شما به عنوان یک متخصص زمانی میتوانید فروشنده موفقی باشید که به یک اصل مهم توجه و عمل کنید. این اصل چیزی نیست جز اینکه شنونده خوبی برای حرفهای مشتری باشید و خوب به صحبتهایش گوش کنید.
یعنی به گونهای با مشتریان ارتباط برقرار کنید که کاملا متوجه نیازهایشان شده و بتوانید بهترین پاسخ و راه حل را برای این نیازها ارائه دهید. برای این کار باید به درک مناسبی به نیازهای مشتری رسیده و با آنان همدردی کنید.
چرا باید به حرف مشتری گوش بدهیم؟
مشتریان از شما انتظار دارند که با خرید محصولات و خدماتتان، بتوانند از تجربه مناسبی برخوردار شوند. اگر شما نتوانید این تجربه را به ایشان بدهید، آنان به سراغ سایر رقبای شما میروند.
بر اساس تحقیقات انجام شده، 82 درصد از افراد در صورتی که تجربه مناسبی از خدمات و محصولات ارائه شده نداشته باشند، متخصص یا شرکت ارائه دهنده خدمت را تغییر میدهند. برای اینکه با چنین مشتریانی روبرو نشوید، باید مهارت خوب گوش دادن را فرا بگیرید. چون تجربه خوب برای مشتری را صرفا با فهمیدن نیازهای او میتوانید بسازید و نیازهای مشتری را با شنیدنِ خوب صحبت هایش میتوانید پیدا کنید.
وقتی شنونده خوبی برای مشتری هستید:
- رضایت و اعتماد مشتریان را جلب میکنید.
- وفاداری مشتریان نسبت به خودتان را افزایش میدهید: در این صورت اگر دوباره پروژهای برای اجرا داشتند، به شما مراجعه کرده یا شما را به دیگران پیشنهاد و معرفی میکنند. اینگونه مشتریان فعلی خود را حفظ میکنید.
- میتوانید از طریق مشتریان وفادار، مشتریان جدیدی پیدا کنید: مشتریان وفادار، شما را به دیگران معرفی میکنند.
- تعامل موثرتری با مشتریان دارید.
- فرصتهای بیشتری برای فروش شناسایی میکنید: با گوش دادن مناسب، متوجه سایر نیازهای مشتری میشوید و میتوانید پیشنهادات بیشتری برای فروش ارائه کنید.
چطور شنونده خوبی برای حرفهای مشتریان باشیم؟
برای اینکه ثابت کنید به حرفهای مشتری خوب گوش میکنید، کارهای زیر را انجام بدهید:
- اجازه بدهید مشتری صحبت کند: مشتری با صحبت کردن، نیازها و مشکلات خودش را بیان میکند.
وقتی شما در نقش شنونده قرار میگیرید اطلاعاتی را به دست میآورید که به شما کمک میکند تحلیل مناسبتری از وضعیت مشتری داشته باشید و راهحلهای منطقیتری ارائه بدهید.
- گوش دادن فعال را تمرین کنید: گوش دادن فعال یعنی اینکه روی گفتار مشتری تمرکز کنید و به جای ارائهی سریع راه حل، به طرف مقابل اطمینان بدهید که موضوع را به طور کامل درک کردهاید. سر تا پا گوش باشید و هیچوقت کلام مشتری را قطع نکنید.
مثلا میتوانید با تکرار مجدد جملات مهم مشتریان و گرفتن تایید از آنها، به هدف خودتان برسید. یا اینکه بعد از صحبتهای مشتری با کمی مکث نشان بدهید که به حرفهای طرف مقابل فکر میکنید.
- صبور باشید: بعضی از مشتریان اطلاعات کافی در مورد پروژه ندارند و سوالات زیادی مطرح میکنند که شما باید با صبر و حوصله به آنان پاسخ دهید.
- با مشتری همدردی کنید: گاهی اوقات مشتریان انتقادات تندی نسبت به شما دارند و یا اعلام نارضایتی میکنند. در این مواقع باید بعد از بیان علت منطقی کار خود، سعی کنید آنان را متقاعد کنید. اگر مشتری متقاعد نشد، با او همدردی کرده و تا جایی که میتوانید از موضع خود کوتاه بیایید.
- به زبان بدن خودتان و مشتری توجه داشته باشید: زبان بدن شما نشان دهنده میزان توجهتان به صحبتهای مشتری است.
مثلا اگر با لبخند مشتری را همراهی کنید یا با علاقه و پرانرژی به حرفهای طرف مقابل گوش بدهید، مخاطب احساس ارزشمندی بیشتری کرده و راحتتر نیازهای خودش را بیان میکند. همچنین واکنش مشتریان به صحبتهای شما، در ارزیابی مخاطب تاثیر قابل توجهی دارد.
- دائم با مشتری در ارتباط باشید: برای ارتباط مداوم با مشتری از انواع راههای ارتباطی استفاده کنید. حضور فعال شما در شبکههای اجتماعی و انواع پیامرسانها برای شنیدن حرفهای مشتری و پاسخ به سوالات، تجربه خوبی برای مشتریان ایجاد میکند.
ما در سلام ساختمان به شما توضیه میکنیم، برای موفقیت در فروش، باید روانشناس خوبی باشید و بتوانید ارزیابی مناسبی از شخصیت و نیازهای مشتری انجام دهید.
سوالات متداول
ثبت درخواست کابینت، کمد و دکورهای چوبی
تا به حال بیش از 4000 پروژه کابینت و کمد در سلام ساختمان اجرا شده است.
- مشاوره تخصصی رایگان
- معرفی یک یا 2 کابینت ساز ارزیابی شده در شهر شما
- ضمانت قیمت
- ضمانت پیش پرداخت
- ضمانت پروژه
- مشاوره با پشتیبانان سلام ساختمان که بعد از ثبت نام شما در سایت صورت میگیرد.
- مشاورهی مستقیم با کابینتسازی که برای اجرای کار به شما معرفی شدهاست.
نظرات کاربران
نظرات کاربران