زیر سازی و آماده کردن دیوار برای پذیرش رنگ از جمله مهم ترین مراحل رنگآمیزی است. آماده سازی شامل بخش های مختلفی است که بتونه کاری یکی از این مراحل رو شامل میشه. اگه میخوای بدونی بتونه چیه و چجوری انجام میشه، مطالب این مقاله رو دنبال کن. ضرر نداره.
بتونه چیست؟
بتونه مادهای است که برای پر کردن سوراخ و ترک در دیوار استفاده میشه. در واقع سطح رو برای نقاشی ساختمان آماده میکنه. بتونه جنس سفت و خمیر مانند داره و بعد از قرار گرفتن روی سطح مورد نظر باید با کاردک پخش بشه. شاید به نظر بیاد که کار راحتیه اما اشتباه نکنین! این کار به دقت و زمان نیاز داره.
بتونه چطور درست میشه؟
بر اساس اینکه چه نوع رنگی رو میخوایم استفاده کنیم، بتونهها تقسیم بندی میشن. در قسمت بعد به طور مفصل انواع بتونه و روش ساختشون رو معرفی می کنیم. برو که رفتیم…
1. بتونه روغنی
در صورتی که قصد داشته باشیم از رنگ روغنی استفاده کنیم، بتونه روغنی برای آماده سازی سطح زیرکار به کمکمون میاد. میشه رنگ بتونه رو متناسب با رنگ دیوار تغییر داد. برای ساخت بتونه روغنی به موارد زیر نیاز است:
- رنگ روغنی براق (به رنگ دلخواه)
- پودر بتونه (مل)
- روغن بتونه
- تینر
- آب
در ابتدا در یک سطل مقداری از رنگ روغنی رو میریزیم و پودر بتونه و روغن بتونه رو به اون اضافه می کنیم. بعد از مخلوط کردن نوبت تینر است. مقدار کمی تینر به مخلوط اضافه می کنیم. در آخر برای اینکه بتونه سفت و چسبنده بشه مقداری آب سرد اضافه می کنیم. در ساخت و استفاده از بتونه روغنی باید به یک سری نکات توجه بشه مانند:
- در ساخت بتونه روغنی بهتره از رنگ روغنی براق استفاده بشه. در غیر این صورت بتونه حالت چروکیده به خودش میگیره.
- این نوع بتونه حالت مایع داره در نتیجه در هنگام کار باید دقت بیشتری بشه.
2. بتونه پلاستیک
برای دیوارهای با رنگ پلاستیک استفاده میشه. برای ساخت بتونه پلاستیک، مقداری از رنگ پلاستیک رو با پودر بتونه مخلوط می کنیم تا خمیر چسبناکی بدست بیاد. اگه بتونه چسبندگی لازم رو نداشت می تونیم از مقداری چسب چوب در مخلوط استفاده کنیم.
3. بتونه اکریلیک
این نوع بتونه بر پایه آب است و چسبندگی زیادی داره به همین دلیل رنگ که روی اون زده میشه دوام قابل قبولی داره. بتونه اکریلیک سرعت خشک شدن بالایی داره. این بتونه رو میشه به صورت آماده از بازار خریداری کرد.
4. بتونه کناف
برای شکاف های عمیق بهتر است که از بتونه پلاستیک و روغنی استفاده نشه. در اینجا بتونه کناف کارمون رو راه میندازه. برای ساخت این بتونه کافیه که در مقداری آب، پودر کناف اضافه و مخلوط کنیم.:
برای بتونه کاری به چه ابزاری نیاز است؟
این کار چون به دقت زیادی نیاز داره، ابزارهای ظریفی هم داره. از جمله:
- کاردک
- کاغذ سنباده
- سنگ سنباده
- یک تکه پارچه
- آب
بتونه کاری چجوری انجام میشه؟
بهترین زمان برای انجام بتونه کاری، بعد از رنگ اولیه دیوار است. در این زمان شما میتونین ریزترین درزها رو ببینین و به راحتی برطرف کنین. در ادامه مراحل بتونه کاری ترک دیوار رو بررسی می کنیم:
1-زیرسازی: در مرحله اول، تمام برجستگی ها و قسمت های پوسته شده دیوار رو با استفاده از کاردک و سنگ سنباده می تراشیم.
2-تمیزکاری: با استفاده از دستمال نمدار تمام گرد و غبار و آلودگی ها رو از روی دیوار تمیز می کنیم.
3-رنگ اولیه: دیوار رو یک دست رنگ می کنیم و اجازه میدیم تا کاملاً خشک بشه. ممکنه دیده باشین که نقاش ها اول بتونه کاری رو انجام میدن بعد دست اول رنگ رو اجرا میکنن. همونطور که توضیح دادیم روش مناسب این است که در ابتدا رنگ اولیه زده بشه تا عیوب راحتتر نشون داده بشه و بعد شروع کنیم به عملیات بتونه کاری.
4-اولین لایهی بتونه: لایه اول بتونه رو به کمک کاردک و در جهت پایین به بالا روی دیوار می کشیم. اجازه میدیم بتونه برای حداقل 6 ساعت خشک بشه.
5-صافکاری بتونه اولیه: بعد از خشک شدن، با کاغذ سنباده روی بتونه رو میکشیم تا سطح صاف و یکدستی حاصل بشه.
6-کنترل کیفیت: در صورت نیاز میتونیم لایه دوم رو به همین شکل اجرا کنیم.
چه نکاتی که در زمان بتونه کاری باید رعایت بشه؟
- بتونه کاری یک مرحله مهم در آماده سازی سطح زیر کار است و در کیفیت نهایی نقاشی تاثیر بسزایی داره. در نتیجه این مرحله باید با نهایت دقت و توسط افراد متخصص انجام بشه.
- بتونه کاری تاثیر زیادی در قیمت نهایی نقاشی دارد.
- در بتونه کاری باید به جنس و میزان موادی که در بتونه استفاده میشه دقت کرد.
- مرحله سنباده زنی اهمیت زیادی داره. پس باید با دقت انجام بشه.
- اگه دیوارها دارای نم هست بهتره قبل از شروع بتونه کاری، علت ایجاد نم مشخص و در اولین فرصت برطرف بشه.
آیا امکان ایجاد ترک در بتونه وجود داره؟
بله. در صورتی که مراحل آماده سازی بتونه و میزان مواد رعایت نشه ممکنه بتونه دچار ترک خوردگی بشه. اگه بخوایم بتونه هیچ وقت ترک نخوره، میشه مقدار شکر و سفیده تخم مرغ به بتونه اضافه کرد.
بتونه فوری و قیمت انواع آن
امروزه در بازار انواع بتونه روغنی، پلاستیک و اکریلیک به صورت آماده وجود داره که بهشون میگن بتونه فوری. در جدول زیر قیمت چند نوع از بتونه های فوری ارائه شده است (این قیمت ها مربوط به آبان 99 است).
نام محصول |
مشخصات | قیمت (تومان) | تصویر محصول |
بتونه همه کاره (اکریلیک) فاخر | 1 کیلویی | 11000 | |
بتونه همه کاره افرا | 1 کیلویی | 21600 | |
بتونه روغنی سما | 0.5 کیلویی | 11000 | |
بتونه پلاستیک فاخر |
1 کیلویی | 10000 |
حرف آخر
بتونه کاری اشتباه و شلخته میتونه آسیب بسیار زیادی به هزینه و وقت شما بزنه. ممکنه راحت به نظر بیاد اما یک مرحله مهم و با حساسیت است که در نمای نهایی کار تاثیرش رو نشون میده . پس بهتره خیالت رو راحت کنی و کار رو بسپری به کاردان.
سوالات متداول
ثبت درخواست کابینت، کمد و دکورهای چوبی
تا به حال بیش از 4000 پروژه کابینت و کمد در سلام ساختمان اجرا شده است.
- مشاوره تخصصی رایگان
- معرفی یک یا 2 کابینت ساز ارزیابی شده در شهر شما
- ضمانت قیمت
- ضمانت پیش پرداخت
- ضمانت پروژه
- مشاوره با پشتیبانان سلام ساختمان که بعد از ثبت نام شما در سایت صورت میگیرد.
- مشاورهی مستقیم با کابینتسازی که برای اجرای کار به شما معرفی شدهاست.
من یه دیوار دارم که رنگ اکرلیک نیکه براق بود،با بتونه ایرادات رو گرفتم و بعد سنباده زدم و بعد دیوار رو پرایمر کردم،وقتی یه دست رنگ الکرلیک نیمه براق به دیوار زدم جایی که بتونه بود رنگش از زیر کاملا پیدا بود،حالا باید چیکار کنم تا درست بشع؟
باید یه نقاش بیاری برات درستش کنه