با رواج سبک کلاسیک، مردم به جزئیات رو آوردن، زرق و برق و خانهها و دکوراسیونها انقدر مجلل و در عین حال شلوغ شد که خیلیها تیشه به ریشه این سبک زدن و به مدرنیته رو آوردن. باز هم داستان تکرار شد و ما از اونور بوم افتادیم؛ سادگی بیش از حد، خلوتی فضا، استفاده بیشتر از رنگهای سرد، روح صنعتی رو وارد خانهها کرد. این وسط یه عده پیدا شدن که گفتن نمیخوایم انقدر صفر و صد به همهچیز نگاه کنیم، پس سبک نئوکلاسیک به وجود اومد.
حالا در این مقاله میخوایم در مورد مزایا و معایب کابینت نئوکلاسیک آشنا بشیم تا بتونیم دید همه جانبهای به این سبک جذاب و مد شدهی این روزها داشته باشیم.
معایب کابینت نئوکلاسیک چیست؟
در ادامه 6 تا از اصلی ترین نقاط ضعف کابینت نئوکلاسیک رو بررسی میکنیم.
1. ساده است!
معمولا کابینت نئوکلاسیک دارای طرح های ساده ایست و این موضوع برای طرفداران سبک کلاسیک ایراد محسوب میشه. اما باید بگیم همین موضوع باعث میشه که خیلی از افرادی که نه شلوغی طرح های کلاسیک رو میپسندن و نه سادگیِ طرح های مدرن، عاشق سبک نئوکلاسیک بشن.
2. برای ساخت کابینت نئو کلاسیک، نیاز به دقت بالا و امکانات زیاد است:
ساخت کابینت نئوکلاسیک به دلیل حکاکی دستگاه سیانسی و نوع رنگپاشی کار حساس و با دقتی هست، پس شاید هر کابینتسازی و هر کارگاهی قادر به انجام و تولید اون نباشه.
3. مشاورهها و تجربه کابینت ساز، خیلی در خروجی کار اثر گذار هست:
در همین راستا انتخاب گروهی متخصص در این زمینه اهمیت زیادی داره، چون حتی در زمان رنگآمیزی کابینت نئوکلاسیک، اگر رنگ خوبی انتخاب و استفاده نشه، نتیجه کابینت بد رنگ کدری به دست میاد. یکی دیگه از دلایلی که باعث میشه انتخابِ طراح و مجری خیلی اهمیت پیدا کنه، اینه که طراحی در کیفیت نهاییِ متریال خیلی اثر داره. مثلا در نوع کابینت نئوکلاسیک پولیشی، باید دقت کرد که طرح ساده باشه، چون کار باید سمباده بخوره و اگر به این نکته توجه نشه، ممکنه کابینت تمیزی تحویل نگیرید.
4. اجرای رنگ روی کابینت نئوکلاسیک، نیاز به محیط ایزوله داره:
همونطور که گفتیم، ساخت کابینت نئوکلاسیک (چون معمولاً از ام دی اف خام رنگ شده برای اجرای سبک نئوکلاسیک استفاده میشه) بسیار حساس است و اگر کار هم در محیط ایزولهای نباشه، ممکنه کار تمیز نباشه و سطح کابینت یک دست و صیقلی در نیاد.
5. اکثرِ کابینتهای نئوکلاسیک نسبت به اشیا تیز و برنده حساس هستن:
به دلیل اینکه کابینت نئوکلاسیک رو اغلب از امدیاف خام میسازن و بعد روی اون رو رنگ میزنند یا با روکش میپوشونند، نسبت به اشیا تیز و برنده بسیار آسیبپذیر هستن و این آسیبپذیری یک اثر ثانویه داره…. این اثر ثانویه، آسیب پذیری در برابر رطوبت است. در ادامه بیشتر توضیح میدم.
کابینتهای روکش رنگ که اغلب به کابینت نئوکلاسیک هم شناخته میشن (هر چند به غلط)، مقاومت قابل قبولی در برابر رطوبت دارن. اما از اونجایی که نسبت به اشیا تیز حساس هستن، خراش برداشتن شون باعث میشه از همون محل در برابر رطوبت آسیب پذیر بشن.
6. قیمت بیشتری نسبت به سبک مدرن دارن:
نمیشه گفت این ایراده، چون به هر حال تفاوتها باعث اختلاف قیمت میشن. اما کابینتهای نئوکلاسیک نسبت به انواع هایگلاس و امدیاف و ملامینه که بیشتر در سبک مدرن استفاده میشن، قیمت بالاتری دارن. حالا که معایب کابینتهای نئوکلاسیک رو دیدید، میتونید ترازوتون رو از کابینت بیرون بیارید، سبک و سنگین کنید و خیلی راحتتر تصمیم بگیرید که آیا این سبک مناسب منزل شما هست یا نه و آگاهانه انتخاب کنید.
مزایای کابینت نئوکلاسیک چیست؟
اکثرا میشنویم کابینتهای نئوکلاسیک طرفداران بسیاری دارن، پس حتما باید مزایای زیادی داشته باشن که این همه طرفدار پیدا کرده. خب دیگه وقتشه مزایا و ویژگی های اصلیِ کابینت نئوکلاسیک رو هم بررسی کنیم.
همونطور که قبلا هم گفتیم یکی از بهترین ویژگیهای کابینت نئوکلاسیک، مدل تلفیقی و بین سبکی هست. در واقع اصلاح شده ایرادات دو سبک متفاوته و تعادلی بین این دو ایجاد کرده و دل هر دو رو به دست آورده!
- تقارن از اصول اولیه سبک نئوکلاسیک هست.
- درهای کابینت نسبتا ساده و تنها ابزاری ظریف میخورند که ظاهری منظم به فضا میدن.
- به نظر میرسه تنوع رنگی نقطه قوت بعدی این سبک باشه. درسته طرحها ساده هستن اکثرا اما تنوع رنگی این امکان رو میده که با سلایق مختلف هماهنگ بشه. اینم بگم که رنگ های مورد استفاده در سبک نئوکلاسیک بیشتر در طیف سفید، طوسی و آبی هستن.
- چوب و امدیاف خام بیشترین کاربرد رو دارن که با رنگ و روکش پوشش داده میشن.
- تزئیناتی مثل دستگیره و … هم در سادهترین حالت و اغلب فلزی یا سرامیکی استفاده میشن.
- کابینتهای نئوکلاسیک رو معمولا تا سقف کار میکنند، به همین دلیل ارتفاع بلند اونها و سادگی طراحی باعث میشه این سبک بسیار مناسب فضاهای کوچک باشه، به خصوص اگر در رنگهای روشن استفاده بشه.
- براساس متریالی که باهاش کابینت نئوکلاسیک رو میسازیم، مقاومت بالا در برابر رطوبت و حرارت و عمر زیاد به دلیل نوع پوشش کابینتهای نئوکلاسیک مزیت بسیار خوبی محسوب میشه.
- سادگی طراحی این کابینتها آرامش و تمیزی رو القا میکنه و نسبت به سبکهای پر جزئیاتی مثل کلاسیک، نگهداری رو هم آسونتر میکنه. چون هرچه ظرافت کار بیشتر باشه، آلودگیهایی مثل غبار و چربی کار تمیز کردن رو سختتر میکنه.
- اگه قرار باشه کابینت نئوکلاسیک رو با کلاسیک مقایسه کنیم، میتونیم بگیم از لحاظ قیمت هم یک مزیت دیگه داره، چون در کابینتهای کلاسیک تماما چوب به کار میره اما نئوکلاسیک رو با امدیاف خام و روکش و رنگ هم میسازن که خب به صرفهتر هست و حتی زمان آمادهسازی هم کم میشه.
سوالات متداول
ثبت درخواست کابینت، کمد و دکورهای چوبی
تا به حال بیش از 4000 پروژه کابینت و کمد در سلام ساختمان اجرا شده است.
- مشاوره تخصصی رایگان
- معرفی یک یا 2 کابینت ساز ارزیابی شده در شهر شما
- ضمانت قیمت
- ضمانت پیش پرداخت
- ضمانت پروژه
- مشاوره با پشتیبانان سلام ساختمان که بعد از ثبت نام شما در سایت صورت میگیرد.
- مشاورهی مستقیم با کابینتسازی که برای اجرای کار به شما معرفی شدهاست.