در سالهای اخیر با افزایش قطعی و نوسانات برق، آمار آتش سوزی در اثر اتصالات لوازم برقی نیز افزایش پیدا کرده است. علاوهبر لوازم برقی، عوامل دیگری نیز هستند که سبب آتش سوزی در ساختمانهای مسکونی، تجاری و اداری میشوند. بیمه آتش سوزی یکی از زیرمجموعههای بیمه اموال است که برای کاهش استرس و فشار مالی ناشی از چنین حادثههایی در نظر گرفته شده است. در این مقاله قصد داریم شما را با همه چیز درباره بیمه آتش سوزی آشنا کنیم و تمام جزئیات این نوع بیمه را شرح دهیم.
بیمه آتش سوزی چیست؟
همانطور که گفتیم بیمه آتش سوزی یکی از انواع بیمه اموال است که تنها برای جبران خسارتهای مالی ناشی از آتشسوزی، انفجار یا صاعقه به داراییهای منقول و غیرمنقول افراد، طراحی شده است. از این رو نباید انتظار پرداخت خسارتهای جانی و جسمی را از بیمه آتش سوزی داشت. توجه داشته باشید که گاه این نوع بیمه را به بیمه زلزله نیز معرفی میکنند.
یکی از مزیتهای بیمه آتش سوزی این است که هزینههای پیشگیری از توسعه و گسترش آتش را نیز پرداخت میکند.
انواع پوششهای اصلی و اضافی بیمه آتش سوزی
پیش از خرید بیمه آتش سوزی، باید بدانید که خطرات اصلی تحت پوشش این نوع بیمه کدامند؟! البته بیمه آتش سوزی دارای پوششهای اضافی نیز هست که در صورت تمایل میتوانید آن پوششها را نیز به پوششهای اصلی بیافزایید تا بیمه نامه شما خطرات گستردهتری را تحت پوشش قرار دهد.
به صورت خلاصه پوششهای بیمه آتش سوزی عبارتند از:
- آتش: وقوع هر نوع آتشسوزی که در اثر ترکیب مواد سوختنی با اکسیژن در شرایط دمایی خاص باشد و سبب آسیب رساندن به اموال بیمه شده شود، تحت پوشش بیمه آتش سوزی است.
- صاعقه: چنانچه تخلیه الکتریکی بین ابر و زمین سبب ایجاد آسیب به اموال افراد بیمه شده شود یا سبب آتش سوزی شود، خسارتهای ناشی از آن توسط بیمه جبران خواهد شد.
- انفجار: علت وقوع انفجار، افزایش ناگهانی حجم گاز یا بخار است که سبب ایجاد فشار بالا شده و تخریب سازهها را به همراه دارد. خسارتهای ناشی از چنین انفجارهایی توسط بیمه جبران خواهند شد. توجه داشته باشید که انفجارهای هستهای یا مواد منفجرهای چون دینامیت و TNT تحت پوشش بیمه آتش سوزی نیستند.
پوششهای اضافیای که افراد در صورت تمایل میتوانند به بیمهنامه خود اضافه کنند، عبارتند از:
- زلزله و آتشفشان
- طوفان، گردباد و تندباد
- سیل و طغیان رودخانهها
- ریزش کوه، رانش زمین و سقوط بهمن
- ترکیدن لوله آب و خسارات ناشی از نشتی
- سقوط هواپیما یا قطعات آن بر روی ملک بیمهشده
- هزینههای پاکسازی و برداشت ضایعات پس از حادثه
- سرقت با شکست حرز (دزدی با تخریب و ورود غیرمجاز)
خطراتی که تحت پوشش بیمه آتش سوزی نیستند!
علاوه بر دانستن خطراتی که تحت پوشش بیمه آتش سوزی هستند، باید بدانید که کدام یک از خطرات منجر به دریافت خسارت از بیمه نخواهند شد و شما نمیتوانید ادعایی برای دریافت خسارت کنید. مهمترین و رایجترین این خطرات عبارتند از:
- خسارتهای ناشی از جنگ، انقلاب، اعتصاب و آشوبهای داخلی
- خسارتهای ناشی از انفجارهای هستهای، فعل و انفعالات رادیواکتیو
- خسارتهای ناشی از آتشسوزی کنترلشده
- خسارات ناشی از اتصالات برق و نوسانات الکتریکی
- خسارتهای ناشی از انفجار ظروف تحت فشار صنعتی (مگر اینکه پوشش اضافی خریداری شود)
انواع اموال بیمهشده در بیمه آتش سوزی
در بیمه آتش سوزی اموال افراد به سه دسته کلی تقسیم میشوند:
- اموال واحدهای مسکونی: مخصوص واحدهای مسکونی بوده و اموال منزل شامل اثاثیه، وسایل خانگی و ساختمان را پوشش میدهد.
- اموال مراکز صنعتی: بهویژه برای کارخانهها و واحدهای تولیدی ضروری است تا خسارتهای ناشی از آتشسوزی اموال موجود در این مراکز را پوشش دهد. د
- اموال مراکز غیرصنعتی: مانند ادارات و فروشگاهها تا بتوانند داراییها و تجهیزات خود را در برابر خطرات آتش، انفجار یا صاعقه بیمه کنند.
اموالی که تحت پوشش بیمه آتش سوزی نیستند!
برخی از اموال هستند که به هیچ وجه تحت پوشش بیمه آتش سوزی قرار نمیگیرند آسیب وارده به آنها غیرقابل جبران است. این اموال عبارتند از:
- اموال گرانبها؛ مانند: اوراق بهادار، طلا، سکه، فلزات قیمتی، آثار هنری، نسخههای خطی و تاریخی.
- خسارتهای ناشی از عوامل طبیعی و زیستی؛ مانند: نفوذ حشرات و حیوانات موذی، استهلاک.
- اطلاعات ارزشمند؛ مانند: هزینههای بازسازی و جمعآوری اطلاعات.
انواع شرایط بیمهنامه آتش سوزی
- بیمهنامه با سرمایه ثابت:
در این نوع از بیمهنامه، ارزش دقیق اموال توسط بیمه شده اعلام میگردد و مبلغ ثابتی برای بیمه محاسبه میشود.
- بیمهنامه با شرایط توافقی:
در این نوع بیمهنامه، شرایطی خاص میان بیمهشونده و شرکت بیمهگر تنظیم میگردد.
- بیمهنامه با شرایط اظهارنامهای یا شناور:
این نوع شرایط برای کالاها و اموال تجاری مناسبتر است که بهطور مداوم تغییر میکند.
- بیمهنامه با شرایط جایگزینی و بازسازی:
این نوع از قرارداد بیمه برای بازسازی و جایگزینی اموال از دسترفته طراحی شده است.
- بیمهنامه فرست لاست:
این بیمهنامه برای پوشش دادن اولین حادثه آتشسوزی یا خسارت بهکار میرود.
قیمت و نحوه محاسبه حق بیمه آتش سوزی
در تعیین نرخ بیمه نامه آتش سوزی عوامل مختلفی تاثیر میگذارند که سبب افزایش یا کاهش نرخ میشوند. در این قسمت به بررسی این عوامل خواهیم پرداخت.
درخواست خطرات اضافی:
اگر بیمه گزار بخواهد برخی خطرات اضافی را که شامل پوششهای اصلی نمیشوند به بیمهنامه خود اضافه کند، باید حق بیمه بیشتری را به شرکت بیمهگر بپردازد. توجه داشته باشید که میزان افزایش قیمت بیمه نامه برای هر پوشش اضافی، در شرکتهای مختلف متفاوت است. به همین دلیل بهتر است تا نرخ بیمهنامه شرکتها را باهم مقایسه کرده و مقرون بهصرفهترین را انتخاب کنید.
نوع شرایط بیمهنامه:
همانطور که قبلا توضیح دادیم سه نوع مختلف شرایط بیمهنامه وجود دارد که به صورت مستقیم بر نرخ بیمهنامه تاثیر میگذارند. برخی شرایط مانند جایگزینی و بازسازی سبب افزایش نرخ پایه میشوند و شرایطی چون فرست لاست باعث کاهش. علت آن هم امکان بهرهمندی از تخفیفات مختلف است.
انواع تخفیفات بیمه آتشسوزی:
سرکتهای بیمه و کارگزاران آنها برای جذب هر چه بیشتر مشتری و تشویق آنها به خرید بیمه، تخفیفات متنوعی را ارائه میکنند که گاها سبب کاهش چشمگیر قیمت بیمهنامه میشود. مرسومترین این تخفیفات به شرح زیر هستند:
- تخفیفهای مناسبتی: در مناسبتهایی چون نوروز باستانی، دهه فجر و سایر ایام خاص، توسط شرکتهای بیمه به صورت دلخواه و سلیقهای تخفیف به مشتریان داده میشود.
- تخفیف بیمه عمر: اگر از شرکتی که بیمه آتش سوزی خود را تهیه کردید، قبلا بیمه عمر نیز خریداری کرده باشید مشمول تخفیف ویژه خواهید شد.
- تخفیف حساب بلندمدت: گاها برخی از شرکتها برای افرادی که در بانکهای طرف قرارداد آنها حساب بلندمدت دارند، تخفیفات ویژه در نظر میگیرند. چنین تخفیفی سبب کاهش هزینههای بیمه آتشسوزی خواهد شد.
- تخفیف گروهی: این نوع تخفیف شامل افرادی میشود که عضو سازمانهایی چون نظام مهندسی، نظام پزشکی یا سایر گروههای خاص هستند.
ارزش اموال:
به میزانی که ارزش اموال بیشتری در بیمهنامه شما ذکر شده باشد، نرخ بیمه آتش سوزی شما نیز بیشتر خواهد یافت.
موقعیت جغرافیایی:
موقعیت جغرافیایی آخرین فاکتوری است که تاثیر مستقیم بر قیمت بیمه آتش سوزی میگذارد. محل استقرار ساختمان و خطرات جغرافیایی پیرامون آن سبب افزایش یا کاهش نرخ بیمه آتش سوزی خواهد شد.
مدت بیمهنامه آتش سوزی
جهت رفاه بیشتر متقاضیان، بیمهنامه آتش سوزی با مدت اعتبار متفاوتی ارائه میشود تا بیمه گزاران بتوانند براساس نیاز خود یکی از بیمهنامههای کوتاهمدت یا بلندمدت را انتخاب کنند.
- بیمه کوتاهمدت: گزینهای مناسب و منعطف برای مکانهایی است که به مدت کمتر از 12 ماه قصد سکونت در آنجا را دارید. به عنوان مثال کرایه مغازه یا خانه تنها برای 6 ماه. در چنین شرایطی خرید بیمه کوتاهمدت اقتصادیتر و منطقیتر است.
- بیمه بلندمدت: مناسب افرادی است که به دنبال تضمین و آسودگی خیال بیشتری هستند. رایجترین نوع بیمه بلندمدت، بیمه سالانه است که پوشش کاملی برای یک دوره 12 ماهه ارائه میکند.
منبع:
https://bimebazar.com/blog/what-is-fire-insurance/
سوالات متداول
ثبت درخواست کابینت، کمد و دکورهای چوبی
تاکنون بیش از 6500 پروژه کابینت و کمد در سلام ساختمان اجرا شده است.
- مشاوره تخصصی رایگان
- معرفی یک یا 2 کابینت ساز ارزیابی شده در شهر شما
- ضمانت قیمت
- ضمانت پیش پرداخت
- ضمانت پروژه
- مشاوره با پشتیبانان سلام ساختمان که بعد از ثبت نام شما در سایت صورت میگیرد.
- مشاورهی مستقیم با کابینتسازی که برای اجرای کار به شما معرفی شدهاست.
نظرات کاربران
نظرات کاربران