چرا همیشه سقف‌ها سفیدن؟ الگوهایی برای طراحیِ جذاب سقف

آخرین تاریخ بروزرسانی:   23 آبان 1402 | تاریخ انتشار:  2 فروردین 1402 |
4.8 (1 نظر )

دقت کردین که 99% از رنگ سقف‌ها سفید یا رنگ‌های مایل به سفیده؟ چرا واقعاً؟

آیا دلیل خاصی برای این اتفاق وجود داره؟ یا به این دلیل که همه این کارو می‌کنن ما هم انجامش می‌دهیم؟

تا حالا کاغذ دیواری سقفی به گوشتون خورده؟ حاضرین ریسک انتخاب طرح و رنگ‌های متنوع برای سقف رو بپذیرین؟

اصلاً همه اینا رو بذاریم کنار! میدونین میشه برای طراحی سقف چیکارا کرد؟ چه طرح‌ها و چه رنگ‌هایی میشه استفاده کرد و مزایا و معایب هر کدومشون چیه؟

اگه جواب این سوال‌ها رو نمیدونین با ما همراه باشین چون در این مطلب قراره طرح‌های خوشگل مشگل برای سقف‌ها رو بررسی کنیم. پس موضوعاتی که در این مطلب بهشون می‌پردازیم عبارتند از:

  • استفاده از رنگ ساده برای طراحی سقف
  • کاغذ دیواریِ سقفی
  • پوستر سقفی
  • انواع طراحی و نقاشی روی سقف
  • سقف سه بعدی
  • سبک هیپی برای سقف

آیا سقف اتاق نقشی در جذابیت دکوراسیون داخلی داره؟

معمولاً در طراحی فضا و دکوراسیون داخلی منزل، از رنگ سقف چشم پوشی میشه و بصورت پیش فرض رنگ سقف رو سفید و یا رنگ‌های مشابه سفید در نظر می‌گیریم.

درسته که سقف به رنگ سفید مزیت‌هایی داره (مثلاً فضا رو بزرگتر و سقف رو بلندتر نشون میده)، اما با صرف نظر از طراحی رنگ سقف ما یکی از مهمترین عناصر در دکوراسیون داخلی رو نادیده گرفتیم و در نتیجه از ظرفیت‌هایی که می‌تونه در طراحی داخلی ساختمان ایجاد کنه، محروم شدیم.

برای طراحی سقف و رنگ آمیزی اون تنوع زیادی وجود داره، اگه از این تنوع طرح، متریال و رنگ به درستی استفاده بشه براحتی میتونه در شادابی فضا، خاص شدن اون و کلاً اضافه کردن حس و حال جدید به محیط اثر گذار باشه.

در ادامه بریم ببینیم این تنوعی که گفتیم برای طراحی سقف وجود داره، دقیقاً چیه؟!

1. استفاده از رنگ ساده برای طراحی سقف

در اکثر مواقع سقف رو به رنگ روشن می‌بینیم. هر چند برای اتاق کودک برخی خانواده‌ها طرح‌های فانتزی هم انتخاب می‌کنن، که بیشتر نقاشی‌های به طرح آسمان، کهکشان یا شخصیت‌های کارتونی است و باز هم رنگ ساده به کار نمیره. در حالیکه رنگ سقف اتاق خواب، در ایجاد فضایی شاد و با نشاط بسیار اثرگذاره.

در ادامه می‌خوایم رنگ‌های مختلفی که برای سقف بکار میره رو بررسی کنیم. اول از رنگ سفید شروع کنیم و تا با دلیل محبوبیت این رنگ برای سقف بیشتر آشنا بشیم.

رنگ سفید: مهمان همیشگی سقف‌ها

اولین ویژگیِ سقف به رنگ سفید اینه که روشنایی بیشتری به اتاق میده چون نور رو منعکس می‌کنه. علاوه بر این، فضارو بزرگتر و سقف رو بلندتر نشون میده.

سقف سفید برای تمرکز هم مفیده، چون هم ساده است و هم حسی بی حد و حصر و بدون محدودیت به فضا میده. یعنی وقتی به رنگ سفید خیره میشین، به نظر نمیرسه که چشم در اون نقطه متوقف شده، بلکه انگار وسعت دید بی نهایت میشه.

بین رنگ سفید ساده، سفید مات، و سفید براق، برای سقف بهترین انتخاب رنگ سفید ساده است. چون سفید مات برای فضا حس محدودیت ایجاد می‌کنه، سفید براق هم نور رو زیادی بازتاب می‌کنه که ممکنه چشم رو اذیت کنه.

سقف سفید

رنگ صورتی: سقف گوگولی و ملیح

انتخاب این رنگ برای سقف اتاق اکثر دخترها حتماً یکی از ایده‌آل‌هاشون هست و خیلی خوشحالشون می‌کنه. بصورت کلی رنگ صورتی نماد عشق، دوست داشتن و ملایمت است و می‌تونه این حس‌ها رو در فضا جاری کنه.

در تصویر زیر یک نمونه دکوراسیون اتاق با تم رنگی صورتی رو می‌بینین که با حال و هوای کارتون‌های والت دیزنی تزئین شده. همونطور که می‌بینین این اتاق بسیار لطیف، ملایم، آرامش بخش و گوگولیه!

سقف صورتی روشن

و اما رنگ ارغوانی!

به تصویر زیر نگاه کنین. ترکیبی از رنگ ارغوانی و سفید. درسته که استفاده از رنگ ارغوانی برای سقف به این دلیل که تیره است کمی سقف رو کوتاه نشون میده، اما وجود پنجره‌ی بزرگ و استفاده هوشمندانه از رنگ سفید جذابیت بصری خاصی به فضا داده.

سقف ارغوانی

بریم سراغ سقف هلویی روشن که از خانواده صورتی محسوب میشه. همونطور که در تصاویر زیر می‌بینین این رنگ فضا رو کاملاً آرام و رمانتیک می‌کنه، مخصوصاً که در دیوارها و مبلمان اتاق هم از این رنگ استفاده شده. بطور کلی از این رنگ نمیشه انتظار داشت که به فضا انرژی بده.

سقف هلویی روشن

صورتی پر رنگ و راه راه!

در تصاویر زیر سقف به رنگ صورتی پر رنگ رو مشاهده می‌کنین که دو تای اول بصورت راه راه طراحی شده. سقف راه راه توجه زیادی به خودش جلب می‌کنه و کمی ریسک استفاده ازش رو بالا می‌بره. اگه قصد استفاده از طراحی راه راه برای سقف رو دارین، مدل‌های مختلف اون رو ببینین و با شناخت بیشتری تصمیم بگیرین.

سقف صورتی تیره

رنگ آبی: سقفی به رنگ آسمان

استفاده از رنگ آبی تیره برای سقف بصورتیکه هماهنگ با رنگ دیوار باشه برای اتاق‌هایی با ابعاد بزرگ، یک طراحی ویژه، خاص و منحصر به فرد است. در این نوع طراحی بهتره که مبلمان اتاق هم متناسب با رنگ انتخابی برای سقف و دیوارها باشه (تصاویر زیر رو نگاه کنین).

سقف آبی

سقف به رنگ آبی روشن بخصوص در حالتی که دیوارها رو هم پوشش بده، آرامش و حس بی نهایت رو ایجاد می‌کنه. انگار آدم در یک فضای کاملاً باز که فقط آسمان وجود داره، قرار می‌گیره و باعث میشه فضای اتاق بزرگتر به نظر برسه (مثل تصویر زیر).

سقف آبی کم رنگ

رنگ زرد: خورشیدی به وُسعت سقف!

بهتره از رنگ زرد برای سقف فضاهایی استفاده بشه که نورگیر خوبی دارن، چون ترکیب رنگ زرد و نور خورشید به شدت به فضا گرما و انرژی میده. رنگ زرد برای سقف اتاق‌های کوچک هم مناسبه، اما باید دقت کنین که مبلمان اتاق رو متناسب با رنگ زرد سقف انتخاب کنین تا بتونین علاوه بر انرژی این رنگ، جذابیت بصری هم در فضا ایجاد کنین. بصورت کلی، رنگ زرد در دکوراسیون داخلی با رنگ خاکستری به خوبی ست میشه.

سقف زرد

رنگ خاکستری: سقفی مدرن، شیک و جنتلمن

رنگ‌های تیره در سقف، حس رمانتیک بودن رو القا می‌کنن.

از این نوع رنگ‌ها و به خصوص رنگ مشکی برای سقف اتاق‌هایی که مبلمان لوکس و چرمی دارن به خوبی میشه استفاده کرد.

سقف خاکستری

2.کاغذ دیواریِ سقفی

کاغذ دیواری سقفی دیگه چیه؟ مگه نمی‌گیم کاغذ دیوااااری؟! پس سقف چی میگه این وسط؟!

الان روشن تون می‌کنم.

نصب کاغذ دیواری روی سقف

تصویر بالا رو دیدین؟ به همین راحتی، کاغذ دیواری‌ها رو میچسبونن به سقف! خیلی شیک و مجلسی!

کاغذ دیواری روی سقف

اگر چندین سال قبل مثلاً در سال 1360، کسی می‌گفت می‌خوام سقف اتاقم رو کاغذ دیواری کنم، حتماً همه تعجب می‌کردن (البته الانم ممکنه بعضیا تعجب کنن!) و به نظرشون جالب نمی‌اومد. اما امروزه کاغذ دیواری روی سقف، توجه افرادی با سلیقه‌ی خاص و یا افرادی که در پذیرش چیزهای جدید همیشه پیش قدم هستن رو به خودش جلب کرده.

در تصاویر زیر هم نمونه‌های دیگه‌ای از کاغذ دیواری روی سقف رو مشاهده می‌کنین:

کاغذ دیواری سقف

کاغذ دیواری سقفی کلاسیک

3.پوستر سقفی

احتمالاً با نصب پوستر روی سقف آشنا هستین. یکی از ساده‌ترین و بی دردسرترین روش‌ها برای افرادی که عاشق نقاشی روی سقف هستن ولی حوصله‌ی دردسرهای اون رو ندارن و می‌خوان قیمتش هم مناسب‌تر دربیاد، پوستر هست. در تصویر زیر دو نمونه پوستر روی سقف رو می‌بینین. مدل سمت راست یک نوع پوستر مدرن هست و مدل سمت چپ هم پوستری بر گرفته از نقاشی‌های کلاسیک رو نشون میده:

پوستر سقف

و اما برسیم به طرح‌های عجیب غریب که بین جوان‌ها و نوجوان‌ها طرافداران زیادی داره. به تصویر زیر نگاه کنین، یک طراحی کاملاً شخصی برای سقف اتاق. طرف هر پوستری که دوست داشته روی سقف اتاقش چسبونده و شده سقف ویژه با سلیقه ویژه‌ی خودش. جالبه دیگه، آدما سلایق و دیدگاه متفاوتی نسبت به فضای زندگی‌شون دارن. مهم اینه به سلیقه‌ی هم احترام بذاریم.

پوستر مدرن سقف

4. انواع طراحی و نقاشی روی سقف

و اما بلاخره نقااااشی….

برای نقاشی کردن سقف (منظور رنگ زدن نیست، منظورم نقاشی واقعی است)، روش‌های مختلفی وجود داره. در این قسمت برخی از مهمترین روش‌ها رو با هم بررسی می‌کنیم.

طرح‌ها و نقاشی‌های مدرن سقف: نو، خلاقانه، پر از طرح و رنگ

این نوع طرح‌ها خیلی خاص هستن و معمولاً در هر جایی هم قابل استفاده نیست. به دلیل همین خاص بودن و استفاده از رنگ‌های متنوع در نقاشی‌های مدرن، پیشنهاد میشه که این نقاشی‌ها تا روی دیوارها هم ادامه پیدا کنن، یا طرح دیوارها متناسب با نقاشی سقف انتخاب بشه.

دو نمونه از نقاشی‌های مدرن رو برای سقف در تصاویر زیر می‌بینین. تصویر سمت راست یک کلیسای قدیمی بوده که تغییر کاربری داده و تبدیل به سالن اسکیت شده و همانطور که می بینین نقاشی سقف و دیوارهای هماهنگ هستن و بسیار پر انرژی.

تصویر سمت چپ هم یک رستوان با طراحی خاص و بسیار شلوغ است. طراحی سقف و دیوارها کاملاً مشابه هستن و اولین چیزی که زمان ورود به فضا به چشم میاد همین طراحی خاص سقف و دیوارهاست.

نقاشی روی سقف مدرن نقاشی سقف ابسترکت

نقاشی و طرح های کلاسیک سقف: کلیسا طور!

این نوع نقاشی‌های سقفی منو یاد کلیسا میندازه، شما رو نمیدونم.

این نوع نقاشی هم طرفداران خودش رو داره و برای دکوراسیون‌های کلاسیک با مبلمان خاص و یا سقف‌های بلند بسیار شکیل و جذابه.

طرح‌هایی که در این نوع سقف‌ها مرسومه با دست نقاشی شده و شامل اشکال فرهنگ باستانی ایتالیا، مصر، مراکشی و یا یونانی است.

نقاشی کلاسیک روی سقف

نقاشی روی سقف به سبک ایتالیایی

نقاشی کلاسیک سقف

شبیه‌سازیِ طبیعت روی سقف: طبیعت را به خانه بیاورید…

خب نگاه کنین این گل و بلبل‌های روی سقف چقدرررر خوشگل و نازن! (تصاویر زیر)

اگه این نوع نقاشی‌ها به درستی اجرا بشن، خیلی به فضا حس گرما و آرامش طبیعت رو منتقل می‌کنن و باعث شادابی محیط میشن.

البته باید دقت کنین که این نوع نقاشی با سایر دکوراسیون اتاق هماهنگ هست یا خیر؟ مثلاً در فضایی کاملاً کلاسیک با مبلمان سلطنتی طبیعتاً این نوع نقاشی وصله ناجور خواهد بود.

طرح گل گلی روی سقف

تصاویر زیر هم دو نمونه دیگه گل و بلبل هست که ساده‌تر از مدل‌های بالاست و تنوع رنگی کمتری هم دارن. اما مثلاً در تصویر سمت راست، نقاشی روی سقف به خوبی با کاغذ دیواری هماهنگ هست و محیطی یکپارچه رو ایجاد کرده.

نقاشی روی سقف طرح طبیعت

بین نقاشی‌های سقفی، طرح آسمان یکی از پرکاربردترین هاست، به خصوص برای اتاق کودکان. تصاویر زیر دو نمونه از طراحی آسمون و ابر در سقف اتاق رو نشون میدن.

نقاشی طرح آسمان روی سقف

نقاشیِ گچ کاری‌های سقف: روح بخشیدن به گچ‌کاری

نوع دیگه‌ای از نقاشی که مرسومه، رنگ آمیزی گچ بری‌های سقف هست. در این نوع رنگ آمیزی، گچ کاری‌ها با رنگ‌های متناسب با رنگ دیوارها، کاغذ دیواری یا مبلمان رنگ میشه، اینجوری هم مدل گچ بری‌ها بیشتر به چشم میاد و هم سقف روح و انرژی می‌گیره و از سادگی درمیاد (تصاویر زیر).

نقاشی گچ بری سقف

در تصویر زیر بجای رنگ آمیزی گچ بری، سقف رنگ شده و باز هم به دلیل اختلاف رنگ گچ بری (سفید) با رنگ پس زمینه (فیروزه‌ای)، هم سادگی سقف از بین رفته و هم گچ بری‌ها بیشتر به چشم میان.

ترکیب رنگ و گچ بری

سقف اِستِنسیل: شابلون بازی

یکی دیگه از روش‌هایی که برای نقاشی سقف به کار میره، استفاده از شابلون و یا الگوهای تکرار شونده در سقف هست. به این شکل که پترن یا الگوی مورد نظر از قبل خریداری میشه (حتی خودتون هم می‌تونین این الگوها رو بسازین) و سپس با رنگ دلخواه طرح مورد نظر روی سقف اجرا میشه (به تصویر زیر که روش اجرای طرح شابلونی رو نشون میده نگاه کنین). به این نوع سقف‌ها در اصطلاح سقف استنسیل هم میگن.

سقف استنسیل

از این نوع طراحی میشه بصورت یکپارچه برای کل سقف استفاده کرد (مثل تصویر بالا)؛ و یا فقط برای بعضی نواحی سقف و به خصوص در مرکزیت سقف و جایی که لوستر نصب میشه، این طرح رو اجرا کرد (تصاویر پایین).

طرح های سقف استنسیل

5.   سقف سه بعدی

منظورم از سقف سه بعدی نقاشی سه بعدی روی سقف نیست، بلکه واقعاً طرح سه بعدیه. یعنی یسری شئ و احجام در طراحی سقف بکار بره. این نوع سقف‌ها اشکال فانتزی دارن و بسیار برای اتاق کودکان و نوجوانان مناسبه. به عنوان مثال همانطور که در تصاویر زیر می‌بینین، در طراحی سقف از ماکت‌هایی برای ابر، حلقه‌ی نجات غریق، و اجسامی کروی به عنوان سیاره استفاده شده که جذابیت بصری خیلی زیادی به فضا داده.

طرح سه بعدی برای سقف اتاق کودک طرح خاص برای سقف اتاق کودک

خب تا اینجا به سبک‌های نسبتاً معمول برای سقف پرداختیم، حالا وقتشه بریم یک سبک عجیب غریب در دکوراسیون داخلی رو ببینیم: سبک هیپی

اصلاً میدونین هیپی یعنی چی؟

6.    سبک ویژه برای سقف (هیپی)

بذارین اول بگیم هیپی (hippie) یعنی چی؟

هیپی برگرفته از نام گروهی از جوانان امریکایی است که در دهه 60 میلادی جنبشی رو آغاز کردن. هدف از این جنبش فرار از خونه و تجربه کردن زندگیِ طبیعی و زندگی اشتراکی به دور از تجملات بود. به عبارت دیگه، این گروه قصد داشتن تا با دور شدن از زندگی مادی و ترک خانواده به رشد معنوی و روحی برسن.

از لحاظ معماری، سبک هیپی شامل احجام و اشکال دایره‌ای، بدون گوشه و نرم است.

در تصاویر زیر چند نمونه از دکوراسیون به سبک هیپی رو مشاهده می‌کنین. همونطور که می‌بینین در این سبک تمرکز زیادی هم روی سقف وجود داره و با استفاده از پارچه‌هایی با طرح‌های دایره‌ای و شلوغ سقف تزئین میشه.

طراحی داخلی به سبک هیپی

سقف سبک هیپی

در پایان توصیه میکنیم مطلب انواع سقف کاذب رو هم ببینید تا با سبک های دیگه طراحی سقف هم آشنا بشید.

سوالات متداول

چطور ثبت درخواست کنیم؟
روی لینک زیر کلیک کرده و برای دریافت مشاوره رایگان ثبت نام کنید:
ثبت درخواست کابینت، کمد و دکورهای چوبی
سلام ساختمان چیست؟
سامانه لاوان ماندگار ساختمان، با نام اختصاری سلام ساختمان، یک شرکت عضو پارک علم و فناری است، که در حوزه دکوراسیون داخلی چوبی مثل اجرای کابینت و کمد فعال است.
تا به حال بیش از 4000 پروژه کابینت و کمد در سلام ساختمان اجرا شده است.
سلام ساختمان چه مزیتی دارد؟
برخی از ویژگی‌های سلام ساختمان که به شما کمک می‌کند تا با خیال راحت پروژه‌ی خود را اجرا کنید، عبارت است از:
  • مشاوره تخصصی رایگان
  • معرفی یک یا 2 کابینت ساز ارزیابی شده در شهر شما
  • ضمانت قیمت
  • ضمانت پیش پرداخت
  • ضمانت پروژه


از زمان ثبت نام تا زمان تماسِ مشاور، چقدر طول می کشد؟
اگر در شهرهای محدوده‌ی سلام ساختمان باشید (تهران، خراسان رضوی، البرز، اصفهان، کرمان، خوزستان، فارس، گیلان، آذربایجان شرقی، قم، مازندران)، کمتر از 12 ساعت کاری طول میکشد تا مشاور سلام ساختمان با شما تماس بگیرد.

مشاوره ی سلام ساختمان رایگان است؟
بله، مشاوره در سلام ساختمان رایگان است. در سلام ساختمان دو نوع مشاوره داریم:
  • مشاوره با پشتیبانان سلام ساختمان که بعد از ثبت نام شما در سایت صورت می‌گیرد.
  • مشاوره‌ی مستقیم با کابینت‌سازی که برای اجرای کار به شما معرفی شده‌است.
هر دوی این‌ها رایگان است.
بازدید حضوری در سلام ساختمان رایگان است؟
                      بله بازدید حضوری از پروژه ها بصورت رایگان انجام می‌شود.
آیا سلام ساختمان طراحی هم انجام می‌دهد؟
بله. ما می‌توانیم کابینت‌سازهایی به شما معرفی کنیم که به صورت حرفه ای طراحی انجام می‌دهند. فقط کافیست به پشتیبان خود اطلاع دهید که نیاز به طراحی دارید.
آیا طراحی در سلام ساختمان رایگان است؟
اگر پروژه خود را با کابینت سازی که برای شما طراحی کرده است اجرا کنید، طراحی به عنوان تخفیف پروژه خواهد بود و برای شما رایگان است. اما اگر بعد از انجام طراحی به این نتیجه رسیدید که مایل نیستید با همان کابینت ساز پروژه‌ی خود را اجرا کنید، هزینه طراحی از شما دریافت می‌شود.
نوشته شده توسط: مریم   صبوری
وقتی بارش کلماتی که به ذهنم هجوم می‌آورند را روی صفحات پیاده می‌کنم، بهترین حس ممکن را دارم. مریم صبوری هستم، سردبیر سایت سلام ساختمان. سه سال قبل وارد تیم دوست داشتنی سلام ساختمان شدم و در حال حاضر تمرکز کاری من در زمینه محتوا و سئو است.

ما درخدمتیم! از اینجا درخواست بدین تا با شما تماس بگیریم

نظرات کاربران

نظرات کاربران
اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مهدی
مهدی
30 بهمن 1399 20:48

نمی‌دونستم طراحی سقف هم دنیایی داره! ممنون بخاطر این مقاله جالب

دریافت قیمت دقیق کمد +