما در این بخش به پاسخ این پرسش مهم میپردازیم تا دیگر بوی بد داخل کابینت، شما را آزار ندهد.
- حتماً مواد غذایی که تاریخ انقضای آنها رو به اتمام است را از کابینت بیرون آورده و محل را به خوبی تمیز کنید.
- ممکن است علت بوی بد کابینت به نم گرفتن یا کپک زدن دیوار پشتی کابینت ارتباط داشته باشد. بنابراین حتماً دیوار پشتی کابینت را بررسی کنید تا در صورت نیاز ترمیم شود.
- به هیچ عنوان سطل زباله را به مدت طولانی داخل کابینت قرار ندهید.
- اگر ماکروویو یا فر شما در داخل کابینت قرار دارد، حتماً بلافاصله پس از استفاده، آنها را تمیز کنید.
- اگر ظروف ترشیجات را درون کابینت نگهداری میکنید، حتماً از سفت بودن درب آنها مطمئن شوید.
- از آنجایی که نور خورشید یکی از بهترین راه حلها برای رفع بوی بد کابینت است، پس در صورت امکان بخشی از کابینت مثل کشوها را که بوی بد گرفتهاند، در معرض نور خورشید قرار دهید.
- جوش شیرین یا سرکه میتوانند بوی بد کابینت را به خودشان جذب کنند. از این رو شما میتوانید یک کاسه محلول جوش شیرین و سرکه را درون کابینت قرار دهید. به علاوه شما میتوانید مقداری جوش شیرین را در کف کابینت بریزید و بعد از 48 ساعت، آن را با جارو برقی جمع کنید.
- اگر علت بوی بد کابینت ام دی اف، جرم گرفتگی زیاد بدنه و سطح کابینت باشد، میتوانید آن را با الکل سفید تمیز کنید و بوی بد را کاهش دهید.
- از آنجایی که برنج از کپک زدن و بوی بد گرفتن کابینت جلوگیری میکند، میتوانید کمی برنج را درون یک کاسه ریخته و در گوشه کابینت قرار دهید.
- قهوه هم همانند برنج میتواند از پخش کپک درون کابینت و ایجاد بوی بد در آن جلوگیری کند. پس برای از بین بردن بوی بد کابینت، پودر قهوه را به مدت 48 ساعت روی سطح کابینت بریزید. البته اگر میخواهید تاثیر آن بیشتر شود، باید قهوه را با جوش شیرین ترکیب کنید.
- یکی دیگر از روشها برای رفع بوی بد کابینت، قرار دادن صابون خوشبوی رنده شده یا خرد شده درون کابینت است.
- آبلیمو هم میتواند بوی بد کابینت را از بین ببرد. به این منظور باید آبلیمو را با آب گرم مخلوط کنید و بعد درب و سطح کابینت را با دستمال آغشته به این ترکیب تمیز کنید. سپس درب کابینت را باز بگذارید تا خشک شود.
- راه دیگری که جلوی پای شما قرار دارد این است که کمی روغن زیتون و سرکه سفید را با هم ترکیب کنید و به کابینت اسپری کنید تا شاهد معجزه آن باشید. البته این محلول و یا هر ماده دیگری را ابتدا در بخش کوچکی از کابینت امتحان کنید که خدایی نکرده به کابینت شما آسیب نزند.
- اگر کمی روزنامه و زغال را به مدت یک هفته درون کشوها یا جعبههای کابینت قرار دهید، خواهید دید که بوی بد آنها از بین میرود.
- اگر هیچ یک از روشهای فوق موثر نبود، باید به سراغ عایق بندی چوب کابینت بروید. عایق بندی چوب به دو طریق زیر صورت میگیرد:
- شما میتوانید کابینت را با چند لایه لاک براق کننده بپوشانید. البته از آنجایی که لاک در برابر آب و رطوبت مقاوم نیست، این راه حل دائمی نیست.
- چوب کابینت را با موادی مثل پلی اورتان که ضد آب هم هست، عایقبندی کنید تا هم بدنه کابینت حفظ شود و هم بوی بدی از آن ساطع نشود.
رعایت تمام نکات بالا میتواند به رفع بوی بد کابینت کمک کند. البته قبل از استفاده از هر روش، ابتدا مطمئن شوید که روش مذکور، آسیبی به کابینت شما وارد نمیکند. درضمن استفاده از متریال کابینت با کیفیت بالا، تا حد زیادی شما را از شر بوی بد کابینت و روشهای رفع آن راحت میکند. اما بخشی از کابینتها که ممکن است بوی بد آنها بیشتر از هر جایی شما را آزار دهد، کابینت زیر سینک است که در ادامه به طور اختصاصی به آن میپردازیم.
علت بوی بد کابینت زیر سینک چیست؟
یکی از پرکاربردترین بخشهای آشپزخانه که زیاد با آن سروکار دارید، سینک آشپزخانه است. همین موضوع باعث میشود که سینک و کابینت زیر آن، به مرکزی برای رشد میکروبها تبدیل شوند و بوی بدی بگیرند.
عمدتاً علت بوی بد کابینت زیر سینک، مربوط به فاضلاب و لولههای آن در کابینت زیر سینک است. در واقع اگر چربیها و ذرات باقی مانده غذا را از داخل سینک تمیز نکنید و این مواد به لولههای زیر سینک برسند، باعث ایجاد کپک و بوی بد در کابینت زیر سینک میشوند. مخصوصا اگر این آلودگیها، لولههای فاضلاب زیر سینک را مسدود کنند و باعث نشت آب به داخل کابینت شوند، باعث میشوند که شما احساس کنید کابینت زیر سینک و حتی آشپزخانه، بوی فاضلاب میدهد. اما راه حل چیست؟
چه روشهایی برای از بین بردن بوی بد (فاضلاب) کابینت زیر سینک وجود دارد؟
برای رفع بوی بد کابینت زیر سینک که اغلب به دلیل مشکلات فاضلاب به وجود میآید، میتوانید روشهای زیر را به کار ببرید:
- بیرون آوردن و تمیز کردن وسایل موجود در کابینت زیر سینک
- استفاده از محلول حذف بوی فاضلاب
- استفاده از محلول آب و سرکه قوی
- استفاده از دانه قهوه یا زغال
- تعمیر لولهها و رفع نشت آب آنها
در ادامه با نحوه رفع بوی بد کابینت زیر سینک به کمک این 5 روش، بیشتر آشنا میشوید.
1. بیرون آوردن و تمیز کردن وسایل موجود در کابینت زیر سینک
اولین کار برای خلاص شدن از شر بوی بد کابینت زیر سینک، این است که همه وسایل موجود در این کابینت را بیرون بیاورید. بعد هر کدام که بوی بدی داشتند را یا دور بیندازید یا بشویید. سپس مقداری جوش شیرین که به خوشبو کننده فاضلاب معروف است را، در کابینت بگذارید تا بوی بد آن از بین برود.
2. استفاده از محلول حذف بوی فاضلاب
اگر به این نتیجه رسیدید که دلیل بوی بد کابینت زیر سینک، به فاضلاب ارتباط دارد، باید لولهها را به وسیله مواد شوینده و محلولهای حذف بوی فاضلاب مثل وایتکس، لوله بازکنها، جرم گیرها و یا قرص بوگیر فاضلاب، تمیز کنید.
3. استفاده از محلول آب و سرکه قوی
در این روش یا باید کابینت را با دستمالی آغشته به محلول سرکه و آب تمیز کنید یا اینکه یک کاسه پر از سرکه را در کابینت زیر سینک قرار دهید تا بوی بد آن را از بین ببرد.
4. استفاده از دانه قهوه یا زغال
برای از بین بردن بوی بد کابینت زیر سینک میتوانید از دانه قهوه نیز استفاده کنید. اما اگر این روش هم مفید نبود، کافی است زغال که یک ماده آنتی باکتریال است را در کابینت زیر سینک بگذارید تا بوی بد آن را به خود جذب کند.
اما از موضوع دلایل بوی بد کابینت و روشهای از بین بردن آن که بگذریم، نوبت به موضوع مهمی میرسد که میتواند به شما در پیشگیری از ایجاد بوی بد کابینت کمک کند. این موضوع چیزی نیست جز انتخاب متریال باکیفیت کابینت که در ادامه به آن میپردازیم.
کدام متریالهای کابینت بیشتر در معرض بوی بد کابینت قرار دارند؟
در اینکه هر یک از انواع کابینت با متریالهای مختلف، در صورت نگهداری غیراصولی میتوانند بوی بدی بگیرند شکی نیست. اما در این بین، استفاده از متریال بیکیفیت، تاثیر زیادی در ایجاد بوی نامطبوع در کابینتها دارد.
از جمله متریالهایی که نوع بیکیفیت آن بوی خیلی بدی میگیرد، نئوپان است که به دلیل منافذ باز خود، رطوبت را جذب میکنند و در نتیجه عامل ایجاد بوی بد در کابینتهای آشپزخانه میشود. در این حالت بهتر است که کابینتها را تعویض کنید و کابینت ام دی اف را جایگزین نئوپان بیکیفیت کنید. یا اینکه میتوانید از نئوپان با کیفیت بالا، برای ساخت مجدد کابینتها استفاده کنید و کابینت زیر سینک را هم، از متریال ضد آب پی وی سی بسازید.
اما موضوع به همین جا ختم نمیشود و اگر شما برای ساخت کابینت ممبران هم، از ورقهای PVC ارزان قیمت و بیکیفیت استفاده کنید، باید منتظر پخش شدن بوی نامطبوع در کابینتهای خود باشید. بنابراین انتخاب متریال کابینت مناسب، میتواند از ایجاد بوی بد کابینت در آینده تا حد ممکن پیشگیری کند.
روشهای خوشبو کردن کابینت؛ آیا استفاده از خوشبو کننده برای کابینت آشپزخانه ضروری است؟
با توجه به اینکه آشپزخانه رفت و آمد زیادی دارد، پس خوب است که بوی خوبی از تمام قسمتهای آن از جمله کابینتها ساطع شود. بنابراین میتوانید از خوشبوکنندههایی مثل بوگیر یخچال استفاده کنید یا اینکه از روشهای زیر برای خوشبو کردن کابینت کمک بگیرید:
- یکی از بهترین روشها این است که مایع نرم کننده لباس را با مقداری آب ترکیب کنید و بعد کابینت را با دستمال آغشته به این ترکیب تمیز کنید.
- شما میتوانید یک صابون معطر یا اسانسهای مخصوص را مدتی در گوشه کابینت قرار دهید تا شاهد خوشبو شدن کابینت باشید.
- اگر کابینت زیر سینک به دلیل فاضلاب بوی نامطبوعی میدهد، بهتر است که هر چند وقت یکبار لولهها را تعویض کنید تا از شر این بو خلاص شوید.
در نهایت با رعایت بهداشت آشپزخانه و نکاتی که در این مطلب گفتیم، میتوانید کابینتهایی خوشبو و تمیز داشته باشید و از آن لذت ببرید.
جمع بندی نکات مهم
همانطور که در این مطلب گفتیم،از دلایل مهم ایجاد بوی بد در کابینت: رطوبت، پوسیدگی، مواد شیمیایی، جریان نداشتن هوا،آلودگی و مواد غذایی فاسد و استفاده از متریال بیکیفیت در ساخت کابینت هستند. برای از بین بردن بوی بد داخل کابینت هم، به 15 راه حل مختلف از جمله استفاده از قهوه و جوش شیرین، دور ریختن مواد غذایی فاسد و … اشاره کردیم.
اما اگر به دلیل بوی بد کابینت، تصمیم به تعویض آن گرفتهاید، میتوانید روی کمک کارشناسان ما در بازار آنلاین کابینت سلام ساختمان هم حساب باز کنید. تیم حرفهای ما با مشاوره رایگان خود، بهترین کابینت سازان را به شما معرفی میکنند تا با خیال راحت کابینت بخرید. پس میتوانید درخواست خود را از این بخش ثبت کنید تا کارشناسان ما با شما ارتباط بگیرند و راهنماییتان کنند.
سوالات متداول
ثبت درخواست کابینت، کمد و دکورهای چوبی
تاکنون بیش از 6500 پروژه کابینت و کمد در سلام ساختمان اجرا شده است.
- مشاوره تخصصی رایگان
- معرفی یک یا 2 کابینت ساز ارزیابی شده در شهر شما
- ضمانت قیمت
- ضمانت پیش پرداخت
- ضمانت پروژه
- مشاوره با پشتیبانان سلام ساختمان که بعد از ثبت نام شما در سایت صورت میگیرد.
- مشاورهی مستقیم با کابینتسازی که برای اجرای کار به شما معرفی شدهاست.
نظرات کاربران
نظرات کاربران