کابینت باکس (Cabinet Box) در واقع همان قفسه کابینت آشپزخانه است که در مدلها و جنسهای مختلفی ساخته میشود. انواع باکس کابینت که به افزایش نظم و زیبایی آشپرخانه کمک میکنند، بر اساس نوع طراحی به 10 مدل مختلف از جمله، باکس کابینت ثابت، باکس کابینت کنار یخچال، باکس کابینت گوشه و … تقسیم میشوند. همچنین انواع باکس کابینت با متریال ام دی اف، چوبی و …، ویژگیهای مخصوص خود را دارند. پس اگر میخواهید بدانید که کابینت باکس چیست و چه باکس کابینتی برای شما مناسب است، چشم از این مطلب بر ندارید!
باکس کابینت چیست؟
باکسهای کابینت در واقع همان قفسههای آشپزخانه هستند که معمولا برای نگهداری وسایل آشپزخانه کاربرد دارند. البته امروزه سازندگان، این باکسها را خلاقانهتر میسازند و در نتیجه افراد از این باکسها، علاوه بر نگهداری وسایل، برای مدرنسازی یا زیباتر کردن دکوراسیون آشپزخانه هم استفاده میکنند. از این رو اگر به دنبال استفاده بهینه از فضای آشپزخانه هستید و میخواهید زیبایی این محیط را چند برابر کنید، باکس کابینت همان چیزی است که به آن نیاز دارید.
فواید استفاده از کابینت باکس دار (باکس کابینت) چیست؟
بحثی در این نیست که کابینت باکس به شما کمک میکند که بتوانید وسایل آشپزخانه را به بهترین شکل ممکن بچینید و دکوراسیون زیباتری به آن ببخشید؛ اما خوبی این قفسهها به همین جا ختم نمیشود. از جمله دیگر مزایای انواع باکس برای کابینت آشپزخانه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- داشتن مدلهای متنوع
- استفاده بهینه از فضاهای بدون کاربرد
- قیمت مقرون به صرفه
- متناسب با انواع کابینتها
در ادامه راجع به هرکدام از موارد بالا، توضیحات بیشتری را به شما ارائه میدهیم.
1. داشتن مدلهای متنوع
انواع قفسه کابینت در طرحها و مدلهای متنوع و خلاقانهای ساخته میشوند، بنابراین هر کسی میتواند مطابق سلیقه و دکوراسیون منزل خود، مدل باکس کابینت آشپزخانه دلخواه خودش را انتخاب و خریداری کند.
2. استفاده بهینه از فضاهای بدون کاربرد
باکس کابینت به شما کمک میکند تا از کمترین فضاهای اضافه موجود در آشپزخانه، بیشترین بهره ممکن را ببرید. همچنین از آنجایی که بسیاری از این باکسها قابلیت نصب روی دیوار را دارند، در نتیجه خرید جدیدترین باکس کابینت دیواری به شما کمک میکند تا فضای بدون استفادهای مثل دیوار را به فضایی مفید و کاملاً کاربردی تبدیل کنید.
3. قیمت مقرون به صرفه
طراحی و ساخت انواع باکسهای کابینت، هزینه زیادی ندارد و شما میتوانید آنها را با قیمتی مناسب و ارزان تهیه کنید. بنابراین ساخت قفسهها، روشی مقرون به صرفه برای زیباسازی و کاربردی کردن محیط آشپزخانه، به حساب میآید.
4. متناسب با انواع کابینتها
بسیاری از انواع قفسه کابینت را میتوانید در کنار هر نوع کابینتی تعبیه کنید و از این نظر هیچ محدودیتی وجود ندارد. این باکسها قابلیت سازگاری با انواع دکوراسیون آشپزخانه را دارند و میتوانند در کنار کابینت، با هر سبک و متریالی استفاده شوند.
آشنایی با انواع باکس کابینت از نظر نوع دسترسی
باکسهای کابینت آشپزخانه که با طرحها و متریالهای مختلفی ساخته میشوند، از لحاظ دسترسی به وسایل داخل آنها، دارای دو ساختار کلی هستند:
- قاب دار
- بدون قاب
باکس کابینت قابدار
عموماً افرادی که دوست دارند فضا را کلاسیک و یا سنتیتر نشان دهند، از نوع قابدار استفاده میکنند. در این مدل، دسترسی به وسایل به دلیل قاب دور باکس، کمی سختتر است.
باکس کابینت بدون قاب
در مقابل افرادی که به سبک مدرن علاقه دارند، از باکس کابینت بدون قاب استفاده میکنند که به باکس اروپایی هم مشهور است. این مدل باکس، دسترسی آسان و نمای قابل مشاهدهتری دارد و از قاب در تمام دور آن استفاده نشده است.
در واقع فرق بین باکس قابدار و بدون قاب، در دسترسی و نمای آنها است. دسترسی در باکس بدون قاب، بیشتر و آسانتر از باکس قاب دار است. نوع متریال در هر دو نوع باکس، میتواند کاملا متفاوت باشد.
انواع باکس کابینت از نظر متریال چگونه هستند؟
انواع قفسههای کابینت، از نظر متریال به موارد زیر تقسیم بندی میشوند:
- باکس کابینت چوبی
- باکس کابینت MDF
- باکس کابینت فلزی
- باکس کابینت شیشهای
- باکس کابینت با ترکیبی از انواع متریالها
در مورد ویژگیهای هر کدام از انواع متریال باکس کابینت و نکات مربوط به آنها، در ادامه بیشتر توضیح میدهیم.
1. باکس کابینت چوبی
باکس کابینت چوبی را که از چوب طبیعی درختان تهیه شده است، میتوانید در سبکهای مدرن، نئوکلاسیک و یا حتی کلاسیک بسازید. البته اگر تمایل دارید که فضای آشپزخانه خودتان را به سبک کلاسیک طراحی کنید، باکس چوبی کابینت، میتواند انتخاب مناسبتری برای آشپزخانه شما باشد.
باکسهای چوبی، دوام و استحکام بالایی دارند و بیشتر هم به سبک قابدار تولید میشوند. درضمن در صورت تمایل، میتوانید باکس کابینت چوبی را به صورت ترکیبی با سایر متریالها هم استفاده کنید.
2. باکس کابینت MDF
باکس کابینت ام دی اف، از ورق ام دی افِ دارای روکش ملامینه ساخته میشود. از آنجایی که قفسههای ام دی اف در طرحها و رنگهای مختلفی تولید میشوند، بنابراین با هر سبک و طرحی همخوانی دارند. به علاوه از دیگر مزایای این باکسها میتوان به کیفیت مناسب، جلوه زیبا و قیمت ارزانتر آنها، نسبت به باکسهای چوبی اشاره کرد. مجموع این موارد، موجب محبوب شدن این کابینت باکسها شدهاند. درضمن استفاده از باکسهای ام دی اف، بیشتر برای سبک مدرن کاربرد دارد.
3. باکس کابینت فلزی
معمولاً از باکس فلزی کابینت، در آشپزخانه رستورانها و مکانهای بزرگ یا خانههایی که کابینت فلزی دارند، استفاده میشود. البته امروزه باکسهای فلزی در مدلهای مدرن و زیباتری هم تولید میشوند که در خانهها قابل استفاده هستند. یک نمونه باکس فلزی فانتزی را در تصویر زیر میتوانید ببینید.
این باکسها معمولا مقاومت بالایی دارند و میتوانند ابزار و وسایل سنگین را در خود جای دهند. بنابراین اگر شما هم به کارآیی و دوام کابینت اهمیت میدهید، میتوانید از این قفسهها استفاده کنید.
4. باکس کابینت شیشهای
این نوع باکس که بیشتر به عنوان باکس تزیینی کابینت شناخته میشود، بسیار مدرن بوده و ظاهر زیبایی به آشپزخانه شما میبخشد. تصویر زیر یک نمونه باکس کابینت شیشهای را نشان میدهد.
البته از آنجایی که این قفسهها برای نگهداری از اقلام دکوری کاربرد دارند، میتوانید از آنها در هر بخش دیگری از خانه هم، استفاده کنید.
5. باکس کابینت با ترکیبی از انواع متریالها
شما میتوانید باکس کابینت خودتان را از ترکیب کردن متریالهای مختلفی مثل شیشه و چوب بسازید و ترکیب جدید و خارقالعادهای را به وجود بیاورید. به کارگیری چند متریال در کنار یکدیگر، طرحی جدید را به وجود میآورد و زیبایی فضا را چندین برابر میکند.
معرفی 10 نوع باکس کابینت از نظر مدل و مکان اجرا
شناخت انواع باکس کابینت از نظر مدل و مکان قرارگیری آنها، شما را در انتخاب درستتر قفسه کابینت مناسب آشپزخانهتان یاری میکند. بنابراین انواع باکس کابینت بر اساس مدل و مکان اجرا عبارتاند از:
- باکس کابینت داخلی
- باکس کابینت ثابت
- باکس کابینت گوشهای
- باکس کابینت کشویی
- باکس کابینت یخچال
- باکس کابینت ایستاده
- باکس کابینت معلق
- باکس کابینت آویز
- فلاور باکس کابینت آشپزخانه
- باکس کابینت ترکیبی
در ادامه این بخش با ما همراه باشید تا دستهبندی انواع باکسها را با یکدیگر بررسی کنیم.
1. باکس کابینت داخلی
این باکسها که مدل سادهای دارند، در داخل کابینت، کشوها و در کمدها و اتاقها تعبیه میشوند و بیشتر برای نظم بخشیدن و استفاده بهینه از فضا کاربرد دارند. به همین جهت بیشتر از این باکسها در خانههای کوچک استفاده میشود.
در تصویر بالا یک نمونه باکس کابینت داخلی آشپزخانه را مشاهده میکنید که در واقع نوعی کابینت سوپری هم محسوب میشود.
2. باکس کابینت ثابت
باکسهای ثابت که متداولترین نوع باکس آشپزخانه هستند، روی پایه نصب میشوند و به صورت ثابت هستند. این باکسها را معمولا روی دیوار یا سطوح مختلف، به شکل تکی یا چندتایی نصب میکنند و تنها درب آنها باز و بسته میشود و سایر قسمتها کاملا ثابت هستند. اغلب کابینتهای آشپزخانه از نوع باکس ثابت هستند.
3. باکس کابینت گوشهای (Corner Box)
این باکسها که در طرحها و مدلهای مختلفی تولید میشوند، بسیار کاربردی هستند و اغلب در گوشههای بدون کاربرد دیوار یا روی زمین، قرار میگیرند.
کرنر باکس، به شکل چرخان هم طراحی و عرضه میشود که در این حالت، روی یک پایه ثابت قرار میگیرد و صفحه آن قابلیت چرخش دارد. اگر آشپزخانه کوچک و جمع و جوری دارید، باکس کابینت گوشهای پیشنهاد مناسبی برای شما است.
4. باکس کابینت کشویی
باکسهای کشویی به وسیله ریلهایی که در آنها تعبیه شده، باز و بسته میشوند و فضایی را اشغال نمیکنند. پس اگر به دنبال صرفهجویی در فضای منزل خود هستید، میتوانید از این مدل باکسها استفاده کنید.
تصویر بالا یک نمونه باکس کشویی که در داخل کابینت قرار گرفته است را به خوبی نمایش میدهد. موقع تهیه این باکسها، حتما به جنس ریلها توجه کنید که باکیفیت باشند تا زود خراب نشوند.
5. باکس کابینت یخچال
با توجه به اینکه محل قرارگیری یخچال باید خنک، ثابت و امن باشد، استفاده از باکس کابینت یخچال میتواند ایده بسیار مناسبی باشد. در واقع شما با این کار، با یک تیر، دو نشان میزنید! یعنی هم محل مطمئن و امنی برای یخچال خود درست میکنید و هم به آشپزخانه، نظم و جلوه بیشتری میبخشید.
6. باکس کابینت ایستاده
باکسهای ایستاده نیازی به نصب روی دیوار یا سقف ندارند و روی زمین قرار میگیرند. بنابراین چنانچه قسمتی از آشپرخانه و یا کابینتهای شما فضای خالی داشته باشد، میتوانید آن را با باکس کابینت ایستاده پر کنید.
ضمناً این باکسها در انواع مختلف بدون درب، دربدار و چرخدار، طراحی میشوند تا دست شما را در انتخاب باز بگذارند.
7. باکس کابینت معلق
باکسهای معلق روی دیوار نصب میشوند و پایه زمینی ندارند. این نوع باکسها جزو پرکاربردترین باکسهای کابینت به شمار میروند که جنبه زیباسازی آنها خیلی زیاد است. البته به لحاظ کاربردی هم مفید هستند و در ابعاد گوناگون ساخته میشوند و برای قراردادن لوازم مختلفی از جمله ادویه، دکوریجات و … کاربرد دارند.
حالا چرا به آن معلق میگویند؟ چون پایه اتصال دیواری آن مخفی است و دیده نمیشود، به همین دلیل به نظر میرسد که به صورت معلق قرار دارد. این نوع باکس چون پایه ندارد، برای قرارگیری در فضاهای کوچک که برای کابینت جا ندارند، خیلی مناسب است.
8. باکس کابینت آویز
این قفسههای مدرن که از دیوار یا سقف آویزان میشوند، عموماً به عنوان باکس دکوری کابینت شناخته میشوند و تحمل وزن بالایی هم ندارند. به همین علت باید از قرار دادن وسایل سنگین در آنها پرهیز کنید و فقط وسایل سبکی مثل گل و گیاه، گلدان و لوازم دکوری را در آن بچینید.
در تصویر بالا، یک نمونه باکس کابینت آویز فلزی را میبینید که از سقف آویزان شده است. این باکس کابینت، هم باعث زیبایی فضا شده است و هم اینکه به جمع و جور کردن آشپزخانه کمک کرده است. فراموش نکنید که اتصال این باکس، کاری تخصصی است و به همین علت باید به اشخاص ماهر و کاربلدی مثل متخصصان سلام ساختمان سپرده شود.
9. فلاور باکس کابینت آشپزخانه
در دکوراسیون داخلی، فلاور باکس یا همان جعبه گل، به حجمهایی چوبی یا فلزی گفته میشود که به منظور ایجاد فضای سبز در محیط، کاربرد دارند.
این باکسها را میتوانید روی دیوار یا در لبه پنجره نصب کنید و یا اینکه آنها را روی زمین آشپزخانه قرار دهید. همچنین اگر قصد استفاده از فلاور باکسها را در آشپزخانه دارید، میتوانید آنها را روی کانتر آشپزخانه هم قرار دهید.
10. باکس کابینت ترکیبی
باکس ترکیبی را میتوان جدیدترین مدل باکس کابینت دانست. همانطور که از اسم این باکس مشخص است، از ترکیب خلاقانه انواع باکسها در کنار یکدیگر ساخته میشود و جلوه خاصی به فضا میبخشد. در واقع قرارگیری چندین باکس با طرح و مدلهای گوناگون در کنار همدیگر، نه تنها توانایی و استحکام آنها را بالاتر میبرد، بلکه ظاهر بهروزتری هم ایجاد میکند.
ابعاد استاندارد باکس یخچال در کابینت چقدر است؟
به طور کلی ابعاد و نوع یخچال، در تعیین اندازه باکس کابینت یخچال موثر هستند و نمیتوان سایز دقیقی برای این باکس مشخص کرد. ولی در حالت رایج، طول باکس یخچال را معمولا 10 سانتیمتر بیشتر از طول یخچال در نظر میگیرند. ارتفاع آن را حدود 240 و عمق باکس یخچال را هم معمولا در هر دو حالت ساید و معمولی، 60 سانتیمتر در نظر میگیرند.
در انتخاب و نصب کابینت باکس، باید به چه نکاتی توجه کنید؟
برای اینکه بتوانید از بین انواع قفسه کابینت، بهترین و مناسبترین انتخاب را داشته باشید، باید به تک تک موارد زیر توجه کنید:
- بودجه مورد نظر: برای انتخاب باکس کابینت مناسب، در اولین مرحله باید به مبلغی که میتوانید هزینه کنید، توجه کنید، تا انتخاب درستتری داشته باشید.
- توجه به کیفیت و جنس باکس: از آنجایی که این وسیله قرار است برای مدتی طولانی در منزل شما استفاده شود، باید به کیفیت، جنس و تجهیزات مناسب برای نصب آن هم، توجه ویژهای داشته باشید.
- توجه به طرح و مدل باکس: قطعاً قفسهای که خریداری میکنید، هر چه بیشتر با کابینتها و فضای آشپزخانه همخوانی داشته باشد، میتواند جذابیت و زیبایی بیشتری هم به دکوراسیون محیط ببخشد.
- در نظر گرفتن ابعاد باکس و متراژ محیط: برای اینکه این باکسها با طراحی کابینتها و دکوراسیون آشپزخانه هماهنگی بیشتری داشته باشند، باید حتماً به ابعاد آنها و متراژ محیط توجه کنید. برای مثال استفاده از باکس خیلی بزرگ در آشپزخانه کوچک، زیبایی فضا را از بین میبرد و نوعی ناهماهنگی به وجود میآورد.
جمعبندی
در یک جمع بندی میتوان گفت که باکس کابینت در واقع همان قفسه کابینت است که آن را با جنسها و مدلهای متنوعی میسازند. برخی از مدلهای باکس کابینت عبارتاند از باکس گوشه، باکس ثابت، باکس معلق و سایر مواردی که در این مطلب به آنها اشاره کردیم. همچنین از جمله انواع متریال قفسه کابینت، میتوانیم به باکس چوبی، MDF و شیشهای اشاره کنیم. سایر نکات مربوط به ابعاد، مزایا و همچنین نصب باکس کابینت را هم در همین مطلب مورد بررسی قرار دادیم.
در پایان از شما دعوت میکنیم که اگر تمایل دارید بدون پرداخت هزینه، از قیمت طراحی، ساخت و نصب انواع کابینت باکس آشپزخانه مطلع شوید، به سایت سلام ساختمان سر بزنید. مشاوران ما در این سایت، شما را به طور رایگان راهنمایی میکنند تا ضمن اطلاع از قیمتها، بتوانید طراحی و نصب این باکسها را به برترین متخصصان شهر خودتان بسپارید. پس معطل نکنید و همین الان درخواست خود را از طریق این قسمت ثبت کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.
سوالات متداول
ثبت درخواست کابینت، کمد و دکورهای چوبی
تا به حال بیش از 4000 پروژه کابینت و کمد در سلام ساختمان اجرا شده است.
- مشاوره تخصصی رایگان
- معرفی یک یا 2 کابینت ساز ارزیابی شده در شهر شما
- ضمانت قیمت
- ضمانت پیش پرداخت
- ضمانت پروژه
- مشاوره با پشتیبانان سلام ساختمان که بعد از ثبت نام شما در سایت صورت میگیرد.
- مشاورهی مستقیم با کابینتسازی که برای اجرای کار به شما معرفی شدهاست.
نظرات کاربران
نظرات کاربران