استفاده از حصیر در طراحی دکوراسیون داخلی و آشپزخانه، به سالهای دور برمیگردد. امّا امروزه این متریال، بازگشتی پرشکوه به طراحی کابینت داشته است. به گونهای که به یکی از مدلهای ترند سالهای اخیر تبدیل شده است. از حصیر میتوان به دلیل وزن سبک آن، در ساخت درب کابینت کمک گرفت و ظاهری منحصر به فرد به آشپزخانه بخشید. اما کابینت درب حصیری حساسیتهایی هم دارد که انتخاب آن را دشوار میکند. در این مطلب، از حصیر و کابینتهای زیبای حصیری صحبت میکنیم و در نهایت، مدلهایی که امروزه مورد توجه هستند را میبینیم. پس در خواندن این مطلب تعلل نکنید!
کابینت حصیری چیست؟
کابینت درب حصیری که امروزه به ترند بازار کابینت تبدیل شده است، الهام گرفته شده از طراحی انواع کابینتهای حصیری است که در گذشته ساخته میشدند. کابینتهای حصیری، بدنهای از جنس ام دی اف و یا سایر چوبها (چوب گردو، بلوط و …) دارند و تنها در قسمت درب کابینت، حصیر به کار میرود.
حصیر به کار رفته در درب کابینت را میتوانید معمولا از انواع متریالهایی که در زیر به آنها اشاره میکنیم، بسازید:
- چوب طبیعی
- متریالهای صنعتی منعطف مانند پی وی سی
برخی افراد از حصیرهای بافته شده دست ساز برای درب کابینت استفاده میکنند. این در حالی است که روش ساخت حصیر کابینت به کمک ماشین آلات صنعتی، به این ترتیب است که متریال مورد نظر به کمک دستگاه صنعتی سی ان سی حصیرسازی، به صورت حصیر در میآید. ضخامت متریال به کار رفته، فاصله بین الیاف و سایر مشخصات حصیر در این مرحله لحاظ میشود. در ادامه با ویژگیهای حصیر و کابینت حصیری، بیشتر آشنا میشوید.
حصیر چه ویژگی هایی دارد که در ساخت کابینت از آن استفاده میشود؟
حصیر به محصولات در هم تنیدهای از جنس الیاف طبیعی و یا مصنوعی میگویند که میتواند به دو صورت دستی و ماشینی ساخته شود. حصیر ویژگیهایی دارد که این متریال را برای ساخت کابینت آشپزخانه جذاب کرده است. البته این ویژگیها لزوماً کارآمد و مزیت نیستند و در برخی موارد موجب افت کیفیت کابینت میشوند. از جمله این ویژگیها میتوان به چهار مورد مهم زیر اشاره کرد:
- زیبایی و دارای کاربرد تزئینی: حصیر، کاربردی گسترده در تزئینات آشپزخانه و به ویژه در کنار چوب دارد. پس اگر در آشپزخانه و اتاق نشیمن خود اجزای چوبی بسیاری دارید، حصیر گزینهای بسیار مناسب برای ایجاد هارمونی با سایر بخشهای چوبی و طبیعی منزل شما خواهد بود.
- وزن سبک: حصیر، مادهای سبک است و میتواند گزینهای مناسب برای تجهیزات چوبی و به ویژه درب آنها باشد. به این ترتیب، وزن نهایی کاهش مییابد و به راحتی قابل حمل خواهد بود.
- ساختار در هم تنیده: حصیر از الیافی عمودی و افقی ساخته میشود. فاصله بین این الیاف متغیر است. شما میتوانید بسته به سلیقه و کاربرد مد نظر خودتان، از حصیر با درزهای بیشتر یا کمتر استفاده کنید. این ویژگی قابلیت گردش هوا را در کابینت به وجود میآورد و باعث ایجاد زیبایی و تنوع ظاهری در کابینتهای طرح حصیری میشود.
- ماندگاری بالا: محصولات حصیری معمولا ساختاری در هم تنیده و مستحکم دارند که باعث میشود بر خلاف ظاهر ظریفی که دارند، در صورت استفاده صحیح، از ماندگاری و دوام بالایی برخوردار باشند.
امّا آیا کابینت حصیری تنها یک نوع و جنس دارد؟ در قسمت پیش رو به جنسهای رایج کابینت درب حصیری میپردازیم.
انواع کابینت درب حصیری از نظر جنس چگونهاند؟
جنس کابینت درب حصیری را دو آیتم جنس حصیر درب و جنس بدنه تعیین میکنند. جنس حصیر درب کابینت میتواند از الیاف چوبی و یا از متریال پی وی سی باشد. اما موضوع اصلیتر، انتخاب جنس بدنه کابینت حصیری است که تعیین کننده بخش عمده قیمت و کیفیت کابینت است. کابینتهای حصیری از نظر جنس بدنه، به دو دسته پرکاربرد زیر تقسیم میشوند:
- کابینت حصیری ام دی اف
- کابینت حصیری چوب طبیعی
البته ممکن است کابینت حصیری را از متریالهای دیگری هم بسازند که کاربرد کمتری دارند و ما به آنها نمیپردازیم. در ادامه هر دو نوع متریال بالا و ویژگیهای آنها را معرفی میکنیم.
1. کابینت حصیری ام دی اف
بدنه کابینت حصیری، میتواند از جنس ام دی اف باشد. ام دی اف همان ذرات فشرده شده چوب، به کمک چسب و سایر مواد است. متریال ام دی اف، در دو نوع خام و روکشدار به بازار عرضه میشود.
امّا کابینت حصیری ساخته شده با ام دی اف روکش دار، چه ویژگیهایی دارد؟
- به راحتی تمیز میشود. چون روکش ملامینه در کابینت ام دی اف طرح حصیری، سطح همواری دارد.
- در برابر ضربه، بسیار مقاوم است.
- ام دی اف، بر خلاف چوب طبیعی، با گذشت زمان دچار ترک خوردگی نمیشود. چون با روکش ملامینه پوششدهی شده است.
- قیمت تمام شده مقرون به صرفهای دارد.
- تنوع طرح و رنگ بالایی دارد.
2. کابینت حصیری چوب طبیعی
دومین متریال رایج کابینت حصیری، چوب طبیعی است. اگر مصنوعی بودن ام دی اف، بوی نامطبوع چسب آن و به طور کلی، خواص و ظاهر این متریال باب میل شما نیست، میتوانید از چوب طبیعی در ساخت بدنه کابینت حصیری خود استفاده کنید. همچنین توجه کنید که:
- متریال چوب طبیعی قیمت به مراتب بالاتری دارد.
- طرحهای چوبی، همواره ظاهر طبیعی جذابتری دارند.
بعد از شناخت کابینت حصیری و متریال آن، نوبت به سبک یا سبکهای رایج در این کابینت میرسد.
کابیت حصیری در چه سبکی تولید میشود؟
از آنجایی که حصیر از گذشته در ساخت کابینت مورد استفاده قرار میگرفته است، احتمالا تصور میشود که بیشتر در کابینتهای مجلل و پر زرق و برق سبک کلاسیک کاربرد داشته باشد. اما امروزه اینطور نیست و شما میتوانید کابینت حصیری را در کابینت سبک نئوکلاسیک هم به فراوانی ببینید. در واقع ترند حال حاضر کابینت حصیری، به طراحیهای نئوکلاسیک (یعنی سبکی مابین سبک کلاسیک و مدرن) نزدیکتر است.
البته این به این معنی نیست که کابینت طرح حصیری در کابینت سبک مدرن جایی ندارد؛ شما میتوانید کابینت حصیری را با طراحی ساده و مدرن امروزی هم سفارش دهید و از زیبایی حصیر در کنار سادگی کابینتهای مدرن، لذت ببرید.
مزایای کابینت حصیری چیست؟
همان طور که از ابتدای مقاله اشاره کردیم، کابینت حصیری، کابینتی با مزایای متعدد است. از جمله این مزایا، به پنج مورد مهم زیر اشاره میکنیم:
- ظاهر زیبا و طبیعی
- دوام بالا
- گردش هوای بیشتر
- قیمت مناسب
- نصب و ساخت سریع
در ادامه به توضیح بیشتر در مورد هر کدام از مزیتهای کابینت حصیری که در بالا گفتیم میپردازیم.
1. ظاهر زیبا و طبیعی
در بخشهای پیشین، به زیبایی حصیر که آن را برای استفاده در کابینت سازی، مناسب کرده است، اشاره کردیم. پس اگر در آشپزخانه و اتاق نشیمن خود اجزای چوبی بسیاری دارید، کابینت طرح حصیری گزینهای بسیار مناسب برای ایجاد هارمونی با سایر بخشهای چوبی و طبیعی منزل شما به شمار میرود.
2. وزن سبک و طول عمر بالا
مدل کابینت حصیری به علت سبک بودن حصیر به کار رفته در درب آن، وزن کم و در نتیجه عمر بالایی دارد؛ چون زمانی که وزن درب کابینت کم باشد، کابینت به مرور زمان دچار افتادگی و یا قوس نمیشود. همچنین درب کابینت سبک، موجب افزایش دوام لولاها و سایر اتصالات کابینت نیز، میشود.
3. گردش هوای بیشتر
به دلیل وجود منافذ در ساختار درب کابینت طرح حصیری، این کابینت فضای بستهای ندارد و با گردش هوا، از ایجاد بوی نامطبوع در داخل کابینت جلوگیری میشود. این موضوع در ابتدای نصب کابینت اهمیت بیشتری دارد، چون در برخی موارد، بوی چسب چوب یا رنگ تا مدتها بعد از نصب یا تعمیر، در داخل کابینتها حس میشود.
4. قیمت مناسب
کابینت حصیری، در مقایسه با سایر متریالهای رایج کابینت در سبک کلاسیک و نئوکلاسیک، قیمت مناسبی دارد؛ به ویژه کابینت حصیری ساخته شده با بدنه ام دی اف، قیمت مقرون به صرفهتری دارد. پس شما قادر هستید که بسته به بودجه خود، کابینت حصیری با متریال، رنگ و طرح مورد نظر خود را تهیه کنید.
5. نصب و ساخت سریع
کابینت حصیری، سرعت نصب بالایی دارد. این موضوع دو دلیل اصلی دارد:
- سبک بودن درب حصیری، کار نصب کابینت را راحتتر و سریعتر میکند.
- متریال حصیری که برای درب کابینت به کار میرود، از قبل تهیه و آماده شده است. پس سرعت ساخت و نصب بیشتر میشود.
تا اینجا فهمیدید که چرا امروزه استفاده از کابینت حصیری تا این حد محبوب شده است و این نوع کابینت چه مزایایی دارد. در ادامه میخواهیم برخی نقاط ضعف این کابینت را هم بررسی کنیم.
معایب کابینت حصیری چیست؟
انواع کابینتها با هر جنس و سبکی، علاوه بر مزایا، شامل معایبی هم هستند که نمیتوان از آنها چشمپوشی کرد. این موضوع در رابطه با کابینت حصیری نیز صادق است. بنابراین در این بخش با دو ایراد اصلی کابینت درب حصیری آشنا میشویم:
- حساس به ضربههای شدید
- تمیزکاری دشوار
در ادامه در مورد هر کدام از معایب بالا، بیشتر توضیح میدهیم.
1. حساس به ضربههای شدید
حصیر به کار رفته در درب کابینت با وجود دوام بالایی که دارد، از حساسیتهایی نیز برخوردار است. درب حصیری کابینت در برابر ضربههای شدید و اعمال فشار دچار آسیب میشود و ممکن است بخشی از الیاف آن بشکند یا از جا کنده شود.
2. تمیزکاری دشوار
متاسفانه حصیر، تمیزکاری دشواری دارد و گرد و غبار داخل بافت حصیری درب کابینت، به سختی تمیز میشوند. برای تمیز کردن کابینت طرح حصیری، بهتر است از محلول آب و صابون کمک بگیرید و سطح حصیر را با مسواک یا پارچهای نرم تمیز کنید. در غیر این صورت، به بافت حصیری درب کابینت آسیب میرسد و به سرعت دچار پوسیدگی و یا شکست میشود.
مدلهای کابینت حصیری را ببینید و ایده بگیرید!
و حالا در بخش پایانی، چند مدل کابینت حصیری جذاب را بررسی میکنیم. در تصویر زیر، کابینت کرم حصیری در طرحی مدرن به کار رفته است. مشاهده میکنید که کابینتها در نهایت سادگی طراحی شدهاند و تنها از متریالهایی متفاوت، برای ایجاد تمایز استفاده شده است.
در تصویر زیر، یک مدل کابینت ام دی اف حصیری با بدنه تیره را مشاهده میکنید. همان طور که میبینید، میتوانید از دربهای حصیری تنها در بخشهایی از کابینتها استفاده کنید. به این ترتیب، ترکیب جذابی با کابینتهای دارای درب معمولی ایجاد میشود.
در مدل بعدی، کابینت حصیری کرمی رنگ چوبی را در ترکیب با کابینت طوسی میبینید که ترکیب منحصر به فردی را به وجود آورده است. در ضمن هماهنگی رنگ فرش کرمی با کابینتهای حصیری، زیبایی فضا را چندین برابر کرده است. دستگیره کابینت حصیری در تصویر زیر، به صورت مخفی طراحی شده است.
کابینت درب حصیری را میتوانید در طراحیهای روستیک (یک نوع سبک طراحی با تاکید بر عناصر طبیعی) نیز به کار بگیرید. این نوع کابینت را در تصویر پایین میبینید.
در این مدل کابینت طرح حصیری، از حصیر برای تمام دربهای کابینت استفاده شده است. در چنین مدلهایی، فضایی گرم و دلنشین برای ساکنین خانه ایجاد میشود.
جمعبندی و پایان مطلب
در نهایت، خلاصهای از آنچه درباره کابینت حصیری مطرح کردیم را با هم مرور میکنیم:
- انواع کابینت طرح حصیری، کابینتهایی زیبا در سبک کلاسیک، نئوکلاسیک و حتی مدرن هستند که در قسمت درب آنها، از حصیر استفاده میشود.
- حصیر ویژگیهایی مثل زیبایی، سبکی، ماندگاری بالا، ساختار الیافی و در هم تنیده دارد که آن را برای ساخت کابینت مناسب کرده است.
- بدنه کابینت حصیری را میتوان از ام دی اف یا چوب طبیعی ساخت.
- مزایای کابینت حصیری عبارتاند از: ظاهر زیبا و طبیعی، دوام بالا، گردش هوای بیشتر، قیمت مناسب، نصب و ساخت سریع و …
- معایب کابینت حصیری را میتوان در دو مورد اساسی خلاصه کرد: حساس به ضربههای شدید و تمیزکاری دشوار.
سپاس از اینکه در مطالعه این مطلب از سلام ساختمان، تا انتها همراه ما بودید. و اگر به ترکیب های جذاب و خاص در دکوراسیون آشپزخانه علاقمندید می توانید مقاله “6 طرح بسیار زیبا برای دکوراسیون آشپزخانه با الهام از سفالهای ایرانی ” را نیز مطالعه کنید.
سوالات متداول
ثبت درخواست کابینت، کمد و دکورهای چوبی
تاکنون بیش از 6500 پروژه کابینت و کمد در سلام ساختمان اجرا شده است.
- مشاوره تخصصی رایگان
- معرفی یک یا 2 کابینت ساز ارزیابی شده در شهر شما
- ضمانت قیمت
- ضمانت پیش پرداخت
- ضمانت پروژه
- مشاوره با پشتیبانان سلام ساختمان که بعد از ثبت نام شما در سایت صورت میگیرد.
- مشاورهی مستقیم با کابینتسازی که برای اجرای کار به شما معرفی شدهاست.
اگه حصیرها به طرف داخل تاب برداشت باید چه کار کنیم؟