رنگهای روغنی تنوع بالایی دارن، همین موضوع باعث میشه انتخاب رنگ مناسب کار دشواری باشه. در این مطلب میخوایم از مزایا و معایب انواع مختلف رنگ روغن (مات و براق) بگیم تا بتونی به راحتی رنگ مورد نظر خودتو پیدا کنی.
چند نوع رنگ روغنی داریم؟
رنگهای روغنی به سه دستهی براق، نیمه براق و مات تقسیم میشن. شاید فکر کنی این سه دسته تفاوت چندانی با هم ندارن. امّا نه تنها از لحاظ ظاهری، بلکه از جهت پوششدهی و هزینهی اجرا، با هم تفاوت دارن.
چه عواملی در انتخاب رنگ روغنی موثر هستن؟
چهار عامل برای انتخاب رنگ مناسب بین رنگهای روغنی براق و مات مطرح میشه. بد نیست این چهار عامل رو تا انتهای این مطلب تو ذهنت داشته باشی:
-
- قابل شستشو بودن
- وضعیت صافی سطح
- بازتاب نور
- هزینهی تمام شده
رنگ روغنی براق چیست؟
رنگهای روغنی براق، رنگهای شفافتری هستن و نور بیشتری رو بازتاب میدن. سطح دیوار رو درخشنده نشون میدن، و فضا رو دلباز و مدرن میکنن. رنگ های روغنیِ براق برای رنگ کردن سطوح فلزی مثل در و پنجره، نرده، کابینت، فرفورژه و حتی نردههای چوبی به کار میان. معمولاً از رنگ روغنی براق برای رنگآمیزی سقف استفاده نمیشه. چون ایرادات کار و پستی و بلندیهای سطح قابل رویت هستش. بعدشم، کی سقف براق میخواد؟!
رنگ روغنی مات چیست؟
رنگ روغنی مات، ظاهر خاص و شیکی داره. میشه با انتخاب یک رنگ روغنی مات برای دیوار منزل، حال و هوای خونه رو به کلی تغییر داد. رنگهای مات، به خاطر بازتاب کمتر نور، مناسب دیوارهایی هستن که ایرادهای سطحی زیادی دارن. اینطوری مشکلات زیر کار کمتر به چشم میان. رنگ ارزانتری هستش؛ امّا از طرفی اجرای زمانبرتری داره. چون لازمه که برای هر بار استفاده به خوبی با تینر مخلوط بشه تا ترکیب یکدستی داشته باشیم. این دسته از رنگهای روغنی، به نسبت رنگهای روغنی براق، تا حدودی سطح نرمی دارن. با این وجود به خاطر میزان تخلخل بالاتر و سختی کمتر، قابلیت شستشوی پایینی دارن و ممکنه حین شستشو به رنگ دیوار آسیب برسه.
رنگ روغنی نیمه براق چیست؟
بله. یه چیزی مابین این دو رنگ هم وجود داره. رنگهای نیمه براق رو هم میشه اونو از بازار تهیه کرد، هم میتونیم با ترکیب رنگ روغنی براق و مات اونو بسازیم. رنگهای پرطرفداری هستن چون میزان براق/ مات بودن رنگ دست خودمون هستش. قابلیت شستشوی بهتری از رنگ روغنی مات دارن و از طرفی، عیوب سطح رو خیلی نشون نمیدن.
تفاوتهای رنگ روغنی براق و مات چیست؟
- رنگ روغنی براق، پوششدهی بهتری به نسبت رنگ روغنی مات داره
- رنگهای روغنی براق، ماندگاری بالاتری دارن
- نفوذپذیری رنگ روغنی مات از رنگ روغنی براق بیشتر هستش
- رنگ روغنی براق، قابلیت شستشوی بهتری داره. میشه بدون هیچ نگرانی، یه اسفنج مرطوب رو روی سطح اون کشید. پس بهتره برای سطوحی که در مسیر تردد بیشتری هستن و در معرض آلودگی و لمس دست هستن، از رنگهای روغنی براق استفاده کرد.
- رنگ روغنی مات سریعتر خشک میشه
- در حین اجرا، لازمه هر چند وقت یک بار، رنگ مات رو هم بزنین. چون رنگ سنگینتریه و خیلی زود تهنشین میشه
- رنگ روغنی مات جوریه که زودتر از رنگ روغنی براق لکه میگیره و نمایان میشه
- در یک مساحت یکسان، رنگ روغنی براق، هزینهی تمام شدهی بیشتری داره
- رنگ روغنی مات، گرد و غبار بیشتری رو در خودش نگه میداره و در نتیجه گردگیری بیشتری احتیاج داره. بعلاوه، پاک کردن خاک از سطحشون کار دشوارتری هم هست
- رنگهای روغنی براق به خاطر انعکاس بالای نور، پستی و بلندیهای سطح رو واضحتر نمایان میکنن
بهتره رنگ روغنی مات و براق رو با چه ترکیبی مخلوط کنیم؟
گاهی وقتا میشه با مخلوط کردن رنگ روغنی براق و مات، ترکیب مناسبتری با خواص بهینه تولید کرد. قسم نخوردیم که فقط از یه نوع رنگ استفاده کنیم! چند حالت توصیه شده و رایج از این ترکیبها در ادامه میگیم:
نقاشی دیوار ساختمانها: 50 درصد براق، 50 درصد مات
دربهای چوبی: 70 درصد براق، 30 درصد مات
سقف حمام و آشپزخانه: 70 درصد براق، 30 درصد مات
جستجوی کاربران برای این مطلب:
سوالات متداول
ثبت درخواست کابینت، کمد و دکورهای چوبی
تا به حال بیش از 4000 پروژه کابینت و کمد در سلام ساختمان اجرا شده است.
- مشاوره تخصصی رایگان
- معرفی یک یا 2 کابینت ساز ارزیابی شده در شهر شما
- ضمانت قیمت
- ضمانت پیش پرداخت
- ضمانت پروژه
- مشاوره با پشتیبانان سلام ساختمان که بعد از ثبت نام شما در سایت صورت میگیرد.
- مشاورهی مستقیم با کابینتسازی که برای اجرای کار به شما معرفی شدهاست.
نظرات کاربران
نظرات کاربران