رنگها استایل و اخلاق مخصوص به خودشون رو دارن. اگه بتونین قبل از انتخاب رنگ برای دکوراسیون داخلی منزل با این استایل آشنا بشین میتونین بهترین انتخاب رو داشته باشین.
در این مطلب ما قصد داریم بهتون کمک کنیم تا با اخلاق رنگهای مختلف در دکوراسیون اتاق غذاخوری بیشتر آشنا بشین.
رنگهایی که در این مطلب برای دکوراسیون اتاق غذاخوری بررسی میکنیم عبارتند از:
- رنگ صورتی
- رنگ بنفش
- رنگ آبی
- رنگ سبز-آبی
- رنگ سبز
- رنگ زرد
- رنگ قرمز
- رنگ سفید و کرم
- رنگ خاکستری
- رنگ مشکی
اگه دوست دارین رفتار رنگهای مختلف در دکوراسیون آشپزخانه رو هم بشناسین، روی لینک زیر کلیک کنین:
چه رنگی برای دکوراسیون آشپزخونه مناسب است؟
دکوراسیون اتاق غذاخوری چه رنگی خوبه؟
اتاق غذاخوری محلی است که هم اعضای خانواده و هم مهمانان دور هم جمع میشن. پس بهتره از رنگهای گرم که صمیمت ایجاد میکنن، اشتها رو زیاد میکنن و نسبتاً رسمی و شیک هم هستن، برای این فضا انتخاب بشه. بنابراین، بر اساس ویژگیهایی که گفتیم رنگ شرابی گزینه مناسبی برای اتاق غذا خوری است. چون رنگی بسیار غنی و سنگین است. علاوه بر این که تمام ویژگیهای قرمز رو داره، اصیل تر و رسمی تر هم هست.
اما بازم میگیم که همهی اینها پیشنهاد هست و شما باید رنگ فضا رو متناسب با سلیقه و علاقهی خودتون انتخاب کنین. حالا بریم چند رنگ اتاق غذاخوری ببینیم، شاید این طرحها و رنگهای مختلف بتونن بیشتر بهتون کمک کنن تا سلیقهی خودتون رو پیدا کنین.
دکوراسیون اتاق غذاخوری صورتی
بطور کلی رنگ صورتی رسمی نیست، و نماد عشق، لطافت و آرامش است. بنابراین، برای اتاق غذاخوری خانوادگی مناسبه اما برای مهمانیهای رسمی زیاد گزینه خوبی نیست.
علاوه بر این، در انتخاب رنگ صورتی همیشه باید دقت کرد، چون استفاده نا مناسب از اون باعث ایجاد کسالت و دلزدگی میشه.
در طراحی تصویر زیر با استفاده از رنگ خاکستری و مشکی و در کنار مبلمانِ رسمی سعی شده کمی از حالت غیر رسمی بودن صورتی کاهش داده بشه و تضاد رنگی نسبتاً خوبی ایجاد شده. اما در هر حال طراحی بنظر همگن نمیاد و نه حس صمیمت ایجاد میکنه و نه حس رسمی و لوکس بودن.
اما تکلیف تصویر دوم مشخصتره، از رنگ صورتی و خانواده اون به همراه سفید و خیلی کم مشکی استفاده شده. طراحی فضا احساس راحتی و لطیف بودن رو منتقل میکنه و کاملاً مناسب برای مهمونیهای خانوادگی غیر رسمی و تولد کودکان است.
دکوراسیون اتاق غذاخوری به رنگ بنفش
کلاً رنگ بنفش، رنگ اشرافیت است. بنفش تیره نیز ایجاد کنندهی فضایی دراماتیک، لوکس و خیره کننده است.
طیف رنگی بنفشی که در دو دکوراسیون اتاق غذاخوری زیر استفاده شده، شبیه به هم و بسیار ملایم است (رنگ بنفش تصویر سمت راست که گرمای بیشتری داره به رنگ ارکیده بنفش معروفه و رنگ بنفشی که برای دیوارهای در تصویر سمت چپ بکار رفته و کمی سردتر هست به رنگ آبی بنفش معروفه). اما اگه دقت کنین میبینین که تصویر سمت راست فضای خشکتر و بی روح تری رو القا میکنه، این موضوع نشون میده که چقدر بافت و رنگ و حتی شکلِ همهی آیتمهای فضا روی حسی که نهایتاً اون فضا منتقل میکنه اثرگذاره. بنابراین همونطور که میبینین، در تصویر سمت راست خشک بودن فضا به دلیل بافت و رنگ و طراحی سقف و دیوارها، و همچنین نوع مبلمان بوجود اومده.
اما در تصویر سمت چپ، با کمک مبلمان نیمه رسمی، استفاده از رنگ سفید برای پردهها و آباژورها، استفاده از رنگ بنفش تیرهتر از مبلمان برای دیوارها و حتی بکار بردن کمی رنگ سبزی که ته مایهی گرم داره، فضا رو بسیار گرمتر و صمیمی تر کرده. ضمن اینکه شکیل بودن رنگ بنفش هم کاملاً حفظ شده است.
دکوراسیون اتاق غذاخوری آبی
رنگ آبی یکی از فراوان ترین رنگ های طبیعته و اشاره به روح و ایمان داره. به همین دلیل نماد آرامش، پاکی و کاهش دهندهی استرس است. کلاً آبی یک رنگ سرد است و بهتره از طیف روشن اون در مکانهایی که نیاز به انرژی داریم استفاده نشه.
مهمترین نکته در مورد استفاده از رنگ آبی برای اتاق غذاخوری اینه که کاهش دهندهی اشتها است. پس در صورتیکه همه اعضای خانواده رژیم دارین ازش استفاده کنین!!
در تصاویر زیر سه نوع دکوراسیون اتاق غذاخوری با طیف روشن و تیرهی رنگ آبی رو مشاهده میکنین. رنگ سفید در کنار اکثر رنگها باعث متعادل شدن اون رنگ میشه که آبی هم از این قاعده مستثنی نیست (به دو تصویر اول نگاه کنین).
در تصویر سمت راست، از آبیِ دریایی روشن، فیروزهای سیر و سفید برای دکوراسیون اتاق غذاخوری استفاده شده و همینطور که میبینین، فضایی بسیااار آرامش بخش، خودمونی و راحت ایجاد شده.
در تصویر سوم (پایین)، از رنگ آبی سیر، سرمهای و خانواده زرد و نارنجی استفاده شده. معمولاً رنگ آبیِ سیر در کنار رنگ زرد، تیرهتر و پُر جلوهتر به نظر میرسه و ترکیب رنگی جالبی رو ایجاد میکنن به شرطی که تناسب رنگها حفظ بشه.
دکور اتاق غذاخوری به رنگ سبز-آبی
رنگ سبز-آبی بسیار آرامش بخش و ملایم است. اما در تصویر سمت راست سعی شده با استفاده از میز و دکور به رنگ قهوهای و همچنین کفپوشی با طرح شلوغِ سفید مشکی کمی از این ملایمت کم بشه و رسمیت بیشتری به فضا داده بشه. در صورتیکه در تصویر سمت چپ، بدلیل مبلمان خاکستری، پنجرههای نورگیرِ سفید و استفاده از سفید در رنگ دیوارها، این ملایمت و آرامش بیشتر به چشم میخوره.
دکوراسیون اتاق غذاخوری سبز
به رنگی سبزی که در دکوراسیون تصویر اول به کار رفته میگن، سبز لجنی و طیف های کمی پرنگترش به رنگ زیتونی معروفه. در این دکوراسیون از رنگ قهوهای برای صندلیها، میز و کفپوش به درستی استفاده شده و باعث بیشتر شدن گرما و انرژیِ رنگ سبز زیتونی و در نتیجه فضا شده است.
به رنگ سبزی که در دکوراسیونِ تصویر پایین سمت راست استفاده شده، میگن رنگ سبز خزهای پر رنگ. قشنگه نه؟ منکه خوشم اومد از این دکوراسیون. به خصوص با ترکیب هوشمندانهای که با کمک رنگ هلویی روشن (کاناپهی پشت میز) و سفید (دیوارها، سقف و پرهای کلاه در تابلوی نقاشی) ایجاد شده.
تصویر پایین سمت چپ هم خود رنگِ اصلیِ سبز هست و با مشکی و قهوهای روشن که هر دو به خوبی با رنگ سبز ست میشن، ترکیب متعادل و جذابی ایجاد کرده.
دکور اتاق غذاخوری به رنگ زرد
رنگ زرد منبع انرژی، شادی و خوشبختی و در عین حال در بعضی ترکیبها القا کنندهی غم هست. پس خیلی مهمه که از رنگ زرد با چه طیفی، چطور و در کنار چه رنگهایی استفاده بشه.
همونطور که میبینین، در تصویر سمت راست از رنگ زرد کهربایی برای صندلیها و چراغها استفاده شده که بخاطر ویژگیهای این رنگ، بسیار فضا پُر انرژی شده. دقت کنین که در این دکور از زرد زیادی استفاده نشده و به کمک میز و کفپوش چوبی و دیوارهای سفید، به بهترین شکل از ویژگیهای ذاتیِ رنگ کهربایی استفاده شده است.
در تصویر سمت چپ بالا، عناصر به کار رفته در دکور کمی فضا رو شلوغ کرده و همین موضوع باعث شده رنگ زرد دیوارها خسته کننده به نظر بیاد.
در تصویر سمت چپ پایین هم از رنگ زرد خاکی استفاده شده. این رنگ طبیعتاً به اندازهی رنگ زرد و کهربایی انرژی بخش نیست، ضمن اینکه این انرژی بوسیلهی میز و کفپوش تیره کمتر هم شده.
دکوراسیون اتاق غذاخوری قرمز
و اما قرمز! رنگ بسیار پُر انرژی و هیجان آور!
رنگ قرمز افراد رو به سمت هم متمایل کرده و وادار به گفتگو میکنه، پس برای دکوراسیون اتاق پذیرایی و غذا خوری مناسبه. اما همونطور که برای همهی رنگهای تیره میگیم، باید برای استفاده از قرمز در فضاهای کوچک دقت بیشتری به خرج داد.
رنگ قرمزی که در دکوراسیون دو تصویر زیر بکار رفته، شرابی و عنابی تند هست. این رنگها علاوه بر اینکه حس هیجان و انرژی که رنگ قرمز داره، سنگینتر و رسمیتر هستن و برای پذیرایی از مهمان هم جذابیت بیشتری دارن.
کلاً رنگهای خانواده قرمز با رنگ مشکی، سفید و سبز به خوبی ست میشن. در تصاویر زیر هم مشاهده میکنین که ترکیب شرابی با رنگ سفید (تصویر سمت راست) و یا رنگ مشکی (تصویر سمت چپ) زیبایی قابل توجهی ایجاد میکنه.
دکوراسیون اتاق غذاخوری سفید و کرم
به تصویر اول نگاه کنین. در نگاه اول همه چی کرم به نظر میاد. اما وقتی بیشتر دقت میکنین میبینین که از رنگ سربی تیره که از خانواده خاکستری است، در یکی از دیوارهای میانی؛ رنگ استخوانی و برنزی کدر که از خانواده قهوهای است، روی دو دیوار کناری در کنار رنگ سفید دکورها استفاده شده است. بطور کلی طراحی این اتاقِ غذاخوری کاملاً لوکس و رسمی است و به همین منظور هم از ترکیبهای رنگی که همگی روشن هستن و بدون استفاده از رنگ متضاد، به خوبی و با دقت استفاده شدهاست.
دکور اتاق غذاخوری به رنگ خاکستری
رنگ خاکستری (توسی) یک رنگ خنثی است که آرامش و بی نیازی رو القا میکنه. استفاده از رنگهای گرم مثل زرد کهربایی، بنفش یا قهوهای و چوب در کنار رنگ خاکستری باعث گرما بخشیدن به این رنگ میشه.
در تصاویر زیر سه نمونه دکوراسیون اتاق غذاخوری با رنگ خاکستری رو مشاهده میکنین.
در تصویر اول (سمت راست) برای دیوارها از رنگ دودی تیره، برای صندلیهای از خاکستری مات و برای کفپوش از رنگ سربی خیلی تیره استفاده شده است. اما چیزی که این دکوراسیون رو جذاب کرده، استفاده از دکور و میز با طرح چوبی و تابلوها و گیاهان طبیعی است که باعث ایجاد فضایی گرم و طبیعی شده و جلوهی رنگ خاکستری رو چند برابر کرده. البته استفاده از رنگ زرد هم به انرژی بخشی به فضا کمک کرده.
اما در مقابل به تصویر سوم (تصویر پایین) نگاه کنین. برای کل دکور از خانوادهی خاکستری و سفید استفاده شده و سرما و بی روح بودن در فضا موج میزنه. اما همین موضوع باعث شده که فضا کاملاً آرام و البته بی انرژی باشه.
میبینین؟ حتی با استفاده از یک رنگ میشه دو فضا، با دو انرژی متفاوت ایجاد کرد. و این بستگی به این داره که شما از فضا چه انتظاری دارین و در نتیجه چه ترکیب رنگی باید به کار بره.
دکور اتاق غذاخوری با رنگ مشکی
مشکی رنگ تجمل، شکوه و البته غم!
به دو دکوراسیون زیر که به رنگ مشکی هستن توجه کنین. متوجه سنگینی فضا میشین؟؟
انگار آدمایی که پشت این میزها میشینن کاملاً جدی و رسمی هستن. البته معلوم نیست آدما انرژی شون رو به فضا میدن یا فضا انرژی خودش رو به آدما القا میکنه!!
تصویر سمت راست یک اتاق غذاخوریِ مشکی به سبک کلاسیک رو نشون میده که رسمیت بیشتری هم داره. در حالیکه در تصویر سمت چپ، فرم خاص صندلی ها فضا رو مدرن کرده و البته به دلیل استفاده بیشتر از رنگ سفید جدیت فضا کمتر از تصویر سمت راست هست.
پیشنهاد نهایی
در کنار همهی موضوعاتی که گفتیم، مهمترین نکته اینه انتخاب رنگ برای یک فضا کاملاً شخصی و سلیقهای هست. شما کاملاً مختار هستین که همه چاچوبهای موجود رو زیر پا بذارین و رنگی که دوست دارین رو برای فضای مورد نظرتون انتخاب کنین. فقط نکته ش اینه که انتخابت تون آگاهانه باشه و حس تعلق نسبت به فضا داشته باشین.
اگه هنوز نمیدونین چطور رنگ مناسبی برای دکوراسیون داخلی انتخاب کنین، روی لینک زیر کلیک کنین:
چطور مناسبتترین رنگ رو برای دکوراسیون داخلی انتخاب کنم؟
سوالات متداول
ثبت درخواست کابینت، کمد و دکورهای چوبی
تا به حال بیش از 4000 پروژه کابینت و کمد در سلام ساختمان اجرا شده است.
- مشاوره تخصصی رایگان
- معرفی یک یا 2 کابینت ساز ارزیابی شده در شهر شما
- ضمانت قیمت
- ضمانت پیش پرداخت
- ضمانت پروژه
- مشاوره با پشتیبانان سلام ساختمان که بعد از ثبت نام شما در سایت صورت میگیرد.
- مشاورهی مستقیم با کابینتسازی که برای اجرای کار به شما معرفی شدهاست.
نظرات کاربران
نظرات کاربران