انواع سبکِ کمددیواری چیست؟ | معرفی 8 سبک معروف و مهم

وقتی معیارهای انتخاب یک محیط، مانند خانه، محل کار و … رو لیست میکنید، داشتن کمد دیواری در چه مرتبهای قرار میگیره؟ مطمئنا اگر فردی باشین که به نظم در فضا اهمیت بدین، کمد دیواری جزو اولویتهای اول شما میشه. فضایی که میتونه در عین کاربردی بودن، بسیار شیک باشه و به بخش تزئینی فضا هم تبدیل بشه و خوبیِ کمد دیواری این هست که به راحتی میشه اون رو با سبک دکوراسیون غالب فضا تطبیق داد. یعنی شما میتونید کمد دیواریهایی به سبکهای مدرن، کلاسیک، مینیمال، بوهمین و … داشته باشین.
حالا اگه علاقه دارین انواع کمددیواری با سبکهای مختلف رو بشناسین، خوندن این مطلب رو به هیچ عنوان از دست ندین!
ماهیت کمد دیواری چیست؟
در طراحی دکوراسیون و معماری غالبا فضاهای پِرت، کنج یا دارای نقص رو با کمد دیواری پوشش میدن که هم از این فضاها استفاده بهینه بشه و هم عیب ظاهری رو بپوشونه. البته بهتر است به کمد دیواری صرفا اینطوری نگاه نکنیم و برای اون ارزش بیشتری قائل بشیم. اما به صورت کلی اتاقهای خواب اصلیترین فضا برای داشتن کمد دیواری محسوب میشن. فضای ورودی و راهروها هم در رتبههای بعدی قرار میگیرن، اما اگر شما بتونید ظاهر جذابی به کمد دیواری بدین و اون رو منطبق بر سبک خانه و محل کار طراحی و اجرا کنین، در پذیرایی هم میشه کمد دیواری تعبیه کرد، چرا که نه؟
8 سبک معروف و مهم در طراحی کمد دیواری چیست؟
همونطور که بارها در این مطلب تاکید کردیم، کمد دیواریها میتونن به راحتی با انواع سبک دکوراسیون فضا هماهنگ بشن، فقط کافیه سبکهای مختلف کمد دیواری و ویژگیهای اونها رو بشناسین تا بتونید اونها روی کمدهای دیواری پیاده کنین. احتمالا متداولترین سبکهای کمد دیواری رو بشه در فهرست زیر خلاصه کرد:
- کمد دیواری مدرن
- کمد دیواری کلاسیک
- کمد دیواری نئوکلاسیک
- کمد دیواری مینیمال
- کمد دیواری سبک گلم
- کمد دیواری بوهمین
- کمد دیواری سبک ایرانی
- کمد دیواری روستیک
در ادامه به توضیح هر یک از این سبک ها در کمد دیواری میپردازیم.
1. کمد دیواری با سبک مدرن چیست؟
سبک مدرن رو با شعار «فرم تابع عملکرد» تعریف میکنن، یعنی کاربرد بیشتر از ظاهر اهمیت داره. پس اینکه کمد دیواری به سبک مدرن ظاهری ساده و بیآلایش داشته باشه، جای تعجب نداره. سبک مدرن اغلب از خطوط ساده و صاف استفاده میکنه و ظاهر شسته رفتهای داره. از متریال بهروز استفاده میکنه. از لحاظ رنگبندی هم میتونه تنوع داشته باشه و هماهنگی با سایر عناصر فضا در انتخاب رنگ کمد دیواری مدرن موثر هست.
رایج ترین متریالها برای ساخت کمد دیواری با سبک مدرن، متریالهای ام دی اف و هایگلاس هستن که در این بین، ام دی اف قیمت خیلی مناسبی داره.
تصویر زیر هم مربوط به یک نمونه کمددیواری مدرن هست که توسط متخصصین سلام ساختمان در تهران ساخته شده. سلام ساختمان یک سایت تخصصی برای اجرای انواع سبک کمد دیواری هست که کمدساز حرفهای شهر شما رو بهتون معرفی میکنه و به شما رایگان مشاوره کمد دیواری میده.
2. کمد دیواری با سبک کلاسیک چیست؟
سبک کلاسیک رو همه با نقش و نگارهای پر طمطراق میشناسیم که دقیقا نقطه مقابل سبک مدرن قرار میگیره. کمد دیواری به سبک کلاسیک هم از این قاعده مستثنی نیست و احتمالا در اکثر موارد از دربی مجلل که دارای قابی از نقش و نگارهای زیبا هست ساخته میشه. معمولا رنگ درب و قاب تزئینی هم متفاوت از هم اجرا میشن.
کمد دیواری با سبک کلاسیک معمولا قیمت بالایی داره و اغلب از متریالهای گران قیمت چوب و یا روکش چوب ساخته میشه. البته میتونیم از ممبران هم برای ساخت کمد دیواری کلاسیک استفاده کنیم که قیمت مناسب تری داره.
3. کمد دیواری با سبک نئوکلاسیک چیست؟
سبک نئوکلاسیک تعادلی بین سبک مدرن و کلاسیک ایجاد میکنه تا مورد پسند عده بیشتری قرار بگیره. این سبک از کمد دیواری نه به سادگی کمد دیواری مدرن است و نه به اندازهی کمددیواری کلاسیک شلوغ و پر از نقش و نگار ساخته میشه.
پس احتمالا کمد دیواری به سبک نئوکلاسیک رو با متریال چوب، روکش چوب، ممبران و یا مشابه اینها ببینید که با دستگاه سیانسی روی اون ابزار خورده و قابی به صورت آفست (فروفته) اجرا شده. کمدهای دیواری نئوکلاسیک رو میشه در رنگهای مختلف آماده کرد.
4. کمد دیواری با سبک مینیمال چیست؟
سبک مینیمال رو چی تعریف میکنیم؟ «کمتر، بیشتر است»! یعنی چی؟ به این معنی که احتمالا کمد دیواری سبک مینیمال در نگاه اول برای شما به راحتی قابل تشخیص نباشه و درون سایر عناصر فضا حل شده. ظاهری کاملا ساده و بدون جلب توجه، که صرفا برای کاربردی که برای اون درنظر گرفته شده، ایفای نقش میکنه. بیشترین رنگهایی که در سبک مینیمال اجرا میشن، طیف خنثی دارن. این سبک از کمد دیواری تقریبا مشابه سبک مدرن هست اما خیلی خیلی ساده تر!
5. کمد دیواری با سبک سبک گلم چیست؟
هر جا دیدین فضا درخشش خیرهکنندهای داره، بدونین احتمال داره سبک گلم در اون اجرا شده باشه. پس کمد دیواری به سبک گلم هم میخواد کاملا خودنمایی کنه و حرفی برای گفتن داشته باشه. شاید در نگاه اول کمد دیواری گلم رو ترکیبی از آینه و قاب فلزی تشکیل بدن. استفاده از رنگ مشکی و طلایی هم در این سبک بسیار متداول هست.
6. کمد دیواری با سبک بوهمین چیست؟
اگرچه در سبک بوهمین ترجیح بر این هست که فضا تداعیکننده نمایشگاه باشه و ما میخوایم هر آنچه داریم رو در معرض دید دیگران قرار بدیم، اما خب این بدین معنا نیست که اصلا کمد دیواری نداشته باشیم و همه چیز رو همینطوری یک گوشه از اتاق بذاریم!
بنابراین خوبیِ کمد دیواری با سبک بوهمین این هست که خیلی به شما سخت نمیگیره و دستتون رو حسابی باز میگذاره. کمدهای دیواری چوبی ساده یا با طرحی از پتینه از پرطرفدارترین انواع کمد دیواری در سبک بوهمین هستن. نکته جالب سبک بوهو این هست که خیلی وقتها کمد دیواری اون به صورت باز طراحی میشه.
7. کمد دیواری با سبک ایرانی چیست؟
قدیمها اگه یادتون باشه در هر خانه ایرانی یک کمد دیواری به رنگ سفیدِ گچِ دیوار پیدا میشد که از کف تا سقف رو داخل اون رخت خواب چیده بودن، و بین اون لباسهای زمستونی رو قرار میدادن، یادش بخیر! اما امروزه دیگه این مدل از کمد دیواری های ایرانی رایج نیستن و مدلهای دیگهای جایگزین اون شدن. در گذشته بیشتر کمدهای دیواری ایرانی به سبک نئوکلاسیک نزدیک بودن، امروزه اما بیشتر به صورت مدرن، ساده و اغلب از جنس امدیاف اجرا میشن.
8. کمد دیواری با سبک روستیک چیست؟
سبک روستیک میخواد خودش رو هر چه بیشتر با طبیعت عجین کنه و از دید این سبک، هر چیزی طبیعیش قشنگتر هست. اینکه کمد دیواری به سبک روستیک تنها از چند پالت چوبی تشکیل بشه جای تعجبی نداره. طرح و رنگ چوب خودش نقش و تزئین این سبک محسوب میشه. اگه هم بخواید از یراقآلات کمد دیواری روستیک بدونید، دربهای کشویی اصطبلی در فضاهای روستیک زیاد دیده میشن و میتونن جذابیت فضای شما رو چندین برابر کنن.
4 ویژگی قابل توجه در انواع سبک کمددیواری چیست؟
در ساخت کمد دیواری با هر نوع سبکی باید به این 4 نوع ویژگی خیلی توجه بشه. این ویژگی ها عبارت اند از:
1. ظاهر کمد دیواری
اکثرا کمد دیواریها رو با دربهایی از جنس امدیاف یا نئوپان دیدیم اما جدیدا به طور هوشمندانهای از آینه به خصوص در اتاقهای خواب کوچک به عنوان درب کمد دیواری استفاده میشه که علاوه بر زیبایی و کارایی، باعث بزرگتر نشون دادن فضا میشن.
2. چینش فضای داخلی کمد دیواری
اگر بدونین که کمد دیواری قرار است چه کاربردی داشته باشه، راحتتر میشه فضای داخل اون رو طراحی کرد. انواع کمد دیواری برای رخت خواب، لباس، فضای انبار وسایلی مثل ظروف یا خوراکی و … استفاده میشن که هر کدوم میتونن طراحی متفاوتی داشته باشن.
3. یراقآلات کمد دیواری
مهمترین بحث در یراقآلات، نوع بازشو درب هست که میتونه لولایی، ریلی و یا ترکیبی باشه. دستگیرهها هم میتونن روکار و یا توکار باشن.
4. نوع متریال
کمدهای دیواری اغلب چوبی، امدیاف یا نئوپان هستن اما میتونن روکشهای متفاوتی داشته باشن که باعث تنوع طرح و رنگ در اونها میشه. اغلب ورق های سازنده کمد دیواری معمولا عبارتند از:
- نئوپان روکش ملامینه
- هایگلاس
- پلیگلاس
- لمیگلاس
- امدیاف ساده
- ممبران
- روکش چوب
- پولیشی
- و پلیاستر.
سخن آخر: یک پیشنهاد طلایی!
حالا که با انواع سبک کمددیواری آشنا شدین، دیگه وقت اون رسیده که کمد دیواری با سبک مورد نظر خودتون رو پیدا کنین و اون رو به یک تیم حرفهای مثل سلام ساختمان سفارش بدین. سلام ساختمان یک سایت تخصصی برای اجرای خدمات ساختمانی هست که کمدساز حرفهای شهر شما رو رایگان بهتون معرفی می کنه و به شما مشاوره رایگان کمد دیواری میده. فقط کافیه روی لینک زیر کلیک کنی و از این خدمات رایگان و جذاب استفاده کنین:
سوالات متداول
ثبت درخواست کابینت، کمد و دکورهای چوبی
نظرات کاربران
نظرات کاربران