میخوای بازسازی انجام بدی و نمی دونی لازمه قرارداد بنویسی یا نه؟ میخوای قرارداد بازسازی خانه رو بنویسی و نمیدونی چطوری نوشته میشه؟ از فایل های آماده استفاده کردی و نمیدونی کدوم بخش هاش رو باید حذف کنی؟ نمیدونی در زمان عقد قرارداد باید به چه نکاتی توجه داشته باشی؟ جواب همه این سوالها تو متن زیر اومده؛ پس با من همراه باش تا به جواب سوالاتت برسی و بعضی نکات دیگه بدونی.
راستی در انتهای مقاله، یک نمونه قرارداد بازسازی قابل دانلود رو براتون میذارم که خیالتون از بابت پیدا کردن قرارداد هم راحت باشه.
چرا برای بازسازی حتما حتما باید قرارداد بنویسیم؟
در ویس زیر کارشناس فنی سلام ساختمان، از الزامات عقد قرارداد بازسازی میگه و اینکه چطور قرارداد باعث میشه دردسرها و مشکلات بعدی به شدت کم بشه:
قرارداد بازسازی چیست؟
یکی از اسناد حقوقی که در بازسازی ساختمان امضا میشه، قرارداد بازسازی هست. باید در نگارش اون دقت کرد و اگه درست تنظیم نشه میتونه کل بازسازی رو تحت تاثیر خودش قرار بده. قرارداد بین کارفرما و پیمانکار بسته میشه و انتظار میره دو طرف، نکاتی رو در مورد اون بدونن.
در ادامه نکاتی آورده شده که باید به اونها توجه کرد:
نکاتی که قبل از نوشتنِ قرارداد بهتره بدونی!
من به این نکات، نکات نقره ای میگم؛ چون رعایتشون اجباری نیست ولی بهتره که انجام بشه. رعایت این نکات، باعث میشه روال کار بازسازیت خوب پیش بره و هم پیمانکار و هم کارفرما در انتها راضی باشن.
چطور با پیمانکار مذاکره کنیم؟
پیمانکار، دوستی هست که بازسازی خانه ات رو انجام میده! این جمله به این معنیه که پیمانکار در درجه اول، یه دوسته و در درجه دوم، کسی که بازسازی خانه رو انجام میده.
رفتارمون باید با پیمانکار کاملا دوستانه باشه و مطمئناً رفتار اون هم همینجور خواهد بود. رفتار دوستانه باعث میشه انگیزه ها و تلاش ها برای به اتمام رسوندن کار بیشتر بشه و کیفیت کار بهتر بشه.
البته هرچقدر که رفتارمون دوستانه هست، باید به همون اندازه هم قاطعیت در کار باشه. چرا که این حق ماست که انتظار داشته باشیم پیمانکار پروژه با کیفیت رو بهمون تحویل بده.
نکاتی که در قرارداد بازسازی باید حتما بدونی!
حالا که نکات نفره ای رو بررسی کردیم بریم سراغ قسمت طلایی ماجرا!
در این قسمت میخوام تو رو با نکات طلایی قرارداد بازسازی آشنا کنم. این نکات در واقع ملزومات بازسازی هست و باید رعایت بشه. رعایت نشدن همانا و مشکلات بعدی همان!
در جلسه اول به چی دقت کنم؟
این موضوع شاید به قرارداد بازسازی کمتر مربوط باشه ولی موضوع مهمیه که فکر میکنم جاش اینجاست. بعضی ها در جلسه اولی که با پیمانکارها دارن، به جزئیات ریزی توجه میکنن. شاید عجیب باشه ولی این جزئیات مثل ظاهر و نوع پوشش و مواردی از این قبیل هستن؛ غافل از اینکه بازسازی خانه ت رو نیروهایِ پیمانکار پیش میبرن و تضمین کیفیت کار پیمانکار، سابقه اش هست.
پس به موضوعی که بیشتر از همه باید اهمیت بدی، سابقه کار و آشنایی با نیروهای کاریِ پیمانکار است. میتونی درخواست ارائه چند قرارداد آخر رو از پیمانکار داشته باشی و با تماس با مشتری های قبلی اون، از کیفیت کارش باخبر بشی.
در قرارداد چی بنویسم؟
در نوشتن قرارداد باید بخش های مختلف رو بطور کامل نوشت. تعدادی از این بخش ها رو در زیر آوردم:
- مشخصات کامل کارفرما و پیمانکار
- مشخصات خانه ای که قراره بازسازی بشه و محدوده بازسازی اون
- زمان و هزینه مورد نیاز برای قرارداد
- تعیین نحوه پرداخت ها به پیمانکار و مقدار جریمه دیرکرد
- تعیین وظایف و تعهدات کارفرما و پیمانکار
- تعیین ضمانت حسن انجام کار و تنخواه
- تعیین نحوه حل اختلاف
- تعیین تعداد نسخه های قرارداد
- پیوست های قرارداد شامل نقشههای اجرایی و دیگر ملزومات اون
- متمم قرارداد
در انتهای متن هم میتونی فایل آماده قرارداد رو داشته باشی. این رو هم بگم که اگر از قراردادهای آماده استفاده میکنی، بندهایی رو که قبول نداری و یا روی اونها توافق نشده رو باید حذف کنی و یا با خودکار روی اونها خط بکشی تا قابل استناد نباشن.
در متن قرارداد چی میگذره؟ وظیفه هر بند قرارداد چیه؟
خب حالا که با نکات کلی مربوط به قرارداد آشنا شدیم، بریم یکم جزئی تر در مورد بندهای قرارداد صحبت کنیم.
1. در قرارداد بازسازی، در مورد طراحی دو بعدی و سه بعدی به چه نکاتی توجه کنیم؟
در ویس زیر در مورد طراحی و انواع نقشه مورد نیاز برای بازسازی صحبت میکنیم، توجه کن که طراحی پایه و اساس کار هست و هرچه با دقت و شفافیت بیشتری انجام بشه، دوباره کاری ها و نارضایتی ها کاهش پیدا میکنه:
2. در قرارداد، برای زمان و هزینه باید به چه موضوعاتی توجه کنیم؟
در این مرحله، پیمانکار زمان و هزینه بازسازی رو تعیین میکنه. بازسازی نباید بیشتر از زمان مشخص شده طول بکشه و معمولا تعیین هزینه خود پیمانکار به صورت درصدی از هزینه ها گفته میشه. این درصد بین 10 تا 30 درصد متغییره.
3. در مورد نحوه پرداخت و جریمه دیرکرد، در قرارداد چی بگیم؟
نحوه پرداخت باید بهطور دقیق مشخص بشه. چه بهصورت یکجا قراره پرداخت بشه و چه بهصورت ماهانه و دوره ای.
یکی دیگه از مواردی که تعیین میشه جریمه دیرکرده. این جریمه باید پیمانکار رو ملزم به اجرای قرارداد کنه. معمولا برای بازسازی ها، به ازای هر روز دیرکرد از زمان مشخص شده، جریمه 500 هزار تومان تا 1 میلیون تومان هست.
4. چطور به وظایف پیمانکار و کارفرما در قرارداد بپردازیم؟
وظایف و تعهدات کارفرما و پیمانکار به طور کامل باید شرح داده بشه. یعنی هر کدوم از طرفین دقیقا چه وظایفی دارند. به عنوان مثال به موضوعات زیر توجه شود:
- مسئولیت بیمه (که معمولا به عهده کارفرماست)
- تهیه نقشه های اجرایی
- تهیه ابزار و وسایل و …
توضیحات تکمیلی در رابطه با موارد بالا رو در ویس زیر گوش کن:
5. ضمانت حُسن انجام کار و تنخواه چیه؟
پیمانکار برای این که نشون بده کارش رو بهخوبی انجام میده، مقداری از قرارداد رو تا زمان انتهای کار به عنوان ضمانت نمیگیره. بعد از تموم شدن زمان قرارداد، این مبلغ رو میتونه بگیره.
معمولا ضمانت حسن انجام کار حدود 10 تا 15% از هر مرحله پرداخت رو شامل میشه، در ویس زیر بیشتر توضیح میدیم که منظورمون از “هر مرحله پرداخت” چیه:
تنخواه هم مبلغی هست که دست پیمانکار هست تا کارهای رو انجام بده و متناسب با پیشرفت کار از کارفرما گرفته میشه.
6. تعداد نسخه های قرارداد
مهمه که چه تعداد قرارداد نوشته شده. اهمیت این موضوع اونقدره که توی متن قرارداد هم ذکر میشه. معمولا قرارداد در 2 نسخه، یکی برای پیمانکار و دیگری برای کارفرما، نوشته میشه. اما در بعضی مواقع نسخه سومی هم وجود داره که در ویس زیر توضیح دادیم:
7. در پیوست های قرارداد چی مینویسن؟
چیزهایی رو که نمیشه در متن قرارداد نوشت رو در پیوست مینویسیم. پیوست ها، جزئیات قرارداد رو بهطور کامل تشریح میکنن. البته این جزئیات بیشتر مربوط به بخش های اجرایی کار هست و حدود اونها رو مشخص میکنه. نقشه های اجرایی، لیست اموال موجود در پروژه، برنامه زمان بندیِ کار و … رو هم توی پیوست میارن.
8. متمم قرارداد چیست و چه کاری میکنه؟
یه قرارداد ثانویه هست که به قرارداد اولیه اضافه میشه. اگه بعد از عقد قرارداد اولیه، بخش هایی از پروژه تغییر کنه، نوشتن متمم قرارداد واجب میشه! به هیچ عنوان به توافق شفاهی اکتفا نکن، در ویس زیر میگیم چرا:
باید این رو هم بدونیم که متمم های قرارداد تنها با ارائه قرارداد اولیه قابل فهم تر میشن و در واقع قرارداد اولیه رو کمی بسط میدن.
چرا بعد از پایان کار، فکر میکنم قراردادم عیب داشته؟
این مشکل معمولا به دو دلیل پیش میاد. یکی این که قرارداد بهطور کامل نوشته نشده، دومی هم این که آیتمهای بازسازی تغییر کرده.
اگر قرارداد بهطور کامل نوشته نشه احتمال اینکه در آخر کار پشیمان بشیم زیاده. قرارداد ناقص راه رو برای تناقض ها باز میذاره، هرچند که پیمانکار و کارفرما هردو منصف باشن، ولی نتیجه قراردادِ ناقص این هست که کارفرما و پیمانکار بر سر دو چیز مختلف به توافق میرسن.
علت دوم تغییر در آیتمهای بازسازیه. مثلا آشپزخانه رو بازسازی میکنی و وسط کار بازسازی اتاق خواب هم اضافه میشه. قرارداد برای بازسازی آشپزخانه نوشته شده و برای اتاق خواب بلا استفاده است. در اینجور مواقع، نوشتن متمم های قرارداد (که در بالا توضیح دادم) باعث میشه توافق جدید و کاملتری شکل بگیره.
نکته پایانی: قرارداد بازسازی برای تکمیل اعتماد هست نه خراب کردنِ اعتماد!
اینو به خاطر داشته باش که معمولا قبل از عقد قرارداد باید اعتماد طرفین شکل بگیره و فقط قرارداد قراره دید مشترک بین طرفین ایجاد کرده و از بسیاری از دردسرها و اختلافات جلوگیری کنه.
دلیل اینکه مشکلات اجرایی در پروژه های سلام ساختمان ناچیز هست، همین توجه به عقد قرارداد هست:
دانلود فایل قرارداد بازسازی
در زیر یک نمونه فایل قرارداد بازسازی رو براتون گذاشتیم که میتونین دانلود کنین:
دانلود فایل آماده قرارداد بازسازی
چطور میتونم تجربه ام رو با بقیه به اشتراک بذارم؟
با وجود تمام صحبت هایی که شد، هستن افرادی که تجربه ای متفاوت تر از چیزی که اینجا گفته شد دارن. تجربه هایی که مطمئناً برای بازدیدکننده ها مفیده. اگر تو هم تجربه ای از بازسازی خانه داری و دوست داری با بقیه در میان بذاری؛ میتونی با ارسال کامنت زیر همین مقاله، بقیه رو راهنمایی کنی.
جستجوی کاربران برای این مطلب:
سوالات متداول
ثبت درخواست کابینت، کمد و دکورهای چوبی
تا به حال بیش از 4000 پروژه کابینت و کمد در سلام ساختمان اجرا شده است.
- مشاوره تخصصی رایگان
- معرفی یک یا 2 کابینت ساز ارزیابی شده در شهر شما
- ضمانت قیمت
- ضمانت پیش پرداخت
- ضمانت پروژه
- مشاوره با پشتیبانان سلام ساختمان که بعد از ثبت نام شما در سایت صورت میگیرد.
- مشاورهی مستقیم با کابینتسازی که برای اجرای کار به شما معرفی شدهاست.
سلام وقت بخیر. خیلی. شفاف. بی ریاح. بود مطالب
مطلب خیلی خوبی بود استفاده کردم