عکاسی یکی از مهمترین کارهایی است که باید شما بلد باشید تا بتوانید تصویر مناسبی نمونه کار های خودتان به مشتریان بدهید. برای این کار باید بدانید که عناصر مختلف چطور در عکس شما قرار بگیرند. آشنایی شما با این اصول باعث میشود که عکسها با توازنی طبیعی به رویت بیننده برسد و مخاطب شما از دیدن عکس، لذت ببرد.
در این مطلب، ترکیب بندی را تعریف کرده و اصول آن را بررسی میکنیم. با رعایت قوانین و اصولی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم میتوانید تصویر بهتری از نمونهکارهای خودتان بگیرید.
ترکیب بندی چیست؟!
ترکیب بندی یا composition در واقع هنر چیدمان عناصر موجود در عکس است. این کار باعث نظم بخشیدن به فضای عکس میشود.
در ادامه به چند قانون مهم ترکیب بندی اشاره میکنیم.
قانون حذف کردن
بعضی از افراد معتقدند که ترکیببندی یعنی هنر حذف کردن عناصر اضافه از محیط عکاسی. بنابراین باید بعد از اینکه هدف و سوژه خودتان را مشخص کردید، ابتدا وسایل اضافی اطراف سوژه را بردارید یا اینکه به سوژه نزدیک شوید.
از لحاظ فنی هم میتوانید از یک لنز با فاصله کانونی بیشتر استفاده کنید تا میدانِ دید باریکتر و محدودتری داشته باشید. همچنین این امکان وجود دارد که با استفاده از عمق میدان، سوژه را از سایر عناصر موجود جدا کنید یا از طریق سایه، عناصری را که مربوط به سوژه شما نیست، بپوشانید.
قانون یک سوم
فرض کنید عکس شما از طریق دو خط افقی و دو خط عمودی به 9 قسمت مساوی تقسیم شده و 4 نقطه از برخورد این خطوط به وجود میآید.
در قانون یک سوم، سوژه اصلی باید در راستای این خطوط باشد یا در محل برخورد آنها قرار بگیرد. اگر سوژه شما روی یکی از 4 نقطه تقاطع باشد، میتوانید نگاه بیننده را از مرکز فریم دور کرده تا به اطراف تصویر توجه کند و ترکیببندی جالبتری داشته باشید.
قانون توازن
همیشه نباید سوژه اصلی را از مرکز فریم دور کنید چون ممکن است فضای خالی ایجاد شده در تصویر حس نامناسبی به مخاطب انتقال بدهد. گاهی اوقات لازم است که سوژه اصلی در مرکز قرار نداشته باشه و برای پرکردن فضای خالی عکس، یک سوژه کم اهمیتتری داشته باشید که با قرار گرفتن در طرف دیگر تصویر، نوعی توازن در عکس ایجاد شود.
قانون نسبت طلایی
اسم دیگر این قانون، ترکیببندی حلزونی است. چون با تشکیل منحنی حلزونی و قرار دادن سوژه اصلی در مرکز حلزونی به تصویر مناسبی میرسید. اگر بیشتر از یک سوژه داشتید میتوانید آنها را در امتداد حلزونی تشکیل شده قرار دهید.
قانون مثلثها
مثلث تاثیر دیداری مناسبی روی عکس میگذارد. به همین علت میتوانید 3 نقطه مختلف را در عکس انتخاب کنید تا شکل مناسبی از مثلث را ایجاد کنند. ذهن بیننده به طور خودکار این نقاط را به هم وصل و مثلث را پیدا میکند. مثلثها توانایی ایجاد نظم در عکسها را هم دارند.
قانون تقارن
صحنههای متقارن باعث خلق عکسهای زیبایی میشوند. شما میتوانید با خط افقی، تصویر را به دو نیمه مساوی تقسیم کنید و سوژه را در وسط قرار بدهید.
قانون اعداد فرد
سعی کنید تعداد سوژههایی که قرار است از آنها عکاسی کنید، فرد باشد. چون چشم انسان به سمت اعداد فرد بیشتر جلب شده و ترکیببندی جذابتری را به نمایش میگذارید.
ترکیبی که مشتری را مبهوت میکند!
قوانین ترکیببندی در عکاسی فقط به موارد بالا ختم نمیشوند. اما همه اصولی که در بالا به آنها اشاره شد به شما کمک میکند تا عکس جذابتری را به تصویر بکشید. ترکیببندی مناسب، فضای عکس را برای درک بهتر بیننده سادهسازی کرده و باعث میشود مخاطب با نمونهکارهای شما ارتباط بهتری داشته باشد.
بهتره از این قوانین و اصول، برای عکاسی از پروژه های خودتان استفاده کنید و تاثیر آنها را در عکس های خود ببینید و با نمونه کارهای جذاب، مشتری را مبهوت کنید!
سوالات متداول
ثبت درخواست کابینت، کمد و دکورهای چوبی
تا به حال بیش از 4000 پروژه کابینت و کمد در سلام ساختمان اجرا شده است.
- مشاوره تخصصی رایگان
- معرفی یک یا 2 کابینت ساز ارزیابی شده در شهر شما
- ضمانت قیمت
- ضمانت پیش پرداخت
- ضمانت پروژه
- مشاوره با پشتیبانان سلام ساختمان که بعد از ثبت نام شما در سایت صورت میگیرد.
- مشاورهی مستقیم با کابینتسازی که برای اجرای کار به شما معرفی شدهاست.
نظرات کاربران
نظرات کاربران